Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Απίστευτο περιστατικό: Γιατρός έσωσε γυναίκα από τον καρκίνο παρατηρώντας την από την τηλεόραση (video)

Απίστευτο και όμως αληθινο

26 Αυγούστου 2021 15:59
Απίστευτο περιστατικό: Γιατρός έσωσε γυναίκα από τον καρκίνο παρατηρώντας την από την τηλεόραση (video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Καρκίνος: Ένα απίστευτο περιστατικό συνέβη όταν ένας γιατρός την ώρα που παρακολουθούσε τηλεόραση πρόσεξε ότι υπήρχε κάτι παράξενο σε μία γυναίκα. Συγκεκριμένα ένας γιατρός βοήθησε μία γυναίκα που είδε στην τηλεόραση εντελώς τυχαία να εντοπίσει ένα σημάδι το οποίο σχετιζόταν με τον καρκίνο. Παράλληλα δείτε και τις 6+1 τροφές που προκαλούν καρκίνο του θυρεοειδούς.

Καρκίνος: Πως βοήθησε την γυναίκα ο γιατρός

Ειδικότερα χάρη σε έναν "αετομάτη" χειρουργό και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μια νεαρή γυναίκα σώθηκε από τον καρκίνο, αφού ο εν λόγω γιατρός έκανε μια διάγνωση “σε απευθείας μετάδοση”, όταν η γυναίκα εμφανίστηκε σε μια τηλεοπτική εκπομπή.

Ο δρ. Erich Voigt, ένας χειρούργος ωτορινολαρυγγολόγος από τη Νέα Υόρκη απλά παρακολουθούσε την εκπομπή «Hunt Bargain Hunt», όταν παρατήρησε ένα μικρό εξόγκωμα στον λαιμό μιας από τις συμμετέχουσες στο πρόγραμμα. Ήταν κάτι που μόνο ένας εκπαιδευμένος γιατρός θα αναγνώριζε ότι χρειάζεται προσοχή και περαιτέρω εξετάσεις.

Γιατρός έσωσε μια γυναίκα από τον καρκίνο παρατηρώντας την από την τηλεόραση (video)

Το χρονικό του περιστατικού

«Παρατήρησα ότι είχε ένα εξόγκωμα στον λαιμό της», δήλωσε ο Voigt στο ABC News. «Και ως χειρουργός, είμαι εκπαιδευμένος να παρατηρήσω αυτά τα πράγματα.» Ο δρ. Voigt συνειδητοποίησε αμέσως ότι θα μπορούσε να κάτι σοβαρό αυτό που πρόσεξε και ότι η γυναίκα έπρεπε να κάνει σχετικές εξετάσεις, αν και δεν είχε ιδέα ποια ήταν, μιας και στην εκπομπή δεν αναφέρθηκε ποτέ το επώνυμό της.

Ο δρ. Voigt απευθύνθηκε στους φίλους του στο Facebook για βοήθεια. Ανέβασε ένα κομμάτι της εκπομπής που απεικόνιζε τη γυναίκα και ζήτησε από τους φίλους του αν ήξεραν πώς θα μπορούσε να έρθει σε επαφή μαζί της.

“Παρακολουθώ τηλεοπτική εκπομπή και παρατηρώ ότι αυτή η γυναίκα έχει μια μάζα θυρεοειδούς στο αριστερό μέρος του λαιμού της. Χρειάζεται ένα υπερηχογράφημα και βιοψία”, έγραψε στη σελίδα του στο Facebook. “Αναρωτιέμαι αν το ξέρει και ελπίζω ότι ο όγκος να είναι καλοήθης”.

Απίστευτο περιστατικό: Γιατρός έσωσε γυναίκα από τον καρκίνο παρατηρώντας την από την τηλεόραση (video)

Λαμπάδα στον γιατρό και στο Facebook!

Τελικά, μέσα από το Facebook κατάφερε να εντοπίσει την 32χρονη Nicole McGuinness, από την Βόρεια Καρολίνα, η οποία αποδείχτηκε πως ήταν πράγματι η γυναίκα που είχε δει στην TV. Ο δρ. Voigt την συμβούλευσε να κάνει υπερηχογράφημα και βιοψία στον όγκο.

Παρόλο που είχε ήδη επιβιώσει από καρκίνο του εγκεφάλου, οι γιατροί της McGuinness δεν είχαν παρατηρήσει το εξόγκωμα στον λαιμό της. Πήγε να δει έναν ειδικό και τελικά διαγνώστηκε με καρκίνο του θυρεοειδούς! «Είναι απλά ένα θαύμα, κατά τη γνώμη μου, που είδε αυτό στην τηλεόραση», δήλωσε η McGuinness στο ABC News. «Δεν μπορώ να εκφράσω πόσο ευγνώμων είμαι.»

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share