Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Σκόρδο: Τα οφέλη που δεν γνωρίζατε ότι έχει για τα μαλλιά σας

Κι όμως είναι θαυματουργό!

13 Αυγούστου 2021 11:05
Σκόρδο: Τα οφέλη που δεν γνωρίζατε ότι έχει για τα μαλλιά σας
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αν και χρησιμοποιείται στην ιατρική ήδη από την αρχαία Ελλάδα, το σκόρδο που ανήκει στην οικογένεια των κρεμμυδιών και έχει πολλά οφέλη για την υγεία, μπορεί να φανεί ευεργετικό και για τα μαλλιά σας, όσο παράξενο κι αν σας ακούγεται κάτι τέτοιο.

Γεμάτο με βιταμίνες και μαγγάνιο καταπολεμά τα κρυολογήματα, μειώνει την αρτηριακή πίεση, βελτιώνει τα επίπεδα χοληστερόλης και επίσης περιέχει αντιοξειδωτικά που μπορούν να αποτρέψουν την άνοια και τη νόσο του Αλτσχάιμερ. Η φαρμακευτική του χρήση τεκμηριώθηκε, επίσης, από Αιγύπτιους, Βαβυλώνιους, Έλληνες, Ρωμαίους και Κινέζους και συχνά αναφέρεται ως αντιβιοτικό της φύσης.

Ωστόσο, το σκόρδο έχει φανταστικά οφέλη για την υγεία του τριχωτού της κεφαλής και των μαλλιών. Λόγω των αντιμικροβιακών ιδιοτήτων του και των θρεπτικών του συστατικών όπως το ασβέστιο, ο ψευδάργυρος και το σελήνιο, συμβάλλει σημαντικά στην υγεία των μαλλιών σας.

σκόρδο μαλλιά οφέλη

Ποια τα οφέλη του για τα μαλλιά σας

Είναι αντιμικροβιακό: Τα συστατικά στο σκόρδο έχουν αντιιικές και αντιμυκητιασικές ιδιότητες, οπότε αν έχετε μυκητιασική λοίμωξη στο τριχωτό της κεφαλής είναι σίγουρο ότι θα σας βοηθήσει.

Βοηθά στην πιτυρίδα: Η εφαρμογή σκόνης σκόρδου στο τριχωτό της κεφαλής μπορεί να βοηθήσει στην αύξηση της κυκλοφορίας του αίματος στο τριχωτό της κεφαλής, στην ελαχιστοποίηση της πιτυρίδας και κατά συνέπεια στην τόνωση της ανάπτυξης των μαλλιών.

Προστατεύει από τον ήλιο: Λόγω των αντιοξειδωτικών ιδιοτήτων του, το σκόρδο μπορεί να αποτρέψει την υπεριώδη βλάβη που προκαλείται στα μαλλιά σας από τον ήλιο.

Μειώνει τον κίνδυνο τριχόπτωσης: Η τοπική εφαρμογή σκόρδου στα μαλλιά μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο τριχόπτωσης, απλώς φροντίστε να το κάνετε δύο φορές την ημέρα για 3 μήνες για να δείτε τα αποτελέσματα.

σκόρδο μαλλιά

Πώς να το συμπεριλάβετε στη ρουτίνα περιποίησης των μαλλιών σας

Το σκόρδο είναι εξαιρετικό ως θεραπεία για το τριχωτό της κεφαλής πριν από το λούσιμο -όχι για θεραπεία στις άκρες των μαλλιών. Μπορείτε να δοκιμάσετε να εφαρμόσετε λάδι σκόρδου ή λάδι εγχυμένο με σκόρδο στο τριχωτό της κεφαλής σας ή ακόμη και να δημιουργήσετε τα δικά σας μείγματα, χρησιμοποιώντας jojoba ή λάδι αβοκάντο.

Κάντε μασάζ με το μείγμα της επιλογής σας αφήνοντάς το να διεισδύσει και αφήστε το για 20 έως 35 λεπτά, πριν λούσετε τα μαλλιά σας και βεβαιωθείτε ότι έχετε αφαιρέσει το λάδι από το τριχωτό της κεφαλής καλά.

