Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Οι επιστήμονες αποκαλύπτουν! Ο φυσικός χυμός από αυτό το φρούτο, μειώνει τις πιθανότητες για Αλτσχάιμερ κατά 75%

Βάλτε το στην καθημερινότητά σας!

8 Αυγούστου 2021 09:51
Οι επιστήμονες αποκαλύπτουν! Ο φυσικός χυμός από αυτό το φρούτο, μειώνει τις πιθανότητες για Αλτσχάιμερ κατά 75%
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μια παλιά παροιμία λέει: «ένα μήλο την ημέρα τον γιατρό το κάνει πέρα» και σίγουρα κρύβει κάποια αλήθεια. Μια νέα έρευνα έχει ανακαλύψει ότι η κατανάλωση χυμού μήλο τρεις φορές την εβδομάδα, βοηθά στην πρόληψη της νόσου του Αλτσχάιμερ και της καρδιάς. Ο Δρ. Thomas Shea, νευροβιολόγος, και η ερευνητική του ομάδα στο Πανεπιστήμιο της Μασαχουσέτης, ολοκλήρωσαν 10 χρόνια μελέτης των επιδράσεων των μήλων στην υγεία του εγκεφάλου.

Μετά από χρόνια πειράματα σε ποντίκια, επιβεβαίωσαν τα ευρήματά τους με μια κλινική δοκιμή στον άνθρωπο. Είκοσι ένας ασθενείς ηλικίας 72 έως 93, έπιναν τέσσερις γουλιές χυμό μήλο δύο φορές την ημέρα για τριάντα ημέρες. Υπήρξαν βελτιώσεις στη μνήμη τους καθώς οι αρνητικές συναισθηματικές τους διαθέσεις μειώθηκαν.

Ο Δρ. Shea κατέληξε στο συμπέρασμα ότι εάν πίνουμε χυμό μήλου τρεις φορές την εβδομάδα, θα μειωθούν οι πιθανότητές μας για Αλτσχάιμερ κατά 75%. Και υπάρχουν και άλλα οφέλη. Άλλες μελέτες σε ζώα έδειξαν ότι τα μήλα προστατεύουν την καρδιά, αυξάνουν το μεταβολισμό των λιπιδίων και μειώνουν τη φλεγμονή. Παράλληλα δείτε το φρούτο που καταπολεμάει αρθρίτιδα και καρκίνο.

Μια μελέτη του κρατικού πανεπιστημίου της Φλώριδας από τον Δρ. Bahram Arjmandi, στην οποία συμμετείχαν αρκετές γυναίκες ηλικίας 45 έως 65 ετών, ανακάλυψε ότι μια διατροφή με αρκετά μήλα μείωσε τη χοληστερίνη στις γυναίκες κατά 23% σε έξι μήνες. Οι γυναίκες έχασαν επίσης τριάμισι κιλά κατά μέσο όρο.

Ο φυσικός χυμός από αυτό το φρούτο, μειώνει τις πιθανότητες για Αλτσχάιμερ κατά 75%

Πώς να φτιάξετε χυμό μήλο μόνοι σας

Τα συμβατικά καλλιεργημένα μήλα κυριαρχούν συνήθως στον κατάλογο με τα υπερβολικά ψεκασμένα με φυτοφάρμακα φρούτα και λαχανικά. Άρα να προτιμάτε βιολογικά μήλα ή μήλα που καλλιεργούνται τοπικά. Ο βιολογικός και μη φιλτραρισμένος χυμός μήλου είναι ο καλύτερος. Αλλά ο καλύτερος τρόπος για να πιείτε τον χυμό σας είναι μόλις ακριβώς τον ετοιμάσετε.

