Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Συναγερμός από τον ΕΟΦ: Ανακαλείται πασίγνωστο συμπλήρωμα διατροφής

Προσοχή!

6 Σεπτεμβρίου 2021 10:22
Συναγερμός από τον ΕΟΦ: Ανακαλείται πασίγνωστο συμπλήρωμα διατροφής
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Συναγερμός από τον ΕΟΦ: Την ανάκληση των παρτίδων F05122 και F07228 του συμπληρώματος διατροφής HAIRTONE SKIN NAILS 30caps, διότι ανιχνεύτηκε η μη εγκεκριμένη ουσία αιθυλενοξείδιο ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων. Επίσης, τις προηγούμενες ημέρες είχε ανακαλέσει γνωστό φάρμακο για την υπέρταση.

Το προϊόν διακινήθηκε από την εταιρεία Aminolabs BV, Βελγίου, στην επιχείρηση POWER HEALTH HELLAS ΑΕ. Η παρούσα απόφαση αποτελεί προληπτικό μέτρο για την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας.

Ανακαλείται συμπλήρωμα διατροφής από τον ΕΟΦ

Η επιχείρηση οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους πελάτες της, προκειμένου να το αποσύρει από την αγορά, ενημερώνοντας σχετικά τον ΕΟΦ για το πελατολόγιο, τα παραστατικά διακίνησης στην εσωτερική αγορά ή σε άλλο κράτος – μέλος ή σε Τρίτη χώρα με τα πλήρη στοιχεία των επιχειρήσεων (επωνυμία, διεύθυνση, ποσότητες) καθώς και για την διαχείριση τυχόν αποθεμάτων του παραπάνω προϊόντος. Τα σχετικά παραστατικά πρέπει να τηρούνται για διάστημα τουλάχιστον πέντε (5).

ΕΟΦ: Επικίνδυνο προϊόν για αδυνάτισμα - Μην το καταναλώσετε

Ο ΕΟΦ, κατόπιν ενημέρωσης από την Αρμόδια Αρχή της Δανίας, προειδοποιεί τους καταναλωτές να μην αγοράζουν ή κάνουν χρήση του προϊόντος "S Plus Coffee Instant Coffee Powder" (by BOTA-P brand). Επίσης, ένα γερό «χτύπημα» έρχεται για τη γνωστή εταιρεία Durostick, με τον ΕΟΦ να ανακοινώνει πως απαγορεύει τη διακίνηση και διάθεση του καθαριστικού χεριών της.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του εργαστηριακού ελέγχου της Αρμόδιας Αρχής της Δανίας, το εν λόγω προϊόν περιέχει τη φαρμακευτική ουσία σιβουτραμίνη. Η σιβουτραμίνη αποσύρθηκε τον Ιανουάριο του 2010 από την Ε.Ε., διότι, σύμφωνα με τη γνωμοδότηση της αρμόδιας επιτροπής του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (CHMP-ΕΜΑ), η σχέση οφέλους-κινδύνου δεν είναι θετική.

 Επικίνδυνο προϊόν για αδυνάτισμα ανακαλεί ο ΕΟΦ

Συνεπώς, κατά τη χρήση του ανωτέρω προϊόντος, ελλοχεύει σοβαρός κίνδυνος για την υγεία του χρήστη. Οι καταναλωτές καλούνται σε επαγρύπνηση, ώστε, σε περίπτωση που περιέλθει στην κατοχή τους το συγκεκριμένο προϊόν, να μην το χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ.

Υπογραμμίζεται ότι η αγορά προϊόντων αρμοδιότητας ΕΟΦ από μη εγκεκριμένα σημεία διάθεσης μπορεί να θέσει σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή.

TAGS
 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share