Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Η δίαιτα της παραλίας: Πώς θα χάσετε 4 κιλά σε 2 εβδομάδες

Άμεση απώλεια βάρους

12 Αυγούστου 2021 12:44
Η δίαιτα της παραλίας: Πώς θα χάσετε 4 κιλά σε 2 εβδομάδες
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αν θέλετε να βγείτε στην παραλία χωρίς να κρύβετε το σώμα σας με το παρεό ή με την πετσέτα κάντε τη δίαιτα που προτείνεται παρακάτω για να χάσετε έως και 4 κιλά σε 2 εβδομάδες και φροντίστε να κάνετε τις σωστές διατροφικές επιλογές στις διακοπές σας για να παραμείνετε στα κιλά σας.

Προτεινόμενο πρόγραμμα για απώλεια βάρους

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε υγιείς ενήλικες. Αν έχετε κάποια πάθηση ή είστε ανήλικοι απευθυνθείτε σε ειδικό. Μπορείτε να το ακολουθήσετε μέχρι δύο εβδομάδες και όχι περισσότερο. Ελεύθερα μπορείτε να προσθέσετε ξίδι, λεμόνι και καρυκεύματα στα τρόφιμα. Μπορείτε, επίσης, να πιείτε καφέ ή τσάι ή άλλα αφεψήματα σκέτα αρκεί να περιοριστείτε σε ένα την ημέρα.

δίαιτα παραλίας

Για πρωινό

Μία ομελέτα με 2 ασπράδια αυγών με light τυρί 30 γραμμ. και φρούτα (4 για γυναίκες και 6 για άντρες). Αν επιλέξετε κεράσια: 30 για γυναίκες, 40 για άντρες.

Για δεκατιανό

Ένα γιαούρτι

Για μεσημεριανό

Ένα ψητό στήθος κοτόπουλου και μία μεγάλη σαλάτα εποχής, 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο με ξίδι, ροδάκινα (3 για γυναίκες και 5 για άντρες)

Για απογευματινό

Ένα ποτήρι ημιαποβουτυρωμένο γάλα

Για δείπνο

Μία μερίδα ψητό ψάρι (όσο η μισή παλάμη του χεριού σας), 1 βαθύ πιάτο αγγουροσαλάτα με μία κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο με ξίδι, μία μερίδα πεπόνι ή καρπούζι ή 20 κεράσια.

Τι να φάτε στην παραλία

Φροντίστε να πίνετε αρκετό νερό για να μην αφυδατώσετε τον οργανισμό σας. Διαφορετικά μπορείτε να πιείτε κρύο πράσινο τσάι ή νερό με κομματάκια λεμονιού. Για σνακ προτιμήστε 3 κράκερ ή 2 κριτσίνια ή μία μπάρα δημητριακών, ή 2 φρούτα ή 1τόστ. Αν επιθυμήσετε ένα παγωτό προτιμήστε μία μπάλα σορμπέ ή γρανίτα, αν θέλετε γλυκό 1 κομματάκι μαύρη σοκολάτα ή 1 λουκουμάκι ή λίγο γλυκό του κουταλιού ή ένα «υποβρύχιο».

Το μυστικό

Από το να κάθεστε ώρες ολόκληρες στην ξαπλώστρα, ασκήστε το σώμα σας με ρακέτες ή beach volley ή κολυμπήστε. Έρευνα από το Ινστιτούτο Καρολίνσκα έδειξε ότι η σωματική άσκηση προκαλεί τη δημιουργία νέων εγκεφαλικών κυττάρων και επομένως σας κάνει, εκτός από πιο αδύνατους και πιο έξυπνους.

Αυτές είναι οι 10 τροφές που πρέπει να αποφεύγετε εάν θέλετε να χάσετε βάρος

Η απώλεια βάρους είναι πολύ δύσκολη για τους περισσότερους από εμάς. Πολλοί είναι αυτοί που ξεκινούν την τελευταία δίαιτα ή άσκηση που βρίσκεται στη μόδα.

Όμως, το βασικότερο είναι να κατανοήσουμε το αντίκτυπο στον οργανισμό μας. Ένας σημαντικός παράγοντας που οδηγεί στην αύξηση του βάρους είναι η κατανάλωση επιπλέον θερμίδων. Εάν κατανοήσουμε ποιες είναι οι καλές θερμίδες και ποιες οι κακές, θα μπορέσουμε να χάσουμε βάρους ευκολότερα και να μην ξαναβάλουμε.

Για να χάσουμε βάρος σωστά πρέπει να κάνουμε σωστές για την υγεία μας επιλογές. Κάποιες τροφές είναι απλώς νόστιμες αλλά δεν ωφελούν πουθενά αλλού. Παρακάτω, αναφέρουμε 10 τροφές που πρέπει να αποφεύγετε εάν σκέφτεστε σοβαρά να χάσετε βάρος.

Λευκό ψωμί

Πρέπει να αποφεύγετε το λευκό ψωμί. Πολλοί το χρησιμοποιούν στο τοστ ή το σάντουιτς χωρίς να συνειδητοποιούν ότι είναι γεμάτο ζάχαρη και δεν έχει καμία διατροφική αξία. Το λευκό ψωμί απλώς μας χορταίνει παροδικά όταν πεινάμε. Αντικαταστήστε το με ψωμί ολικής αλέσεως. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τορτίγιες ολικής αλέσεως ή μαρούλι για τοστ και σάντουιτς.

