Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Αυτό το επικίνδυνο φρούτο έστειλε 6 ανθρώπους στο νοσοκομείο - Θα πάθετε σοκ

Δείτε ποιο είναι αυτό

11 Αυγούστου 2021 16:50
Αυτό το επικίνδυνο φρούτο έστειλε 6 ανθρώπους στο νοσοκομείο - Θα πάθετε σοκ
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μια συντριπτική μυρωδιά που προέρχεται από φρούτα durian οδήγησε έξι άτομα στο νοσοκομείο. Διαβάστε το πρώτοι στο Athensmagazine.gr. Αφού ανακαλύφθηκε ένα ύποπτο πακέτο σε ένα ταχυδρομείο στο Schweinfurt, στην Βαυαρία το Σάββατο 20 Ιουνίου, η αστυνομία και οι πυροσβέστες έσπευσαν στη σκηνή, όταν φοβήθηκαν ότι απελευθέρωνε μια επιβλαβή ουσία.

Οι αξιωματικοί απομάκρυναν 60 άτομα από το κτίριο και 12 εργαζόμενοι έλαβαν θεραπεία για ναυτία, συμπεριλαμβανομένων έξι που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. Μόνο μετά την απομάκρυνση των υπαλλήλων, ανακάλυψαν ότι το πακέτο ήταν μια παράδοση τεσσάρων ταϊλανδικών φρούτων durian, τα οποία είχαν σταλεί σε έναν 50χρονο κάτοικο από τον φίλο του στη Νυρεμβέργη. Ευτυχώς, μετά από όλη την ταλαιπωρία, με περισσότερα από 20 οχήματα της αστυνομίας, της πυροσβεστικής και της έκτακτης βοήθειας να φτάνουν στο σημείο, ο κάτοικος μπόρεσε να λάβει το δώρο του.

Ο καρπός, που είναι λιχουδιά στη Νοτιοανατολική Ασία, αλλά είναι επίσης γνωστό για την μυρωδιά του που προκαλεί εμετό. Η μυρωδιά είναι τόσο έντονη, στην πραγματικότητα, και για το λόγω αυτό τα φρούτα απαγορεύονται σε πολλά ξενοδοχεία και στις δημόσιες συγκοινωνίες σε όλη την Ασία. Παράλληλα δείτε και το φρούτο που καταπολεμάει αρθρίτιδα και καρκίνο.

Φρούτο durian

Οι επιστήμονες αποκαλύπτουν! Ο φυσικός χυμός από αυτό το φρούτο, μειώνει τις πιθανότητες για Αλτσχάιμερ κατά 75%

Μια παλιά παροιμία λέει: «ένα μήλο την ημέρα τον γιατρό το κάνει πέρα» και σίγουρα κρύβει κάποια αλήθεια. Μια νέα έρευνα έχει ανακαλύψει ότι η κατανάλωση χυμού μήλο τρεις φορές την εβδομάδα, βοηθά στην πρόληψη της νόσου του Αλτσχάιμερ και της καρδιάς. Ο Δρ. Thomas Shea, νευροβιολόγος, και η ερευνητική του ομάδα στο Πανεπιστήμιο της Μασαχουσέτης, ολοκλήρωσαν 10 χρόνια μελέτης των επιδράσεων των μήλων στην υγεία του εγκεφάλου.

Μετά από χρόνια πειράματα σε ποντίκια, επιβεβαίωσαν τα ευρήματά τους με μια κλινική δοκιμή στον άνθρωπο. Είκοσι ένας ασθενείς ηλικίας 72 έως 93, έπιναν τέσσερις γουλιές χυμό μήλο δύο φορές την ημέρα για τριάντα ημέρες. Υπήρξαν βελτιώσεις στη μνήμη τους καθώς οι αρνητικές συναισθηματικές τους διαθέσεις μειώθηκαν.

Ο Δρ. Shea κατέληξε στο συμπέρασμα ότι εάν πίνουμε χυμό μήλου τρεις φορές την εβδομάδα, θα μειωθούν οι πιθανότητές μας για Αλτσχάιμερ κατά 75%. Και υπάρχουν και άλλα οφέλη. Άλλες μελέτες σε ζώα έδειξαν ότι τα μήλα προστατεύουν την καρδιά, αυξάνουν το μεταβολισμό των λιπιδίων και μειώνουν τη φλεγμονή. Παράλληλα δείτε το φρούτο που καταπολεμάει αρθρίτιδα και καρκίνο.

