Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

3 + 1 έξυπνες χρήσεις του σκόρδου που πιθανόν δε γνωρίζετε

Δώστε βάση!

1 Σεπτεμβρίου 2021 23:01
3 + 1 έξυπνες χρήσεις του σκόρδου που πιθανόν δε γνωρίζετε
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το σκόρδο αποτελεί ένα από τα βασικά συστατικά που έχει μια κουζίνα καθώς δίνει μια ιδιαίτερη γεύση στα φαγητά. Εκτός όμως από την κουζίνα, ωστόσο, το σκόρδο αποτελεί ένα εργαλείο για την καθημερινότητα που μπορεί να σας λύσει τα χέρια, ενώ κάνει καλό και στην υγεία -διαβάστε εδώ το ισχυρό μείγμα για τον καθαρισμό καρδιακής απόφραξης-.

Δείτε μερικές χρήσεις του

Εντομοαπωθητικό

Το σκόρδο λειτουργεί ως φυσικό εντομοαπωθητικό και διώχνει τους ανεπιθύμητους επισκέπτες από το σπίτι. Βάλτε μερικές σκελίδες στα παράθυρα και στα σημεία από όπου μπαίνουν τα κουνούπια στο σπίτι.

Λειτουργεί κατά της ακμής

Με τις αντιβιοτικές ιδιότητές του, το σκόρδο είναι αποτελεσματικό κατά της ακμής και πολλών άλλων δερματικών παθήσεων. Τρίψτε μια σκελίδα στο πρόσωπό σας και κυρίως στα σημεία όπου υπάρχει ακμή.

χρήσεις σκόρδων

Λειτουργεί σαν κόλλα

Πάρτε μερικές σκελίδες σκόρδου λιώστε τις. Κρατήστε το ζουμί από το σκόρδο που λειτουργεί σαν κόλλα και αλείψτε το στο σημείο που θέλετε να κολλήσετε.

Το φυσικό φυτοφάρμακο

Γνωρίζατε ότι το σκόρδο λειτουργεί και σαν φυσικό φυτοφάρμακο; Υπάρχουν διάφορες συνταγές ανάλογα με την πάθηση του φυτού που θέλετε να αντιμετωπίσετε οι οποίες έχουν ως βάση το σκόρδο.

Σκόρδο το... αφροδισιακό - Η άγνωστη ιδιότητά του

Μπορεί το σκόρδο να έχει πολύ έντονη μυρωδιά, όμως, σύμφωνα με επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Στέρλινγκ στη Σκωτία και το Πανεπιστήμιο του Καρόλου στην Πράγα, η μυρωδιά του σκόρδου στους άντρες δρα ως ισχυρό αφροδισιακό για τις γυναίκες.

«Η κατανάλωση σκόρδου μπορεί να έχει θετική επίδραση στο πόσο θετική θεωρείται η μυρωδιά του σώματος, ίσως χάρη στο σημαντικό ρόλο που παίζει στην υγεία», δήλωσαν οι επιστήμονες που συμμετείχαν στη μελέτη.

Σκόρδο

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η λύση σε αυτό το μυστήριο, μπορεί να κρύβεται στην εξέλιξη. Πιθανολογείται πως εξελικτικά οι γυναίκες έλκονται από τη μυρωδιά του σκόρδου στον αντρικό ιδρώτα επειδή αυτή υποδεικνύει πως ο άντρας είναι υγιής, άρα και κατάλληλος σύντροφος για αναπαραγωγή.

Τα καλά νέα είναι πως τα χάπια σκόρδου είχαν την ίδια επίδραση με τις σκελίδες του σκόρδου, και πιθανώς αποτελούν μια πιο ρεαλιστική επιλογή πριν το ραντεβού. Παράλληλα δείτε πώς το σκόρδο μπορεί να νικήσει τον κορωνοϊό.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share