2 +1 σπιτικές μάσκες για λαμπερά και ενυδατωμένα μαλλιά

Είτε πρόκειται για σπασμένες άκρες, ξηρότητα, πιτυρίδα ή φριζάρισμα, όλες κάποια στιγμή έχετε αντιμετωπίσει και από κάποιο θέμα με τα μαλλιά σας. Και ενώ αναζητάτε τη λύση στο εμπόριο με προϊόντα γεμάτα με χημικές ουσίες, αυτή βρίσκεται στο σπίτι σας, και μάλιστα στο ντουλάπι της κουζίνας σας.

Τρεις σπιτικές μάσκες για λαμπερά και ενυδατωμένα μαλλιά

Οι σπιτικές μάσκες που μπορείτε να φτιάξετε μόνες σας αποδεικνύονται άκρως ευεργετικές για τα ταλαιπωρημένα μαλλιά σας και, φυσικά, άκρως οικονομικές με πρώτες ύλες που όλες έχετε ήδη στην κουζίνα σας.

Μάσκα με κανέλα και λάδι καρύδας

μάσκες μαλλιά κανέλα

Αν έχετε παρατηρήσει ότι τα μαλλιά σας μεγαλώνουν σχετικά δύσκολα, δοκιμάστε μια μάσκα με βάση την κανέλα -το αντιμικροβιακό μπαχαρικό είναι γνωστό ότι διεγείρει την κυκλοφορία του αίματος και προάγει την ανάπτυξη και τη δύναμη των μαλλιών, σύμφωνα με όσα αναφέρει το goodhousekeeping.com. Αναμείξτε ίσα μέρη κανέλας και λαδιού καρύδας, απλώστε τη μάσκα στις ρίζες και κάντε μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής σας. Αφήστε τη μάσκα να δράσει για 30 έως 45 λεπτά και ξεπλύνετε. Για σωστά αποτελέσματα εφαρμόζετε τη μάσκα μία φορά την εβδομάδα.

Μάσκα με ασπράδι αβγού και λεμόνι

μάσκα μαλλιά αυγό

Εάν τα μαλλιά σας τείνουν να είναι λιπαρά, μια μάσκα με ασπράδια αβγών και λεμόνι, μπορεί στην κυριολεξία να κάνει θαύματα, καθώς το ασπράδι του αβγού με τα πρωτεϊνικά ένζυμα βοηθά στην απομάκρυνση της υπερβολικής λιπαρότητας. Σε ένα μπολ ανακατέψτε το ασπράδι από ένα αβγό με το χυμό από μισό λεμόνι. Απλώστε στα μαλλιά σας, από τις ρίζες μέχρι τις άκρες, και αφήστε για 30 λεπτά έως μια ώρα -όση περισσότερη ώρα τόσο το καλύτερο. Ξεπλύνετε με χλιαρό νερό και όχι ζεστό.

Μάσκα με αβοκάντο, αβγό και ελαιόλαδο

μαλλιά μάσκα αβοκάντο

Στην περίπτωση που τα μαλλιά σας είναι αρκετά κατεστραμμένα, τόσο από το styling όσο και από τις βαφές, τα νέα είναι ευχάριστα, καθώς μια τέτοια ζημιά μπορεί να αντιμετωπιστεί με μια μάσκα με αβοκάντο, αβγό και ελαιόλαδο. Γεμάτη με ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, αυτή η μάσκα μαλλιών παρέχει την απόλυτη δύναμη και λάμψη για τα μαλλιά σας, αναφέρει το goodhousekeeping.com. Είναι, επίσης, γεμάτη με αντιοξειδωτικά που βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών, ενώ το αβοκάντο, βοηθά στην αναζωογόνηση και ενυδάτωση του τριχωτού της κεφαλής.

Για να την παρασκευάσετε ανακατέψτε μισό αβοκάντο, ένα αβγό και μία κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, προσθέτοντας και μία κουταλιά της σούπας μέλι. Απλώστε σε βρεγμένα μαλλιά με τις άκρες των δακτύλων σας, ξεκινώντας από το κάτω μέρος και δουλεύοντας προς τα πάνω. Για να ενεργοποιήσετε τα συστατικά, καλύψτε τα μαλλιά σας με ένα σκουφάκι για ντους για 10 λεπτά και αφήστε να καθίσει το μείγμα με ξεσκέπαστα τα μαλλιά για ακόμη 20 λεπτά πριν ξεπλύνετε με νερό.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share