Σάββατο, 13 Απριλίου 2024

Κανελάδα: Το ρόφημα της γιαγιάς που θα σε βοηθήσει να χάσεις το περιττό λίπος και πολλά κιλά

Δοκιμάστε το και θα μας θυμηθείτε!

26 Αυγούστου 2021 21:37
Κανελάδα: Το ρόφημα της γιαγιάς που θα σε βοηθήσει να χάσεις το περιττό λίπος και πολλά κιλά
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Κανελάδα: Πολλοί θέλουν να χάσουν τα περιττά κιλά τους και να κάψουν λίπος. Κάποιοι ίσως να θυμόμαστε αυτό το γευστικότατο ρόφημα από την γιαγιά μας. Αντί για να καταναλώνουμε τα "λιποδιαλυτικά" προϊόντα που μας υπόσχονται πολλά και συνήθως καταφέρνουν τίποτα εμείς σας συμβουλεύουμε να φτιάξετε το ρόφημα αυτό μόνοι σας. Παράλληλα δείτε και 10 τροφές που θα σας βοηθήσουν να κάψετε το λίπος της κοιλιάς

Πιο συγκεκριμένα:

 • Το μέλι περιέχει βιταμίνες, μέταλλα, βελτιώνει τη λειτουργία του πεπτικού συστήματος.
 • Η κανέλα ενεργοποιεί τον μεταβολισμό, την καύση περισσότερων θερμίδων και μειώνει το πρήξιμο της κοιλιάς.
 • Το λεμόνι έχει ισχυρή αντιοξειδωτική και λιποδιαλυτική δράση.

Για την παρασκευή του ροφήματος θα χρειαστούμε:

 • 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι (βιολογικό κατά προτίμηση)
 • λίγο χυμό φρέσκου λεμονιού
 • κανέλα σε σκόνη στη μύτη του κουταλιού
 • 1 ποτήρι βραστό νερό

Κανελάδα: Το ρόφημα της γιαγιάς που θα σε βοηθήσει να χάσεις τα περιττά κιλά

Η απλή διαδικασία της παρασκευής

 • Διαλύστε την κανέλα στο ζεστό νερό και περιμένετε λίγο μέχρι να κρυώσει.
 • Στη συνέχεια προσθέστε το μέλι και το λεμόνι και ανακατέψτε καλά.
 • Για καλύτερα αποτελέσματα, πίνετε ένα ποτήρι πριν το πρωινό σας γεύμα για να αυξήσετε τις καύσεις του οργανισμού κατά τη διάρκεια της ημέρας.
 • Βέβαια μην ξεχάσετε να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας.

Κανέλα: Οι θησαυροί του αγαπημένου μπαχαρικού για την υγεία μας

Κανέλα: Η κανέλα είναι ένα από τα πιο feel-good μπαχαρικά. Η μυρωδιά της θυμίζει στους περισσότερους όμορφες αναμνήσεις, ενώ η γεύση της αναμφισβήτητα δίνει κάτι παραπάνω σε γλυκά ή αλμυρά πιάτα. Ωστόσο αυτό που ίσως είναι λιγότερο γνωστό είναι τα ιδιαίτερα σημαντικά οφέλη της για την υγεία. Παράλληλα δείτε 8+1 λόγους που πρέπει να την προτιμήσετε.

Κανέλα για… καλή καρδιά

Σε μια πρόσφατη μελέτη από το Penn State, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι μια δίαιτα πλούσια σε μπαχαρικά, όπως η κανέλα και ο κουρκουμάς, βοήθησαν στον περιορισμό των αρνητικών επιπτώσεων της κατανάλωσης ενός λιπαρού γεύματος.

Μετά από ένα γεύμα με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά, τα επίπεδα λιπαρών στο αίμα σας γνωστά ως τριγλυκερίδια αυξάνονται και τα χρόνια υψηλά τριγλυκερίδια αυξάνουν τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων. Σε αυτήν τη μικρή μελέτη, τα μπαχαρικά φαίνεται να βοηθήσαν αρκετά.

Το ρόφημα με κανέλα που θα σε βοηθήσει να χάσεις τα περιττά κιλά

Προστασία από το διαβήτη

Η κανέλα έχει αποδειχθεί ότι επιβραδύνει την χώνεψη, η οποία περιορίζει την απότομη αύξηση του σακχάρου στο αίμα μετά τα γεύματα και βελτιώνει την αποτελεσματικότητα ή την ευαισθησία της ινσουλίνης.

Σε μελέτη του Πανεπιστημίου της Georgia, διαπιστώθηκε επίσης ότι η κανέλα μπορεί να αποτρέψει τη βλάβη των ιστών και τη φλεγμονή που προκαλείται από υψηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα.

Στη μελέτη, οι ερευνητές βρήκαν μια ισχυρή και άμεση σχέση μεταξύ της αντιοξειδωτικής περιεκτικότητας των κοινών βοτάνων και μπαχαρικών, συμπεριλαμβανομένης της κανέλας, και της ικανότητάς τους να αποτρέπουν τη δημιουργία τελικών προϊόντων προηγμένης γλυκοζυλίωσης (AGEs).

Βελτιωμένη εγκεφαλική λειτουργία

Η έρευνα δείχνει ότι η μυρωδιά κανέλας ενισχύει τη γνωστική διαδικασία, αλλά η κατανάλωσή της συμβάλλει σημαντικά στην βελτιωμένη λειτουργία του εγκεφάλου. Οι επιστήμονες στο Wheeling Jesuit University διαπίστωσαν ότι η γνωστική διαδικασία ενισχύθηκε σε συμμετέχοντες που μασούσαν τσίχλα με άρωμα κανέλας, η οποία επιτάχυνε τις οπτικές-κινητικές αποκρίσεις και βελτίωσε τα αποτελέσματα προσοχής.

Αυτό το αρωματικό μπαχαρικό μπορεί επίσης να βοηθήσει τον εγκέφαλο να επουλωθεί. Μελέτη από το Agricultural Research Service αναφέρει ότι το εκχύλισμα κανέλας φαίνεται να εμποδίζει τα εγκεφαλικά κύτταρα να διογκωθούν με τους τρόπους που παρατηρούνται συνήθως μετά από τραυματικό εγκεφαλικό τραυματισμό ή εγκεφαλικό επεισόδιο.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share