Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Κριθαράκι στο μάτι: Δείτε τι το προκαλεί και 5+1 φυσικές θεραπείες για να το καταπολεμήσετε

Θα σας απαλύνουν τον πόνο

26 Αυγούστου 2021 14:41
Κριθαράκι στο μάτι: Δείτε τι το προκαλεί και 5+1 φυσικές θεραπείες για να το καταπολεμήσετε
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Παρόμοια με ένα σπυράκι έτσι και το κριθαράκι που βγαίνει στο μάτι σας είναι συνήθως γεμάτο με πύον. Το βλέφαρό σας ούτε δείχνει, ούτε το αισθάνεστε καλά. Ενώ, ένας άνδρας εμφάνισε καρκίνο στα μάτια εξαιτίας μιας συνήθειας που έχουμε όλοι.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, βακτήρια σταφυλόκοκκου είναι η πηγή μόλυνσης που εμποδίζουν τους βλεφαρίδες σας. Όταν προσκρούονται, σχηματίζεται αυτή η μάζα. Μπορεί να υπάρξουν επίσης ερυθρότητα και πρήξιμο. Το κριθαράκι μπορεί να βρεθεί στο εξωτερικό ή στο εσωτερικό του βλεφάρου.

Παρόλο που συχνά φεύγουν από μόνα τους, μερικές φορές είναι τόσο αφόρητα που θέλετε να απαλλαγείτε από τον πόνο και την ταλαιπωρία αμέσως.

Ακολουθούν 5+1 φυσικές θεραπείες που θα σας βοηθήσουν να τα διώξετε γρήγορα:

1. Φακελάκι με τσάι

Το πράσινο τσάι καταπολεμά τη φλεγμονή. Το μαύρο τσάι, η μέντα και το χαμομήλι, είναι επίσης πολύ αποτελεσματικά. Βυθίστε ένα φακελάκι τσαγιού σε ζεστό ή καυτό νερό για λίγα λεπτά και μετά τοποθετήστε το πάνω στο βλέφαρο για 15-20 λεπτά.

2. Ζεστή κομπρέσα

Η πιο συνηθισμένη θεραπεία είναι η εφαρμογή ζεστών ή καυτών κομπρεσών νερού κατά τη διάρκεια της ημέρας στο μολυσμένο μάτι. Αυτό το φάρμακο είναι φιλικό για τα παιδιά και είναι ασφαλές για να το αφήσετε επάνω στην περιοχή για μια νύχτα. Συνεχίστε να το κάνετε, μέχρι να θεραπευτεί εντελώς.

3. Σαμπουάν για μωρά

Το σαμπουάν για μωρά είναι διαμορφωμένο για να είναι απαλό στα μάτια. Έτσι, μπορείτε να αραιώσετε λίγο με ζεστό νερό και να το χρησιμοποιήσετε για να πλύνετε το μάτι. Καθαρίστε το μάτι με το αραιωμένο διάλυμα ή βάλτε το πάνω στο βλέφαρο με ένα βαμβάκι.

Κριθαράκι στο μάτι

4. Κουρκούμη

Η κουρκούμη έχει αντισηπτικές ιδιότητες και μάχεται ενάντια στη φλεγμονή. Ανακατέψτε 2 κουταλάκια κουρκούμη με 1 φλιτζάνι ζεστό νερό και πλύνετε το μάτι. Μπορείτε επίσης να αναμίξετε κουρκούμη με καστορέλαιο δημιουργώντας μια πάστα και να την αφήστε στο μάτι σας για 10-15 λεπτά πριν την ξεβγάλετε. Κάνετε αυτό δύο φορές την ημέρα, έως ότου καθαριστεί η μόλυνση.

5. Καστορέλαιο

Μπορείτε να τοποθετήσετε καστορέλαιο απευθείας στο κριθαράκι χρησιμοποιώντας μια μπατονέτα. Μερικές σταγόνες 2-3 φορές την ημέρα, θα απελευθερώσουν τις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες του καστορέλαιου στους πόρους του ματιού σας.

6. Νερό από κόλιανδρο

Ο κόλιανδρος έχει αντιβακτηριακές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και η χρήση του σε ένα κριθαράκι μπορεί να βοηθήσει στην απομάκρυνση της λοίμωξης. Βράστε 1-2 κουταλιές σπόρους κόλιανδρου σε 1 φλιτζάνι νερό. Αφήστε τα να κρυώσει για τουλάχιστον μία ώρα και στραγγίστε το. Πλύνετε το προσβεβλημένο μάτι με το νερό κόλιανδρου. Επαναλάβετε εάν είναι απαραίτητο.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share