Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

6 + 1 υγιεινά οικογενειακά σνακ για την παραλία

Εύκολες προτάσεις για να μην πεινάσετε

8 Αυγούστου 2021 17:10
6 + 1 υγιεινά οικογενειακά σνακ για την παραλία
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο καιρός έχει ζεστάνει, τα σχολεία κλείνουν, τα παιδιά θα είναι μέσα στο σπίτι και θα θέλουν βόλτες, θάλασσα, διακοπές. Αν δεν έχετε ακόμη ξεκινήσει τα καλοκαιρινά μπάνια, τότε τα επόμενα Σαββατοκύριακα σίγουρα θα βρείτε χρόνο για οικογενειακές εξορμήσεις στη θάλασσα. Το κλασικό ερώτημα που απασχολεί πολλούς γονείς είναι τι να ετοιμάσουν για να πάρουν μαζί τους, ώστε να μην αναγκαστούν να καταφύγουν στις εύκολες και ανθυγιεινές λύσεις της παραλίας: πατατάκια, αναψυκτικά, παγωτά.

Παρακάτω θα βρείτε 7 αρκετά εύκολες προτάσεις για να γεμίσετε το εκδρομικό σας καλάθι με υγιεινά σνακ που θα αρέσουν στα παιδιά και θα τα χορτάσουν για όσο μείνετε στην παραλία.

Μπορείτε να επιλέξετε μια ή και περισσότερες από τις παρακάτω λύσεις, ανάλογα με το πόσες ώρες σχεδιάζετε να μείνετε στην παραλία αλλά και ανάλογα με τα διατροφικά γούστα των παιδιών σας!

Φρέσκα λαχανικά και φρούτα σε sticks

Η πιο απλή και υγιεινή λύση για σνακ στην παραλία είναι αγαπημένα φρούτα και λαχανικά, σε sticks. Μπορείτε να επιλέξετε φρούτα και λαχανικά εποχής και να τα συνοδεύσετε με κρύα ντιπς, όπως γιαούρτι ή χούμους. Τι να επιλέξετε; Αγγουράκια, καρότα, σπαράγγια, ντοματίνια, χρωματιστές πιπεριές, βερίκοκα, καρπούζι, φράουλες, κεράσια. Ιδανικά φτιάξτε ένα ταπεράκι με φρούτα και ένα ταπεράκι με λαχανικά. Όλα αυτά συνοδεύονται τέλεια και με κρακεράκια, κριτσίνια ή ρυζογκοφρέτες.

Κράκερ ολικής αλέσεως με τυρί

κράκερ σνακ παραλία

Το τυρί είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά, χορταστικό και υγιεινό και, επομένως, ταιριάζει στο καλάθι της θάλασσας. Αν δεν θέλετε να φτιάξετε το κλασικό τοστ, μια ιδέα που θα αρέσει στα παιδιά είναι να συνοδεύσετε το τυρί σας με κράκερ ολικής αλέσεως. Φυσικά, θα ταίριαζε πάρα πολύ εδώ να προσθέσετε και διάφορα λαχανικά, όπως πχ ντοματίνια ή κομματάκια αγγουριού.

«Σουβλάκια» φρούτων

Μια πολύ όμορφη ιδέα που θα λατρέψουν τα παιδιά είναι να φτιάξετε πολύχρωμα «σουβλάκια» φρούτων. Επιλέξτε τα αγαπημένα φρούτα τους, περάστε τα σε καλαμάκια και είναι σίγουρο ότι θα γίνουν ανάρπαστα! Τι φρούτα να επιλέξετε; Φράουλες, μπανάνες (αν είναι να τα καταναλώσετε σύντομα, γιατί μαυρίζουν), μήλο, βερίκοκο, ροδάκινο, σταφύλια, πεπόνι, καρπούζι.

Υγιεινά σάντουιτς με ψωμί ολικής αλέσεως

Αν θέλετε να δώσετε στα παιδιά ένα σχεδόν πλήρες γεύμα, μπορείτε να επιλέξετε να πάρετε μαζί σας ένα σάντουιτς. Αντί για ψωμί του τοστ, προτιμήστε ένα ψωμί ολικής αλέσεως, που έχει περισσότερα θρεπτικά συστατικά. Στο σάντουιτς που θα φτιάξετε, είναι καλό να μην προσθέσετε αλλαντικά. Μπορείτε να βάλετε τυρί κρέμα ή cottage με χαμηλά λιπαρά, κρέμα αβοκάντο (αν τα παιδιά σας βέβαια τρώνε αβοκάντο), λαχανικά (ντομάτα, αγγούρι, μαρούλι), αυγό ή ακόμα και κοτόπουλο αν έχετε μαγειρεμένο στο σπίτι. Για πιο… παιχνιδιάρικη διάθεση, αντικαταστήστε το ψωμί ολικής αλέσεως με τορτίγιες ολικής αλέσεως. Τα παιδιά τις λατρεύουν!

«Μπαλίτσες» ενέργειας

Τι πιο δελεαστικό για ένα παιδί από ένα γλυκάκι; Κι αν το γλυκάκι αυτό είναι και υγιεινό, τότε και οι γονείς θα είναι ήσυχοι! Μπορείτε, επομένως να ετοιμάσετε υγιεινές «μπαλίτσες» ενέργειας με υλικά που έχετε στο σπίτι. Εμείς σας προτείνουμε μια συνταγή με βρώμη, βούτυρο κάσιους και μαύρη σοκολάτα που δεν είναι μόνο γευστικό αλλά είναι και ευεργετικό για τον εγκέφαλο.

Κομματάκια μήλου με φιστικοβούτυρο

μήλα φυστικοβούτυρο σνακ

Το φιστικοβούτυρο είναι πολύ θρεπτικό παρασκεύασμα, αρκεί να καταναλώνεται με μέτρο, καθώς είναι πλούσιο σε θερμίδες. Συνοδεύει τέλεια τα φρούτα, όπως το μήλο και το αχλάδι αλλά μπορείτε να το «παντρέψετε» και με βερίκοκα, ροδάκινα, βανίλιες ή ακόμα και σταφύλια. Αν δεν προτιμάτε το φιστικοβούτυρο, μπορείτε άνετα να το αντικαταστήσετε με ταχίνι ή ταχίνι με κακάο

Σαλάτα ζυμαρικών

Και ποιο παιδί δεν αγαπά τα μακαρόνια; Αν θέλετε επομένως ένα εύκολο, γρήγορο και γευστικό γεύμα για την παραλία, μπορείτε να φτιάξετε μια σαλάτα με ζυμαρικά, προσθέτοντας υλικά που αρέσουν στα παιδιά σας. Μια πιο υγιεινή και θρεπτική λύση είναι να χρησιμοποιήσετε ζυμαρικά ολικής αλέσεως.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share