Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Το μυστικό για να μακρύνετε τα μαλλιά σας με φυσικό τρόπο

Το ξέρατε;

10 Αυγούστου 2021 15:16
Το μυστικό για να μακρύνετε τα μαλλιά σας με φυσικό τρόπο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το δεντρολίβανο δίνει μια υπέροχη γεύση σε ψητά, ακόμη και κοκτέιλ, αλλά ξέρατε ότι είναι επίσης υπέροχο για τα μαλλιά σας;

Το αρωματικό βότανο βρίθει στη Μεσόγειο, όπου είναι αγαπημένο για την ποικιλία χρήσεων και το μεθυστικό άρωμα του. Το δεντρολίβανο έχει αντιφλεγμονώδεις δυνάμεις που βοηθούν να καταπραΰνει το δέρμα και να διεγείρει την ανάπτυξη των μαλλιών, μεταξύ άλλων. Διαβάστε παρακάτω για να δείτε αν η προσθήκη δενδρολίβανου στη ρουτίνα περιποίησης μαλλιών είναι κατάλληλη για εσάς.

μακρύ μαλλί φυσικός τρόπος

Ποια είναι τα οφέλη;

Το έλαιο δενδρολίβανου είναι πιο γνωστό για τα οφέλη του στην ανάπτυξη των μαλλιών – μια μελέτη από το 2015 έδειξε ότι είναι εξίσου αποτελεσματικό με το κύριο συστατικό του Rogaine για την τόνωση και ανάπτυξη της τρίχας. Μια άλλη μελέτη δείχνει επίσης ότι ένα από τα δραστικά συστατικά του δεντρολίβανου, το καρονικό οξύ, ενισχύει την ανάπτυξη νέας τρίχας. Αυτό μπορεί να διεγείρει τη θεραπεία του τριχωτού της κεφαλής, η οποία οδηγεί την ανάπτυξη των μαλλιών.

Με την ενίσχυση των μαλλιών, το έλαιο δεντρολίβανου προστατεύει τα σκέλη σας από το σπάσιμο, παρέχοντας προστασία από την τριχόπτωση. Οι αντιφλεγμονώδεις επιδράσεις του είναι επίσης εξαιρετικές για την καταπραϋντική φαγούρα στα τριχωτά της κεφαλής και οι αντιμυκητιακές ιδιότητές του μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη της πιτυρίδας. Όπως κάθε λάδι, το δεντρολίβανο βελτιώνει επίσης τη συνολική απαλότητα και λάμψη των μαλλιών.

Πώς μπορείτε να το χρησιμοποιείτε;

Υπάρχουν διαφορετικοί τρόποι για να ενσωματώσετε το έλαιο δεντρολίβανου στη ρουτίνα ομορφιάς σας. Μπορείτε να εφαρμόσετε μερικές σταγόνες λαδιού στο τριχωτό της κεφαλής σας απευθείας ή να αναμίξετε με κάποιο άλλο έλαιο, όπως το jojoba. Κάντε μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής σας και ξεπλύνετε εάν θέλετε. Μπορείτε επίσης να αναμίξετε μερικές σταγόνες στο σαμπουάν ή το μαλακτικό σας ή να αγοράσετε προϊόντα μαλλιών που έχουν λάδι δεντρολίβανου.

Πότε πρέπει να το αποφύγετε;

Προφανώς, βεβαιωθείτε ότι δεν είστε αλλεργικοί στο έλαιο δεντρολίβανου πριν το χρησιμοποιήσετε. Πριν το εφαρμόσετε στο τριχωτό της κεφαλής σας, ίσως θελήσετε να δοκιμάσετε το προϊόν σε ένα μικρό κομμάτι του χεριού σας για να βεβαιωθείτε ότι δεν έχετε ανεπιθύμητες ενέργειες. Εάν τα μαλλιά σας είναι ιδιαίτερα λεπτά ή επιρρεπή στο λάδωμα, ίσως θελήσετε να προχωρήσετε με προσοχή πριν προσθέσετε ένα λάδι στη ρουτίνα περιποίησης των μαλλιών σας.

