Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Αν δείτε ένα τέτοιο σημάδι στο μάγουλο του παιδιού σας, πηγαίνετε αμέσως στο νοσοκομείο. Ο λόγος; Δεν είχαμε ιδέα

Δώστε ιδιαίτερη προσοχή!

29 Αυγούστου 2021 16:05
Αν δείτε ένα τέτοιο σημάδι στο μάγουλο του παιδιού σας, πηγαίνετε αμέσως στο νοσοκομείο. Ο λόγος; Δεν είχαμε ιδέα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ως γονείς χαιρόμαστε που τα παιδιά μας περνάνε περισσότερο χρόνο παίζοντας έξω. Αναλόγως όμως που ζούμε, και πόσο πράσινο υπάρχει τριγύρω, πρέπει να ελέγχουμε τα παιδιά μας για τσιμπούρια, που ενδεχομένως είναι φορείς της νόσου του Lyme. Ο έλεγχος για δαγκώματα από κρότωνες στο σώμα του παιδιού μόλις επιστρέφει από το παιχνίδι, είναι ζωτικής σημασίας.

Τα τσιμπούρια χρειάζονται κάποιο χρόνο για να προσκολληθούν στο δέρμα, και η άμεση αφαίρεση των κροτώνων από το δέρμα, πριν προσκολληθούν ή αποκτήσουν πρόσβαση στη ροή του αίματος (δηλαδή, στις πρώτες 24 έως 48 ώρες), μειώνει τον κίνδυνο της μετάδοσης του μικροβίου Borrelia Burgdorferi, πριν μεταδοθεί στον οργανισμό. Παράλληλα δείτε μια σοκαριστική ιστορία, καθώς όταν έβαλαν για ύπνο τον 3χρονο γιο τους ήταν μια χαρά - Αυτό που συνέβη μόλις ξύπνησε τους έκοψε το αίμα... (Video)

Η νόσος του Lyme Disease είναι μια πολύ σοβαρή ασθένεια, που αν δεν θεραπευτεί σωστά, μπορεί να έχει χρόνιες επιπτώσεις στην υγεία τόσο των παιδιών, όσο και των ενηλίκων. Ευτυχώς, ένα ποσοστό της τάξης 70-80% που μολύνονται με την νόσο του Lyme, αποκτούν ένα ορατό δερματικό εξάνθημα, που ονομάζεται χρόνιο μεταναστευτικό ερύθημα, το οποίο ξεκινά ως ένας ερυθρός δακτύλιος στο σημείο του δήγματος του κρότωνα, ο οποίος επεκτείνεται αφήνοντας ένα καθαρό κέντρο. Συχνά, συνοδεύεται με έντονο κνησμό. Το παιδί, ή όποιος αντιληφθεί αυτό το εξάνθημα πρέπει αμέσως να επισκεφτεί γιατρό, να κάνει εξετάσεις και να ξεκινήσει άμεσα θεραπεία με αντιβίωση.

Το παρακάτω βίντεο, περιγράφει τα πρώτα συμπτώματα, και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει κάποιος που δεν κάνει αποτελεσματική ή μερική θεραπεία. Όσο πιο γρήγορα και αποτελεσματικά ξεκινήσει η αγωγή, τόσο καλύτερα μπορούν να αποφευχθούν τα πιο βαριά συμπτώματα της νόσου.

Συμπτώματα που μπορούν να γίνουν χρόνια και εξουθενωτικά για τον οργανισμό, χωρίς καμία ή μερική αγωγή της νόσου του Lyme, συμπεριλαμβάνουν: πονοκέφαλοι, έντονος πόνος και οίδημα στις αρθρώσεις, μυαλγία, καρδιακές δυσρρυθμίες, περικαρδίτιδα, λεμφαδενοπάθεια ή μηνιγγοεγκεφαλίτιδα, ζαλάδες, δυσκολία στην αναπνοή, μούδιασμα και δυσκολία με τη βραχυπρόθεσμη μνήμη.

Αν δείτε ένα τέτοιο σημάδι στο μάγουλο του παιδιού σας, πηγαίνετε αμέσως στο νοσοκομείο

Τα Κέντρα για τον Έλεγχο των Ασθενειών συνιστούν ότι τα άτομα ηλικίας 15 έως 70 ετών, καθώς και μικρά παιδιά, που ζουν, εργάζονται ή κάνουν διακοπές στις ενδημικές περιοχές ή επισκέπτονται συχνά δασώδεις ή χλοώδεις περιοχές, θα πρέπει να φορούν ανοιχτόχρωμα ρούχα, καπέλο, μακριά μανίκια, παντελόνια τοποθετημένα μέσα στις κάλτσες, βαριά υποδήματα και ένα απωθητικό κροτώνων που να περιέχει DEET (N,N- διαιθυλτολουαμίδη).

Τα ενδύματα θα πρέπει να ελέγχονται προσεκτικά για κρότωνες κατά την αναχώρηση από αυτές τις περιοχές. Κατά την επιστροφή στο σπίτι, θα πρέπει να αφαιρούνται και να πλένονται τα ρούχα, καθώς και να ελέγχεται ολόκληρο το σώμα, ιδιαίτερα το τριχωτό της κεφαλής και οι αστράγαλοι, για κρότωνες ή νύμφες.

Εάν βρεθεί ένας κρότωνας ή νύμφη, θα πρέπει να αφαιρεθεί προσεκτικά με μια λαβίδα, βεβαιώνοντας ότι έχει αφαιρεθεί η κεφαλή και τα στοματικά εξαρτήματα από το δέρμα. Κάποιοι προσπαθούν εσφαλμένα να απομακρύνουν τους κρότωνες ή τις νύμφες με οινόπνευμα, ένα αναμμένο σπίρτο ή βαζελίνη. Τα μέτρα αυτά είναι αναποτελεσματικά και ενδέχεται να αυξήσουν τον κίνδυνο μετάδοσης των νόσων που μεταδίδονται με κρότωνες.

Παρακολουθήστε το βίντεο που ακολουθεί για περισσότερες λεπτομέρειες για την νόσο του Lyme, και τρόπους πρόληψης αυτής της επικίνδυνης ασθένειας. Μοιραστείτε αυτές τις χρήσιμες πληροφορίες με τους φίλους σας!

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share