Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

6 + 1 Μυστικά ομορφιάς με μαγειρική σόδα

Πολλά οφέλη για τον καλλωπισμό σας!

9 Αυγούστου 2021 08:12
6 + 1 Μυστικά ομορφιάς με μαγειρική σόδα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η μαγειρική σόδα υπάρχει σχεδόν σε κάθε σπίτι. Ακόμη κι αν δεν υπάρχει, είναι εύκολο να βρεθεί. Ξέρατε όμως ότι η σόδα μπορεί να βοηθήσει όχι μόνο στη μαγειρική, αλλά και στην ομορφιά; Όπως μεταδίδει το ediva.gr υπάρχουν 7 απλοί τρόποι να ομορφύνετε με τη μαγειρική σόδα εύκολα και γρήγορα!

Η μαγειρική σόδα είναι οικονομική και έχει πολλαπλή χρήση, γι’ αυτό και είναι απαραίτητη για τη γυναίκα. Ποτέ δε ξέρεις πότε θα ξεμείνεις από ένα προιόν ομορφιάς που μπορεί να αντικατασταθεί από κάτι τόσο απλό όπως η σόδα.

Λευκά δόντια

μαγειρική σόδα δόντια

Μια από τις πιο γνωστές χρήσεις της μαγειρικής σόδας στην ομορφιά, είναι για τη λεύκανση των δοντιών. Ανακατέψτε απλά μισό κουταλάκι σόδα με μισό κουταλάκι φυτικό λάδι και χρησιμοποιήστε ως οδοντόκρεμα. Η άλλη επιλογή είναι να προσθέσετε απλά πολύ λίγη σόδα στην κανονική οδοντόκρεμα σας. Τα αποτελέσματα είναι ορατά σχεδόν αμέσως!

Υγιή μαλλιά

Η σόδα λειτουργεί επίσης σαν σαμπουάν για υγιή και ενυδατωμένα μαλλιά. Ανακατέψτε μαγειρική σόδα με νερό (η ποσότητα είναι ανάλογη με τα μαλλιά σας) και απλώστε το μείγμα στα μαλλιά. Κάντε μασάζ και ξεπλύνετε κανονικά. Η σόδα ενυδατώνει και καθαρίζει τα μαλλιά αλλά και το δέρμα του κεφαλιού.

Καθαρό πρόσωπο

Μια άλλη χρήση της μαγειρικής σόδας είναι σαν απολεπιστικό προσώπου. Απολεπίζει χωρίς να βλάπτει την ευαίσθητη επιδερμίδα.

Τέλος ακμής

μαγειρική σόδα ακμή

Άλλη μια χρήση της σόδας για την ομορφιά του προσώπου: Μάσκα κατά της ακμής. Ανακατέψτε με νερό ώστε να σχηματιστεί πηχτό μείγμα και εφαρμόστε στο πρόσωπο για 10 λεπτά. Ξεπλύνετε με ζεστό νερό και θα μείνετε με υπέροχο ενυδατωμένο δέρμα. Αν έχετε ακμή θα δείτε σημαντική βελτίωση σε λίγες μέρες.

Καθαρή αναπνοή

Αν έχετε πρόβλημα με την αναπνοή, η μαγειρική σόδα θα σας βοηθήσει! Η σόδα περιέχει στοιχεία που βοηθούν στη ρύθμιση των οξέων που υπάρχουν στο στόμα. Χρησιμοποιήστε την ακριβώς όπως την οδοντόκρεμα και θα έχετε άμεσα αποτελέσματα και φρέσκια αναπνοή.

Απολέπιση χεριών

Η σόδα ανακατεμένη με νερό κάνει το τέλειο απολεπιστικό χεριών. Καθαρίζει και ενυδατώνει. Είναι τέλειο ειδικά για τον χειμώνα που αφυδατώνεται το δέρμα στα χέρια.

Αφαίρεση κάλων

μαγειρική σόδα κάλος

Αν φοράτε συχνά τακούνια ή παπούτσια που σας χτυπάνε, μπορεί να δημιουργηθούν κάλοι στα πόδια σας. Η μαγειρική σόδα βοηθάει και σε αυτό, διώχνοντας τους κάλλους χωρίς να βλάπτει τα ευαίσθητα πόδια. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να φτιάξετε ένα μείγμα από σόδα, νερό και λάδι και να το απλώσετε στους κάλλους. Αφήστε το για περίπου 20 λεπτά και ξεβγάλτε με ένα πανί και ζεστό νερό. Επαναλάβετε δυο με τρείς φορές την εβδομάδα για καλύτερα αποτελέσματα.

Κάηκε από τον ήλιο κι έκανε μπάνιο σε μαγειρική σόδα: Το αποτέλεσμα μοναδικό

Η μαγειρική σόδα είναι ένα θαυματουργό υλικό, έχοντας ακόμη και θεραπευτικές ιδιότητες, με μια από αυτές τις περιπτώσεις να αποτελεί το κάψιμο από τον ήλιο.

