Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Έβαλε μαγειρική σόδα με αλάτι σε ένα φλιτζάνι και τα ρούφηξε με τη μύτη - Δεν φαντάζεστε ποια ασθένεια «τελείωσε»

Θαυματουργό το αποτέλεσμα

19 Αυγούστου 2021 08:42
Έβαλε μαγειρική σόδα με αλάτι σε ένα φλιτζάνι και τα ρούφηξε με τη μύτη - Δεν φαντάζεστε ποια ασθένεια «τελείωσε»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η μαγειρική σόδα είναι ένα συστατικό, που μας βοηθά σε αρκετές περιπτώσεις και μπορεί να φανεί αρκετά ευεργετική, ακόμη κι όταν πρόκειται να αντιμετωπίσουμε κάποια ασθένεια.

Οι ιδιότητες που έχει η μαγειρική σόδα δεν περιορίζονται μόνο στην κουζίνα, μια και υπάρχουν πολλοί τρόποι που μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε και να έχετε ευεργετικά αποτελέσματα. Η χρήση που ακολουθεί θα σας βοηθήσει να λύσετε – αν έχετε – προβλήματα με την υγεία σας και συγκεκριμένα τη βουλωμένη μύτη, αν και θέλει προσοχή καθώς μπορεί να καταστρέψει το σώμα σας.

Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να πάρετε ένα φλιτζάνι ζεστό νερό, να βάλετε μισό κουταλάκι αλάτι και μισό μαγειρική σόδα. Στην συνέχεια, ψεκάστε το στη μύτη και θα δείτε διαφορά. Βάλτε τέλος λοιπόν στον εφιάλτη της βουλωμένης μύτης με μαγειρική σόδα.

Μαγειρική σόδα με αλάτι

Οι... έξυπνοι τρόπο να χρησιμοποιήσετε τη σόδα

Οι παλιές νοικοκυρές έβαζαν λίγη σόδα στο νερό όπου έβραζαν χόρτα, φασολάκια και άλλα πράσινα λαχανικά για να τα βοηθήσουν να διατηρήσουν το ζωηρό τους χρώμα. Αν όμως εφαρμόσετε κάτι τέτοιο, χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή, γιατί με την προσθήκη της σόδας το νερό γίνεται αλκαλικό και τα λαχανικά και τα χόρτα που βράζουν σε αυτό μαλακώνουν ταχύτερα. Αν δεν προσέξουμε, υπάρχει κίνδυνος να λιώσουν και να είναι για πέταμα. Επίσης ενδέχεται τα χόρτα που βράζουν με αυτήν να χάνουν μέρος των βιταμινών και των θρεπτικών τους συστατικών. Είναι προτιμότερο λοιπόν σε ό,τι αφορά τα εποχικά φρέσκα λαχανικά να τα βράζετε στον ατμό και μέσα σε πολύ νερό, όπως συνήθιζαν παλαιότερα.

Αντίθετα, η ιδιότητα αυτή της σόδας, να μαλακώνει δηλαδή, είναι ιδιαίτερα χρήσιμη όταν βράζουμε όσπρια και κυρίως ξερά ρεβίθια ή φασόλια.

Αλλη χρησιμότητα της σόδας είναι η… αποσμητική. Λίγη σόδα σε ένα ανοιχτό γυάλινο μπολάκι στο ψυγείο απορροφά τις δυσάρεστες οσμές. Αν μάλιστα την ανακατεύετε κάθε δύο ή τρεις ημέρες, διατηρεί την ιδιότητά της αυτή περίπου για έναν μήνα. Δοκιμάστε επίσης να πασπαλίσετε με σόδα τη βάση του πλυντηρίου πιάτων και τον πάτο του κάδου σκουπιδιών για να απαλλαγείτε από τις μυρωδιές.

Το ψέκασμα φυτών με σόδα (διαλύετε 7,5 γρ. σόδα σε 3 λίτρα νερό) προλαβαίνει την προσβολή από μύκητες.

Η σόδα επίσης λευκαίνει τα ρούχα, καθαρίζει τους νεροχύτες, τα ξύλα κοπής και τα ασημικά.

Το βούρτσισμα των δοντιών με οδοντόκρεμα που περιέχει μαγειρική σόδα προλαμβάνει την τερηδόνα, διατηρεί την υγεία των ούλων και της στοματικής κοιλότητας. Διαλύστε μισό κουταλάκι μαγειρικής σόδας σε ένα ποτήρι νερό και κάντε στοματικές πλύσεις για να φρεσκάρετε την αναπνοή σας.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share