Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

7+1 τροφές που προκαλούν αργό θάνατο

Προσοχή!

25 Αυγούστου 2021 09:07
7+1 τροφές που προκαλούν αργό θάνατο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

7+1 τροφές που προκαλούν αργό θάνατο! Το γρήγορο ή έτοιμο φαγητό έχει ενοχοποιηθεί ως σημαντικός παράγοντας πρόκλησης καρκίνου. Επίσης, μεγάλη προσοχή στις 8+1 τροφές που τρώμε καθημερινά και καταστρέφουν τον ανθρώπινο εγκέφαλο.

Αν και είναι δύσκολο να αντισταθούμε στην υπέροχη γεύση του, πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας ότι μπορεί να δράσει βλαπτικά στην υγεία μας μακροπρόθεσμα με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους.

Διάφορα άλλα είδη φαγητών έχουν ενοχοποιηθεί επίσης για την πρόκληση καρκίνου, δρώντας με τον ίδιο τρόπο όπως το έτοιμο φαγητό. Πολλά από αυτά τα είδη καταναλώνονται σε καθημερινή βάση, αγνοώντας τους κινδύνους που εγκυμονούν.

Παρακάτω, παρατίθεται μια λίστα 9+1 τροφών που αποτελούν μέρος της καθημερινής διατροφής μας και μπορούν να αυξήσουν την πιθανότητα πρόκλησης καρκίνου.

1. Σόδα

Η σόδα αποτελείται σε μεγάλο ποσοστό από ζάχαρη. Είναι γνωστό πως η ζάχαρη αποτελεί την κινητήρια δύναμη για τα καρκινικά κύτταρα. Ακόμα και χωρίς της προσθήκη ζάχαρης ,αποτελεί μία κακή επιλογή καθώς πολύ συχνά περιέχει χημικά πρόσθετα όπως τεχνητές χρωστικές. Η πιο διαδεδομένη από αυτές είναι η Caramel IV που περιέχει ως συστατικό την καρκινογόνο ουσία 4-MEI, αποτέλεσμα της επεξεργασίας αμμωνίας.

2. Κόκκινο κρέας σχάρας

Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την υπέροχη γεύση που έχει το κόκκινο κρέας σχάρας! Η κατανάλωση του όμως μπορεί να εγκυμονεί κινδύνους καθώς σύμφωνα με ερευνητικές μελέτες, έχει αποδειχτεί πως η υψηλή θερμοκρασία που αναπτύσσεται, έχει ως αποτέλεσμα την αλλαγή της δομής σε χημικό και μοριακό επίπεδο και την παραγωγή καρκινογόνων υδρογονανθράκων.

3. Ποπ-κορν φούρνου μικροκυμάτων

Το διακετύλιο είναι η ουσία που δίνει την χαρακτηριστική ιδιαίτερη γεύση στα ποπ κορν όταν βρίσκονται εκτός φούρνου.Ωστόσο,όταν η ουσία αυτή θερμανθεί μπορεί να αποβεί τοξική για τον οργανισμό.Επιπροσθέτως, η ουσία με την οποία έχει επενδυθεί το εσωτερικό μέρος της συσκευασίας για προστασία αποτελεί καρκινογόνο παράγοντα.

Τέλος, οι εταιρείες που παράγουν και συσκευάζουν τα ποπ κορν ,δεν είναι υποχρεωμένες βάση νομοθεσίας να αναγράφουν εάν πρόκειται για γενετικά τροποποιημένους σπόρους ή όχι.Το καλαμπόκι αποτελεί σύνηθες παράγωγο γενετικά τροποποιημένων σπόρων.

8 τροφές που προκαλούν αργό θάνατο

4. Κονσερβοποιημένο φαγητό, ντομάτες

Τα κονσερβοποιημένα φαγητά αποτελούν έναν ακόμα κίνδυνο καθώς οι μεταλλικοί περιέκτες είναι επενδυμένοι με τον χημικό παράγοντα BPA,ο οποίος έχει ενοχοποιηθεί σε πειραματικές μελέτες με ποντίκια για πρόκληση ορμονικών διαταραχών στα εγκεφαλικά κύτταρα .Οι ντομάτες σε κονσέρβα μπορούν να προκαλέσουν την εισχώρηση του χημικού αυτού παράγοντα στο φαγητό εξαιτίας της οξύτητας τους.

5. Υδρογονωμένα Λίπη

Τα λίπη που χαρακτηρίζονται ως υδρογονωμένα είναι παράγωγα χημικής επεξεργασίας. Επίσης,περιέχουν λίπη ωμέγα-6 σε ποσότητες που μπορούν να χαρακτηριστούν επικίνδυνες.Τα λίπη αυτά μπορούν να μεταβάλλουν την δομή της μεμβράνης του κυττάρου και να οδηγήσουν στην δημιουργία όγκων.

6. Ψάρια ιχθυοκαλλιέργειας, σολωμός

Ο σολωμός που αλιεύεται στην ανοιχτή θάλασσα περιέχει ένα σύνολο ωφέλιμων πρωτεϊνών για τον ανθρώπινο οργανισμό.Όμως, περισσότερο από το 60 % της συνολικής ποσότητας σολωμού που καταναλώνεται στις ΗΠΑ προέρχεται από ιχθυοκαλλιέργειες.Τα ψάρια αυτά δύναται να περιέχουν μεγάλες ποσότητες αντιβιοτικών και φυτοφαρμάκων, που έχουν συσσωρευτεί στο σώμα του ψαριού. Μετά την κατανάλωση από τον άνθρωπο οι ουσίες αυτές εναποτίθενται και στον οργανισμό μας.

7. Τεχνητές γλυκαντικές ουσίες

Οι περισσότερες από αυτές τις ουσίες όπως δηλώνει και το όνομά τους προέρχονται από χημικές διαδικασίες .Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν επαρκή δεδομένα για να μπορούμε να υποστηρίξουμε εάν πρόκειται για βλαβερές ουσίες. Ορισμένες έρευνες υποστηρίζουν ότι οι τεχνητές χρωστικές ουσίες μπορούν να ενεργοποιήσουν την τοξίνη DKP προς δημιουργία όγκων στον εγκέφαλο.

8.Εξευγενισμένο Λευκό Αλεύρι

Το εξευγενισμένο λευκό αλεύρι δεν διατηρεί την διατροφική του αξία εξαιτίας της χημικής επεξεργασίας που έχει υποστεί.Ένα επιπλέον αρνητικό χαρακτηριστικό είναι η χρήση αέριου χλωρίου για να επιτευχθεί το λευκό χρώμα.Επίσης,περιέχει μεγάλη ποσότητα υδατανθράκων,οι οποίο εύκολα μπορούν να μετατραπούν σε ζάχαρη στο ανθρώπινο σώμα, την τροφή των καρκινικών κυττάρων.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share