λευκό ψωμί απώλεια βάρους

Τροφές χαμηλές σε λιπαρά

Ναι, σωστά διαβάσατε. Οι τροφές που είναι χαμηλές σε λιπαρά δεν είναι υγιεινότερη επιλογή. Οι τροφές αυτές έχουν επιπλέον ζάχαρη για να αντισταθμίσουν την απώλεια της γεύσης. Ο οργανισμός, με το που επεξεργάζεται τη ζάχαρη, την αποθηκεύει ως λίπος. Επιπλέον, ο κόσμος συχνά έχει την τάση να «παρατρώει» τροφές που είναι χαμηλές σε λιπαρά καθώς θεωρεί ότι έτσι τρώει περισσότερο «υγιεινά».

Λιπαρά

Τα τηγανητά είναι θάνατος για την πίεση και τη χοληστερίνη. Κάποιοι θεωρούν ότι εάν η ίδια η τροφή είναι υγιεινή, θα παραμείνει υγιεινή και έπειτα από το μαγείρεμα. Αυτό απλώς δεν ισχύει. Αντί να χάσετε τις υγιεινές ιδιότητες των τροφών, προτιμήστε να τις ψήσετε.

Χυμοί

Οι περισσότεροι χυμοί είναι γεμάτοι ζάχαρη. Αντί να αγοράσετε χυμό, μπορείτε να στύψετε το δικό σας. Ακόμη και τότε, να γνωρίζετε ότι οι χυμοί έχουν και φυσικά σάκχαρα. Περιορίστε τα φρέσκα φρούτα και προτιμήστε το νερό.

χυμοί απώλεια βάρους

Ποπκόρν στο φούρνο μικροκυμάτων

Το ποπκόρν είναι υγιεινή επιλογή σνακ. Ωστόσο, τα χημικά που περιέχονται στις σακούλες μικροκυμάτωνμπορεί να προκαλέσουν προβλήματα στο θυρεοειδή. Και ας μην αναφέρουμε και την μεγάλη τους περιεκτικότητα σε επιπλέον αλάτι και βούτυρο. Καλύτερο είναι να φτιάξετε φρέσκο ποπκόρν στο φούρνο και να αποφύγετε το βούτυρο.

Σάλτσα στη σαλάτα

Τίποτα δεν καταστρέφει τις υγιεινές ιδιότητες της σαλάτας περισσότερο από τη σάλτσα. Επειδή τα πράσινα λαχανικά είναι χαμηλά σε θερμίδες και υγιεινά, πολλοί θεωρούν ότι μπορούν να αντικαταστήσουν τη σάλτσα. Εξ άλλου, οι περισσότερες σάλτσες είναι γεμάτες ζάχαρη και άχρηστες θερμίδες. Καλύτερο είναι να φτιάξετε σαλάτα με βάση το λάδι, που έχει υπέροχη γεύση και όχι τόση πολλή ζάχαρη.

Τροφές χωρίς ζάχαρη

Μην αγοράζετε τροφές χωρίς ζάχαρη. Παρόλο που οι θερμίδες μπορεί να είναι λιγότερες, οι υποκατάστατες γλυκαντικές ουσίες ενδέχεται να αυξήσουν το επίπεδο της ινσουλίνης σας.

Σοκολάτα

Η σοκολάτα είναι εύκολο σνακ. Ωστόσο, είναι γεμάτη ζάχαρη και επιπλέον θερμίδες. Δεν θα σας χορτάσει και σε λίγο θα θέλετε να φάτε και άλλο. Επιλέξτε υγιεινότερες εναλλακτικές λύσεις όπως φρέσκα φρούτα ή γιαούρτι.

σοκολάτα απώλεια βάρους

Ροφήματα με καφέ που είναι πλούσια σε θερμίδες

Ο ίδιος ο καφές είναι ωφέλιμος καθώς ενισχύει προσωρινά το μεταβολισμό και σας βοηθά να χάσετε λίπος. Όμως, όταν αρχίζετε να προσθέτετε ζάχαρη ή κρέμα στον καφέ σας, θα έχετε φτιάξει ένα ανθυγιεινό ρόφημα. Εάν αγαπάτε τον καφέ και θέλετε να τον συμπεριλάβετε στη διατροφή σας ενώ προσπαθείτε να χάσετε βάρος, περιοριστείτε στον συνηθισμένο, κλασικό, μαύρο καφέ.

Πίτσα

Και σε ποιον δεν αρέσει ένα κομμάτι ζεστής πίτσας; Ωστόσο, η έτοιμη πίτσα είναι ιδιαίτερα ανθυγιεινή καθώς περιέχει επεξεργασμένο κρέας και ραφιναρισμένο αλεύρι. Ένα κομμάτι πίτσας περιέχει πάρα πολλές θερμίδες και δεν έχει καμία διατροφική αξία. Εάν, ωστόσο, τη λιμπίζεστε, φτιάξτε τη δική σας πίτσα, με υγιεινότερα υλικά.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share