Όπως παρατηρείτε στις περισσότερες θεραπείες για το έγκαυμα από ήλιο, το μπάνιο και οι δροσερές κομπρέσες είναι οι κυριότερες μέθοδοι. Άλλο ένα μπάνιο λοιπόν, είναι αυτό σε μαγειρική σόδα η οποία έχει βασικές ιδιότητες στην εξισορρόπηση του pH σε ένα ερεθισμένο δέρμα, έχοντας μάλιστα τη δυνατότητα να συμβάλλει και στην απώλεια βάρους.

Μαγειρική σόδα για το κάψιμο στον ήλιο

Χρησιμοποιήστε την αναλογία 1 φλιτζάνι του τσαγιού νερό προς 4 κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα και κρατήστε το ερεθισμένο σημείο δροσερό με κομπρέσες από το μείγμα, κάθε τρεις ώρες. Μπορείτε να γεμίσετε και τη μπανιέρα σας με νερό και σόδα διαλυμένη σε αυτό και να μείνετε μέσα για 10 με 15 λεπτά. Μετά το μπάνιο, στεγνώστε το σημείο με απαλά αγγίγματα με μία μαλακή πετσέτα χωρίς να την τρίβετε. Κατόπιν, απλώστε μία πλούσια ενυδατική κρέμα που θα την διατηρείτε κρύα στο ψυγείο.

Τα οφέλη της μαγειρικής σόδας στην υγεία

Πολλές γυναίκες δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα στα προϊόντα που χρησιμοποιούν για το δέρμα, το σώμα και τα μαλλιά τους.

Αν ανήκετε σε αυτές που θέλουν να διατηρούνται υγιείς χρησιμοποιώντας φυσικά υλικά, μάλλον θα έχετε ακούσει για τα οφέλη της μαγειρικής σόδας.

Δείτε αναλυτικά κάποιες χρήσεις της και πώς η μαγειρική σόδα κάνει καλό στην υγεία.

- Σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι αλκαλική ουσία που εξουδετερώνει τα οξέα και συμβάλλει στη διατήρηση του pH. Οι άνθρωποι που πάσχουν από νεφρική νόσο δυσκολεύονται να απομακρύνουν τα οξέα από το σώμα τους. Πρόσφατη μελέτη έδειξε ότι η μαγειρική σόδα επιβραδύνει την πτώση της νεφρικής λειτουργίας σε ασθενείς με προχωρημένη χρόνια νεφρική ανεπάρκεια (ΧΝΑ).

- Ανακουφίζει τη δυσπεψία και την καούρα. Ανακατέψτε μισό κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα με μισό φλιτζάνι νερού και πιείτε το μία ώρα μετά το φαγητό.

- Επιλέγετε οδοντόκρεμες με διττανθρακικό νάτριο ή όξινο ανθρακικό νάτριο, δηλαδή μαγειρική σόδα, καθώς έχει λευκαντικές ιδιότητες. Μην χρησιμοποιείτε όμως σκέτη μαγειρική σόδα στα δόντια, καθώς είναι πιθανό να βλάψετε το σμάλτο τους.

- Μπορεί να φτάσει στα πιο δύσκολα σημεία των δοντιών, τη γλώσσα και τα ούλα, όταν χρησιμοποιείται ως στοματικό διάλυμα. Αναμίξτε μισό κουταλάκι του γλυκού με μισό ποτήρι ζεστού νερού και κάντε στοματικές πλύσεις.

- Μπορεί να συμβάλλει στην αντιμετώπιση της αφθώδους στοματίτιδας, η οποία χαρακτηρίζεται από την ανάπτυξη χρόνιων εξελκώσεων στο στόμα.

- Λειτουργεί ως φυσικό αποσμητικό επειδή εξαλείφει τη μυρωδιά του ιδρώτα, κάνοντάς την λιγότερο όξινη.

- Οι μύες παράγουν γαλακτικό οξύ, γι' αυτό έχετε την αίσθηση ότι «καίνε» κάποια σημεία του σώματος όταν αθλείστε. Το γαλακτικό οξύ μειώνει το pH στο εσωτερικό των κυττάρων και οι μύες κουράζονται. Μελέτη διαπίστωσε ότι η πρόσληψη διττανθρακικού νατρίου πριν από την άσκηση, αύξησε τα επίπεδα γαλακτικού οξέος και μείωσε την αίσθηση καψίματος.

- Η μαγειρική σόδα βοηθά να υποχωρήσει η κοκκινίλα, η φαγούρα και η αίσθηση τραβήγματος του δέρματος που προκαλούν τα ηλιακά εγκαύματα. Επειδή πολλά προϊόντα για την αντιμετώπιση αυτών των συμπτωμάτων δεν περιέχουν μαγειρική σόδα, μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας πάστα από μαγειρική σόδα ή να κάνετε αφρόλουτρο ρίχνοντας λίγη μαγειρική σόδα στη μπανιέρα.

- Επειδή είναι αλκαλική, διαλύεται στο νερό και έχει την ικανότητα να αλληλεπιδρά με τα οξέα των λεκέδων, απομακρύνοντάς τους από τα ρούχα. Όταν η μαγειρική σόδα συνδυάζεται με το ξύδι, δημιουργείται μια ένωση που ονομάζεται ανθρακικό οξύ. Αυτό το συστατικό περιέχεται σε πολλά προϊόντα καθαρισμού.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share