Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Έτσι θα απαλύνετε τον πονόδοντο με φυσικό τρόπο. Ακόμη και ο οδοντίατρός σας θα μείνει άφωνος με αυτή τη θαυματουργή συνταγή!

Θα σας απαλύνει τον πόνο!

27 Αυγούστου 2021 08:25
Έτσι θα απαλύνετε τον πονόδοντο με φυσικό τρόπο. Ακόμη και ο οδοντίατρός σας θα μείνει άφωνος με αυτή τη θαυματουργή συνταγή!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο πονόδοντος είναι το πιο άσχημο και ενοχλητικό πράγμα. Δεν είναι λίγες οι φορές που ένας πονόδοντος μας πιάνει, όταν ακολουθεί Σαββατοκύριακο, ή γενικά σε διαστήματα που δεν μπορούμε να επισκεφτούμε άμεσα τον οδοντίατρο.

Τότε, κάτι πρέπει να κάνουμε μόνοι μας, ώστε να απαλλαχτούμε από τον πόνο. Παράλληλα, δείτε το κόλπο με την κανέλα που θα σας απαλλάξει από τον ενοχλητικό πονόδοντο.

Δείτε μερικές από τις πιθανές αιτίες που προκαλούν τον πονόδοντο:

  • Τερηδόνα
  • Σπασμένα δόντια
  • Ουλίτιδα
  • Ελλείποντα δόντια
  • Θήκες που δεν έχουν τοποθετηθεί σωστά
  • Πλάκα
  • Αποφρακτική άπνοια ύπνου
  • Διαταραχή κροταφογναθικής διάρθρωσης

Υπάρχει λύση για να θεραπεύσετε τον πονόδοντο μόνοι σας, μέχρις ότου να πάτε στον οδοντίατρο. Το τελευταίο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να πανικοβληθείτε.

Δοκιμάστε μόνοι σας, αυτή τη σπιτική συνταγή που θα σας απαλλάξει από τον πονόδοντο.

Συστατικά:

  • ½ κουτ. σκόνη γαρύφαλλου
  • ½ κουτ. λάδι καρύδας

Οδηγίες:

  • Το γαρίφαλο ανακουφίζει από τον πόνο, ενώ το λάδι καρύδας προσφέρει αντιμικροβιακές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.
  • Ανακατέψτε τα συστατικά φτιάχνοντας μια παχιά πάστα. Χρησιμοποιήστε μια μπατονέτα και εφαρμόστε το μίγμα στο σημείο του πόνου. Κάντε το αρκετές φορές την ημέρα.

Δείτε περισσότερες λεπτομέρειες στο βίντεο που ακολουθεί:

7+1 γιατροσόφια για τον πονόδοντο που θα σας κάνουν να μην ξαναπάτε οδοντίατρο!

Σας έπιασε πονόδοντος όσο είστε στην δουλειά ή στις διακοπές; Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να υποφέρετε από πονόδοντο και να μην μπορείτε να κάνετε τίποτα... μέχρι σήμερα! Βρήκαμε τα οχτώ φυσικά γιατροσόφια που θα σας κάνουν να μην ξαναπάτε στον οδοντίατρο και να απαλλαγείτε από τους πόνους!

Εκτός από τα παυσίπονα, υπάρχουν και άλλοι φυσικοί τρόποι, που ανακουφίζουν από τον πόνο. Εξάλλου, θα πρέπει να είστε προσεκτικοί και να μην κάνετε κατάχρηση στη λήψη παυσίπονων, τηρώντας πάντα τους χρόνους από την τελευταία λήψη μέχρι την επόμενη.

Δείτε, λοιπόν, οκτώ γιατροσόφια που μπορούν να σας ανακουφίσουν, μέχρι την επίσκεψη στον οδοντίατρο.