Έτσι, τα μήλα δεν θα χάσουν την θρεπτική τους αξία και θα πάρετε όσο το δυνατό περισσότερες βιταμίνες. Συνιστάται ένας αποχυμωτής με αργή ταχύτητα. Αυτή είναι μια αξιόλογη επένδυση αν σκοπεύετε να κάνετε οποιοδήποτε χυμό. Το καλύτερο είναι να μην ξεφλουδίζετε τα μήλα, αλλά να τα κόψετε σε κομμάτια αρκετά μικρά για τον αποχυμωτή και να συμπεριλάβετε τα κουκούτσια και τις φλούδες τους.

Αν θέλετε, προσθέστε ένα μικρό κομμάτι αποφλοιωμένης ρίζας τζίντζερ μέσα στον αποχυμωτή. Αυτή, προσθέτει περισσότερη αντιφλεγμονώδη προστασία στον χυμό σας. Μπορεί επίσης να προσθέσετε ένα λεμόνι. Πίνετε αυτόν τον φρέσκο χυμό τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα.

Πρόωρα συμπτώματα της νόσου του Αλτσχάιμερ

Είναι καλύτερο να επισκεφτείτε έναν γιατρό αν η σύγχυση, η ομίχλη και η απώλεια μνήμης μπαίνουν στην καθημερινή σας ζωή. Ο χυμός μήλου είναι καλή επιλογή, αλλά μπορεί να μην είναι αρκετή εάν τα συμπτώματα έχουν ήδη εμφανιστεί.

Οι ορθομοριακοί ιατροί ειδικεύονται στη θεραπεία αυτών των ασθενειών, χρησιμοποιώντας υψηλής δόσης συμπληρώματα βιταμινών και ανόργανων συστατικών, όπως η βιταμίνης C. Έχουν δει μεγάλη επιτυχία με όλους τους τύπους προβλημάτων του εγκεφάλου, χρησιμοποιώντας μεγάλες δόσεις νιασίνης, γνωστής και ως βιταμίνη Β3. Αυτή η βιταμίνη βοηθά στην παραγωγή κυτταρικής ενέργειας στον εγκέφαλο.

Η κατανάλωση μιας κουταλιάς σούπας καθαρού παγωμένου λαδιού καρύδας ημερησίως, αναστρέφει το προχωρημένο Αλτσχάιμερ. Η Δρ Mary Newport ανέτρεψε το προχωρημένο στάδιο Αλτσχάιμερ του συζύγου της, το οποίο δεν μπορούσε να βελτιωθεί με φαρμακευτικά προϊόντα, αφού ανακάλυψε ότι το φρέσκο έλαιο καρύδας έχει τριγλυκερίδια μεσαίας αλυσίδας που το ήπαρ μπορεί εύκολα να μετατρέψει σε κετόνες ενίσχυσης της μοριακής ενέργειας.

Το έλαιο καρύδας βοηθά επίσης στη δημιουργία «καλής χοληστερόλης», η οποία σχηματίζει μεγάλο μέρος του ιστού στον εγκέφαλο και επίσης προστατεύει το κεντρικό νευρικό σύστημα με επικάλυψη μυελίνης. Η προστασία του ιστού του κεντρικού νευρικού συστήματος και η παροχή ενέργειας από κετόνη, βοηθάει τα κύτταρα του εγκεφάλου να αναστρέψουν τη νόσο του Αλτσχάιμερ. Αυτή η παρατήρηση βέβαια χρειάζεται περισσότερη μελέτη για να επιβεβαιωθεί ως κανόνας.

Τα μήλα μειώνουν το 75% του Αλτσχάιμερ

Η πρόληψη σώζει: 9+1 πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να προλάβετε τη νόσο του Αλτσχάιμερ!

Η άνοια είναι μια κατάσταση κατά την οποία ο ασθενής εμφανίζει σοβαρή μείωση των νοητικών ικανοτήτων του. Η νόσος Αλτσχάιμερ είναι η πιο κοινή αιτία της άνοιας και οι ασθενείς πάσχουν από απώλεια μνήμης, αλλαγές στη διάθεση/συμπεριφορά, γνωστικά ζητήματα, κ.λπ.

