Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Φρούτα: Το σούπερ κόλπο για να μην σας μουχλιάζουν στο ψυγείο

Δοκιμάστε το!

19 Αυγούστου 2021 15:37
Φρούτα: Το σούπερ κόλπο για να μην σας μουχλιάζουν στο ψυγείο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Φρούτα: Πόσες φορές σας έτυχε τα ολόφρεσκα φρούτα σας που βρίσκονται στο ψυγείο σας να μουχλιάσουν μέσα σε πολύ λίγες ημέρες; Σίγουρα όχι λίγες αφού όλοι την έχουμε πατήσει. Επειδή όμως οι εποχές που διανύουμε δεν είναι εύκολες και πρέπει αν μη τι άλλο να κάνουμε οικονομία, σήμερα σας παρουσιάζουμε το super κόλπο, ώστε να μην ξαναπετάξετε τα φρούτα σας, ούτε να αναγκαστείτε να τα φάτε μέσα σε 3 μέρες.

Επειδή τα φρούτα κρατάνε υγρασία πριν τα βάλετε στο συρτάρι του ψυγείου σας βάλτε από κάτω ένα καθαρό- στεγνό σφουγγάρι και θα δείτε ότι όλη η υγρασία θα καταλήγει εκεί, ενώ παράλληλα δείτε πως πρέπει να πλένετε το κάθε φρούτο ανάλογα με το είδος του.

Φράουλες μουχλιασμένες

Φρούτα: Ποια είναι αυτά που μπορούν να βλάψουν την υγεία σας

Μπορεί τα φρούτα και τα λαχανικά να περιέχουν αρκετά θρεπτικά συστατικά αλλά αυτό που δεν γνωρίζατε είναι ότι μπορεί να είναι αρκετά επιβλαβή για το ανθρώπινο σώμα. Γνωρίζατε ότι περίπου το 41% των μη βιολογικών λαχανικών και το 70% των μη οργανικών φρούτων περιέχουν κατάλοιπα φυτοφαρμάκων;

Συγκεκριμένα αυτό αναφέρθηκε από τη ΜΚΟ Generations Futures. Τα φυτοφάρμακα χρησιμοποιούνται ιδιαίτερα στη γεωργία για να βοηθήσουν στη διαδικασία ανάπτυξης και να απομακρύνουν τα ανεπιθύμητα σφάλματα, έντομα και παράσιτα. Η εταιρεία ανέλυσε 19 τύπους φρούτων και 33 είδη λαχανικών. Τα ευρήματά τους; Περίπου το 41% των λαχανικών και το 70% των φρούτων περιέχουν υπολείμματα φυτοφαρμάκων!

Τα φρούτα και τα λαχανικά που πλήττονται περισσότερο

Ως αποτέλεσμα της μελέτης, το σέλινο έδειξε ότι έχει τα πιο συγκεντρωμένα ίχνη φυτοφαρμάκων με σχεδόν 84%! Τα φρέσκα βότανα είχαν περίπου 74,5% και τα αντιδραστικά / ραδίκια είχαν 73%. Για τα φρούτα, τα σταφύλια είχαν 89%, τα μανταρίνια (88,4%), τα κεράσια (87,7%) και το γκρέιπφρουτ (85,7%) κυριαρχούν στις πρώτες θέσεις.

Τα λιγότερο επηρεασμένα φρούτα και λαχανικά

Ως αποτέλεσμα της μελέτης, τα λαχανικά που επηρεάστηκαν λιγότερο από τα φυτοφάρμακα ήταν καλαμπόκι (1,9%), σπαράγγια (3%), παντζάρια (4,4%) και κουνουπίδι (6%). Για τα λιγότερο επηρεασμένα φρούτα: αβοκάντο (23,1%), ακτινίδια (27,1%), δαμάσκηνα (34,8%) και σμέουρα / σταφίδες (52,1%).

Το κόλπο για να μην σας ξαναμουχλιάσουν τα φρούτα

Φρούτα: Ποιες είναι οι συνέπειες εάν συνεχίσετε να τρώτε τρόφιμα που περιέχουν επιβλαβή φυτοφάρμακα;

Αν και οι επιπτώσεις στην υγεία των υπολειμμάτων φυτοφαρμάκων είναι δύσκολο να προσδιοριστούν ποσοτικά, υπάρχουν ενδείξεις ότι είναι τοξικές για τον άνθρωπο. Το Generations Futures δηλώνει:

«Οι επιδράσεις, ακόμη και μικρές ποσότητες αυτών των τοξικών, μικτών ή / και για μεγάλα χρονικά διαστήματα μπορούν να δημιουργήσουν σοβαρά προβλήματα υγείας: νευρολογικές ή συμπεριφορικές διαταραχές, ανάπτυξη, καρκίνος, διαταραχές γονιμότητας ή αναπαραγωγή.

Συνιστάται να πλένετε και να ξεφλουδίζετε φρούτα και λαχανικά. Είναι στο δέρμα που συγκεντρώνει τα φυτοφάρμακα, αλλά δυστυχώς είναι επίσης σε αυτό το δέρμα που συγκεντρώνει πολλά θρεπτικά συστατικά ».

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share