Μια μελέτη του κρατικού πανεπιστημίου της Φλώριδας από τον Δρ. Bahram Arjmandi, στην οποία συμμετείχαν αρκετές γυναίκες ηλικίας 45 έως 65 ετών, ανακάλυψε ότι μια διατροφή με αρκετά μήλα μείωσε τη χοληστερίνη στις γυναίκες κατά 23% σε έξι μήνες. Οι γυναίκες έχασαν επίσης τριάμισι κιλά κατά μέσο όρο.

Ο φυσικός χυμός από αυτό το φρούτο, μειώνει τις πιθανότητες για Αλτσχάιμερ κατά 75%

Πώς να φτιάξετε χυμό μήλο μόνοι σας

Τα συμβατικά καλλιεργημένα μήλα κυριαρχούν συνήθως στον κατάλογο με τα υπερβολικά ψεκασμένα με φυτοφάρμακα φρούτα και λαχανικά. Άρα να προτιμάτε βιολογικά μήλα ή μήλα που καλλιεργούνται τοπικά. Ο βιολογικός και μη φιλτραρισμένος χυμός μήλου είναι ο καλύτερος. Αλλά ο καλύτερος τρόπος για να πιείτε τον χυμό σας είναι μόλις ακριβώς τον ετοιμάσετε.

Έτσι, τα μήλα δεν θα χάσουν την θρεπτική τους αξία και θα πάρετε όσο το δυνατό περισσότερες βιταμίνες. Συνιστάται ένας αποχυμωτής με αργή ταχύτητα. Αυτή είναι μια αξιόλογη επένδυση αν σκοπεύετε να κάνετε οποιοδήποτε χυμό. Το καλύτερο είναι να μην ξεφλουδίζετε τα μήλα, αλλά να τα κόψετε σε κομμάτια αρκετά μικρά για τον αποχυμωτή και να συμπεριλάβετε τα κουκούτσια και τις φλούδες τους.

Αν θέλετε, προσθέστε ένα μικρό κομμάτι αποφλοιωμένης ρίζας τζίντζερ μέσα στον αποχυμωτή. Αυτή, προσθέτει περισσότερη αντιφλεγμονώδη προστασία στον χυμό σας. Μπορεί επίσης να προσθέσετε ένα λεμόνι. Πίνετε αυτόν τον φρέσκο χυμό τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα.

Πρόωρα συμπτώματα της νόσου του Αλτσχάιμερ

Είναι καλύτερο να επισκεφτείτε έναν γιατρό αν η σύγχυση, η ομίχλη και η απώλεια μνήμης μπαίνουν στην καθημερινή σας ζωή. Ο χυμός μήλου είναι καλή επιλογή, αλλά μπορεί να μην είναι αρκετή εάν τα συμπτώματα έχουν ήδη εμφανιστεί.

Οι ορθομοριακοί ιατροί ειδικεύονται στη θεραπεία αυτών των ασθενειών, χρησιμοποιώντας υψηλής δόσης συμπληρώματα βιταμινών και ανόργανων συστατικών, όπως η βιταμίνης C. Έχουν δει μεγάλη επιτυχία με όλους τους τύπους προβλημάτων του εγκεφάλου, χρησιμοποιώντας μεγάλες δόσεις νιασίνης, γνωστής και ως βιταμίνη Β3. Αυτή η βιταμίνη βοηθά στην παραγωγή κυτταρικής ενέργειας στον εγκέφαλο.

Η κατανάλωση μιας κουταλιάς σούπας καθαρού παγωμένου λαδιού καρύδας ημερησίως, αναστρέφει το προχωρημένο Αλτσχάιμερ. Η Δρ Mary Newport ανέτρεψε το προχωρημένο στάδιο Αλτσχάιμερ του συζύγου της, το οποίο δεν μπορούσε να βελτιωθεί με φαρμακευτικά προϊόντα, αφού ανακάλυψε ότι το φρέσκο έλαιο καρύδας έχει τριγλυκερίδια μεσαίας αλυσίδας που το ήπαρ μπορεί εύκολα να μετατρέψει σε κετόνες ενίσχυσης της μοριακής ενέργειας.

Το έλαιο καρύδας βοηθά επίσης στη δημιουργία «καλής χοληστερόλης», η οποία σχηματίζει μεγάλο μέρος του ιστού στον εγκέφαλο και επίσης προστατεύει το κεντρικό νευρικό σύστημα με επικάλυψη μυελίνης. Η προστασία του ιστού του κεντρικού νευρικού συστήματος και η παροχή ενέργειας από κετόνη, βοηθάει τα κύτταρα του εγκεφάλου να αναστρέψουν τη νόσο του Αλτσχάιμερ. Αυτή η παρατήρηση βέβαια χρειάζεται περισσότερη μελέτη για να επιβεβαιωθεί ως κανόνας.

Τα μήλα μειώνουν το 75% του Αλτσχάιμερ

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share