Οι ειδικοί συμφωνούν ότι η άνοια προκαλείται συχνά από κατάθλιψη, φάρμακα, δυσλειτουργία θυρεοειδούς, χρόνιες λοιμώξεις, τραύμα στο κεφάλι, αγγειακά προβλήματα, από τη νόσο του Πάρκινσον, και ανεπάρκεια βιταμινών. Παράλληλα δείτε και πώς τα σταφύλια προστατεύουν από το Αλτσχάιμερ!

Εάν δεν αντιμετωπιστεί εγκαίρως, τα κύτταρα του εγκεφάλου «πεθαίνουν» και τα συμπτώματα γίνονται ακόμα χειρότερα. Τα περισσότερα από τα συμπτώματα είναι θεραπεύσιμα και αναστρέψιμα. Αν και συνήθως σχετίζεται με τα γονίδια, η άνοια μπορεί επίσης να προκληθεί από σοβαρή ψυχολογικού, περιβαλλοντικούς και παράγοντες του τρόπου ζωής.

  • Παράγοντες κινδύνου της άνοιας
  • τραύματα στο κεφάλι
  • φαρμακευτική αγωγή
  • αλκοόλ
  • κακή σωματική δραστηριότητα
  • καρδιαγγειακά προβλήματα (υπέρταση, υψηλή χοληστερόλη, διαβήτης)
  • δυσλειτουργία θυρεοειδή
  • έλλειψη βιταμινών και υποσιτισμός
  • κάπνισμα

undefined

Η άνοια μπορεί να προληφθεί δείτε 10 τρόπους που θα σας βοηθήσουν:

Σύμπλεγμα βιταμινών Β

Αυτές οι βιταμίνες διαδραματίζουν ουσιαστικό ρόλο στις περισσότερες κυτταρικές διαδικασίες. Η βιταμίνη Β6, Β12 και το φυλλικό οξύ ρυθμίζουν την ομοκυστεϊνη, ένα είδος μορίου το οποίο επηρεάζει το αγγειακό σύστημα. Τα υψηλά επίπεδα ομοκυστεΐνης αυξάνουν τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου, καρδιακής νόσου, και αγγειακών προβλήματων.

Αυτά οδηγούν σε εξασθένηση των γνωστικών λειτουργιών που σχετίζονται με την ηλικία. Αυξήστε την πρόσληψη των βιταμινών του συμπλέγματος Β, και λαμβάνετε περίπου 500 mg βιταμίνης Β12. Ρυθμίστε την χοληστερόλη, την αρτηριακή πίεση, το σάκχαρο του αίματος και το βάρος σας

Φροντίστε την μεταβολική / καρδιαγγειακή υγεία σας για να μειώσετε τον κίνδυνο των καρδιακών παθήσεων, του εγκεφαλικού επεισοδίου και της άνοιας. Ο διαβήτης τύπου 2 αυξάνει τον κίνδυνο της νόσου του Αλτσχάιμερ, όπως επιβεβαιώνεται από πρόσφατες μελέτες.

Ιχθυέλαιο

Τα χαμηλά επίπεδα DHA επηρεάζουν τη μνήμη και τις γνωστικές δεξιότητες στους ηλικιωμένους. Το ιχθυέλαιο είναι πλούσιο σε εικοσιδυαεξανοϊκό οξύ, το οποίο σημαίνει ότι προλαμβάνει την άνοια. Καταναλώστε περίπου 1000 mg κάθε μέρα.

Αντιχολινεργικά φάρμακα

Τα αντιχολινεργικά φάρμακα μπλοκάρουν τη δράση της ακετυλχολίνης, ενός νευροδιαβιβαστή του νευρικού συστήματος και χορηγούνται για διάφορες αιτίες (υπέρταση, καρδιοπάθεια, χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια κ.α.). Ορισμένα από αυτά πωλούνται και χωρίς συνταγή γιατρού.