Πονόδοντος οδοντίατρος

Έλαιο γαρίφαλου

Είναι από τα πιο γνωστά γιατροσόφια για τη μείωση του πόνου που συνδέεται με οδοντικά προβλήματα Η ευγενόλη που περιέχεται στο γαρίφαλο είναι φυσικό αναισθητικό. Ωστόσο, δεν πρέπει να ρίξετε γαριφαλέλαιο απευθείας στην πληγή ή το πονεμένο δόντι. Ρίξτε μερικές σταγόνες από το λάδι σε ένα βαμβάκι και τοποθετήστε το πάνω στο δόντι. Αν δεν έχετε γαριφαλέλαιο, μπορείτε να μασήσετε ένα γαρίφαλο από τα μπαχαρικά, μέχρι να υποχωρήσει ο πόνος.

Αλατόνερο

Το θαλασσινό αλάτι περιέχει φυσικές αντιβακτηριδιακές ιδιότητες που σας ανακουφίζουν από τον πονόδοντο.

Πώς θα το χρησιμοποιήσετε: Ρίχνετε μία κουταλιά του γλυκού αλάτι σε ένα ποτήρι ζεστό νερό. Ανακατεύετε και κάνετε μπουκώματα διάρκειας 30 δευτερολέπτων, κυρίως, στο πονεμένο δόντι.

Ρόφημα μέντας

Η μέντα βοηθά στην ανακούφιση από τον πονόδοντο, ενώ έχει και αντιβακτηριδιακές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.

Πώς θα το χρησιμοποιήσετε: Μόλις φτιάξετε το τσάι, το αφήνετε να κρυώσει και κάνετε μπουκώματα, όπως και με το αλατόνερο.

Κρεμμύδι

Έχει πολλές αντιμικροβιακές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που μπορούν να σκοτώνουν τα μικρόβια στις στοματικές κοιλότητες. Μπορούν επίσης να σκοτώσουν τα βακτηρίδια που προκαλούν λοιμώξεις, τόσο στα δόντια όσο και στα ούλα και να σταματήσουν την αιμορραγία των ούλων, γεγονός που καθιστά το κρεμμύδι ένα ιδανικό σπιτικό γιατροσόφι για την ανακούφιση του πόνου, τη θεραπεία ερεθισμένων ούλων και την πρόληψη της φθοράς.

Πώς θα το χρησιμοποιήσετε: Κόψτε ένα μεγάλο κομμάτι κρεμμυδιού και αρχίστε το μάσημα στην περιοχή που πονάει, μέχρι να εξασθενίσει η έντονη γεύση του. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία με ένα άλλο κομμάτι.

Κρύες κομπρέσες

Βάζετε λίγο πάγο σε μια σακούλα τροφίμων και τον καλύπτετε με ένα πανί. Το τοποθετείτε στην εξωτερική περιοχή του στόματος, όπου βρίσκεται το πονεμένο δόντι και το κρατάτε για 20 λεπτά. Επαναλαμβάνετε κάθε λίγες ώρες.

Προσοχή: Μην βάζετε τον πάγο απευθείας στο δόντι θα επιβαρύνει τον πόνο.

Θυμάρι

Είναι ένα βότανο με αντιμικροβιακές και αντιβακτηριδιακές ιδιότητες. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως αντισηπτικό και απολυμαντικό. Μπορεί επίσης να σκοτώσει μικρόβια και να χρησιμοποιηθεί στην ανακούφιση του πόνου.

Πώς να το χρησιμοποιήσετε: Προσθέστε 4 σταγόνες θυμαριού σε ένα βαμβάκι και στη συνέχεια προσθέστε 2 σταγόνες νερού. Εφαρμόστε στην πονεμένη περιοχή για 10 λεπτά.

Σκόρδο

Και το σκόρδο μπορεί να λειτουργήσει ανακουφιστικά στον πονόδοντο.

Πώς να το χρησιμοποιήσετε: Παίρνετε μία σκελίδα και αρχίζετε το μάσημα στο πλάι της πονεμένης περιοχής. Εάν είναι απαραίτητο, επαναλαμβάνετε δύο φορές, μέχρι δηλαδή να αισθανθείτε ότι ο πόνος υποχωρεί.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share