Μαλλί κομμωτηρίου: Εύκολοι τρόποι για να κάνετε τα μαλλιά σας υπέροχα!

Η αίσθηση που αφήνει η περιποίηση των μαλλιών από τους επαγγελματίες ενός κομμωτηρίου είναι απλά καταπληκτική για κάθε γυναίκα.

Χτενίσματα, χρώματα και κουρέματα εμπνευσμένα και βγαλμένα από τις σελίδες των περιοδικών, σας ανανεώνουν όχι μόνο την εμφάνιση, αλλά και τη διάθεση, αφού σίγουρα νιώθετε σαν αγγελάκια της Victoria Secret και η αυτοπεποίθηση ανεβαίνει στα ύψη.

Αυτός είναι άλλωστε και ο στόχος του καλλωπισμού, να αισθάνεστε όμορφες και μέσα σας!

μαλλί κομμωτηρίου

Επειδή ο χρόνος όμως είναι πολύ περιορισμένος, τι πιο ιδανικό από το να είσαστε περιποιημένες σαν να βγήκατε από το κομμωτήριο καθημερινά;

Εμείς σας προτείνουμε επτά βήματα για να πετύχετε τέλεια ίσια μαλλιά μετά από κάθε λούσιμο.

Predry

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε πριν στεγνώσετε τα μαλλιά σας με το σεσουάρ, είναι να απομακρύνετε την περίσσια ποσότητα νερού από πάνω τους, τυλίγοντας τα με μια πετσέτα, σαν να φοράτε ένα τουρμπάνι, για περίπου δέκα λεπτά. Αυτό το τρικ αρχικά μειώνει το χρόνο του χτενίσματος κατά το ήμισυ. Θα καταλάβετε ότι η υγρασία έχει απορροφηθεί πλήρως, αν απομακρύνοντας την πετσέτα τα μαλλιά είναι απλώς νωπά και δεν στάζουν.

predry μαλλί κομμωτηρίου

Αξεσουάρ για πιστολάκι

Για να καταπολεμήσετε το φριζάρισμα στα μαλλιά – που πάντοτε κάνει το χτένισμα πιο χρονοβόρο – προτείνουμε να προσθέσετε το αξεσουάρ στο πιστολάκι που κατευθύνει το θερμό αέρα στοχευμένα. Κρατήστε το σεσουάρ κάθετα.

Τέσσερα μέρη

Χωρίστε τα μαλλιά σας σε τέσσερα ίσα μέρη, ξεχωρίζοντας τις τούφες και ξεκινήστε από την μπροστινή πλευρά, την οποία θα αρχίσετε να δουλεύετε με τη βούρτσα και το σεσουάρ. Στεγνώστε τα μαλλιά χτενίζοντας τα με τη βούρτσα με φορά προς τα πίσω κι έπειτα, αλλάξτε φορά, για να τους δώσετε όγκο.

Η σωστή βούρτσα

Η διάμετρος της στρογγυλής βούρτσας πρέπει να είναι η κατάλληλη προκειμένου να πετύχετε το απόλυτο ίσιωμα. Οι φαρδιές και μεγάλες είναι αυτές που δημιουργούν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, αφού τα μαλλιά δεν μπερδεύονται ποτέ γύρω τους, ενώ παράλληλα μειώνουν το χρόνο της διαδικασίας.

βούρτσα μαλλί κομμωτηρίου

Όγκος

Για να χαρίσετε όγκο στο χτένισμα σας σε ολόκληρο το κεφάλι, τότε πρέπει να δώσετε βάση στη ρίζα. Κρατήστε τη βούρτσα 90 μοίρες πάνω από τη ρίζα και χτενίστε τα μαλλιά σχηματίζοντας μια καμπύλη κοντά στη ρίζα.

Κρύος αέρας

Αν μέχρι αυτή τη στιγμή χρησιμοποιήσατε το θερμότερο αέρα του σεσουάρ σας για να πετύχετε το χτένισμα, ο κρύος αέρας είναι αυτός που θα τελειοποιήσει το look σας. Περάστε το σεσουάρ γύρω από το κεφάλι για δέκα δευτερόλεπτα και τα μαλλιά σας θα λάμψουν.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share