Οι επιστήμονες έχουν συσχετίσει τα εν λόγω φάρμακα με γνωστικά ελλείμματα και διαταραχές νοητικών λειτουργιών (μνήμης, συγκέντρωσης κ.α.) εδώ και τουλάχιστον δέκα χρόνια. Τα φάρμακα αυτά προκαλούν μειωμένο μεταβολισμό γλυκόζης και ατροφία στον εγκέφαλο των ηλικιωμένων.

Τα γνωστικά τεστ που ακολούθησαν, έδειξαν ότι όσοι έπαιρναν αντιχολινεργικά φάρμακα, είχαν χειρότερες επιδόσεις μνήμης, επίλυσης προβλημάτων, προγραμματισμού και άλλων λειτουργιών.Τα υπνωτικά χάπια, τα αντιαλλεργικά φάρμα και τα αντικαταθλιπτικά έχουν αντιχολινεργική δράση στον οργανισμό. Συμβουλευτείτε το γιατρό σας, και επιλέξτε μια πιο υγιεινή εναλλακτική λύση.

Βιταμίνη D

Οι επιστήμονες έχουν επιβεβαιώσει τη σχέση μεταξύ της ανεπάρκειας βιταμίνης D και της γνωστική εξασθένηση. Όταν χορηγούνται συμπληρώματα βιταμίνης D, τα πειραματόζωα ήταν λιγότερο επιρρεπή να αναπτύξουν Αλτσχάιμερ και άνοια. Η βιταμίνη D προλαμβάνει την εκδήλωση της άνοιας. Αφιερώστε περισσότερο χρόνο στον ήλιο, και εξετάστε τη λήψη συμπληρωμάτων υψηλής ποιότητας.

Προστατέψτε το κεφάλι σας

Να χρησιμοποιείτε πάντα το σωστό εξοπλισμό, όταν κάνετε πεζοπορία ή ποδήλατο ή οδηγείτε μηχανάκι. Βεβαιωθείτε ότι το κεφάλι σας είναι καλά προστατευμένο.

undefined

Να είστε περισσότερο δραστήριοι

Τονώστε την καρδιά σας, και γυμναστείτε περισσότερο συχνά. Αυτό θα έχει θετική επίδραση στην καρδιαγγειακή υγεία σας. Το περπάτημα, το τρέξιμο, η ποδηλασία ή η κηπουρική είναι μερικές από τις επιλογές που πρέπει να δοκιμάσετε.

Προκαλέστε τον εγκέφαλό σας

Ο εγκέφαλός σας χρειάζεται μια υγιή πρόκληση. Αφιερώστε λίγο χρόνο να λύσετε σταυρόλεξα, παζλ ή να μάθετε μια νέα γλώσσα. Σύμφωνα με τους ερευνητές, οι δίγλωσσοι ενήλικες είναι λιγότερο πιθανό να εμφανίσουν άνοια σε αντίθεση με εκείνους που μιλούν μόνο μία γλώσσα. Εκπαιδεύστε το μυαλό σας, και προστατέψτε τη μνήμη σας, λύνοντας σταυρόλεξα κάθε μέρα.

Κοινωνική ζωή

Περάστε περισσότερο χρόνο με τους φίλους σας. Η μοναξιά είναι ο χειρότερος εχθρός σας, και προσπαθήστε να κοινωνικοποιηθείτε περισσότερο.

Μείνετε μακριά από το κάπνισμα και το αλκοόλ

Το κάπνισμα και το αλκοόλ έχει αρνητικές επιπτώσεις στη γενική υγεία. Μια πρόσφατη μελέτη έδειξε ότι οι καπνιστές έχουν υψηλότερο κίνδυνο να αναπτύξουν άνοια σε σύγκριση με πρώην καπνιστές και μη-καπνιστές.

Το αλκοόλ μπορεί μερικές φορές να σώσει τη ζωή σας, καθώς μελέτες έχουν δείξει ότι η μέτρια κατανάλωση κόκκινου κρασιού μπορεί να σας δώσει μια υγιή αντιοξειδωτική ενίσχυση.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share