Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου 2021

Τεράστια ανακάλυψη: Επιστήμονες με Έλληνα επικεφαλή "κλείνουν" το διακόπτη του καρκίνου

Ευχάριστες εξελίξεις από το μέτωπο

5 Αυγούστου 2021 14:22
Τεράστια ανακάλυψη: Επιστήμονες με Έλληνα επικεφαλή
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Καρκίνος: Η έρευνα γίνεται αυτήν τη στιγμή στη Φλόριδα, στην περίφημη κλινική Mayo, και τα πρώτα ευρήματα είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά. Πρόκειται για μία νέα μέθοδο, η οποία, περιγράφοντάς τη σχηματικά, είναι σαν να σβήνει ο διακόπτης του καρκίνου στα κύτταρα, και αυτά μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα μετατρέπονται πάλι σε υγιή. Είναι σαν οι επιστήμονες να ανακάλυψαν το software του καρκίνου, τον κώδικά του και μπορούν έτσι να επέμβουν στη λειτουργία του, ακόμα και να τον κλείσουν.

Οι μέχρι τώρα μελέτες αποδείχθηκαν αποτελεσματικές στον καρκίνο του μαστού, όπου τα κύτταρα άρχισαν να μετατρέπουν τη λειτουργία τους και να θεραπεύονται από τον καρκίνο. Οι ίδιοι πιστεύουν ότι και άλλοι τύποι καρκίνου μπορούν να θεραπευτούν με αυτήν τη νέα μέθοδο. Παράλληλα δείτε και 7+3 «αθώα» σημάδια του καρκίνου στα νεφρά.

Επιστήμονες με Έλληνα επικεφαλής 'κλείνουν' το διακόπτη του καρκίνου

Οι πρώτες ενδείξεις, ακόμα και από πολύ επιθετικούς καρκίνους, είναι ενθαρρυντικές

Η μέχρι τώρα θεραπευτική μέθοδος για τον καρκίνο είναι κατά κύριο λόγο η καταστροφή των καρκινικών κυττάρων, με τις χημειοθεραπείες. Όμως σ’ αυτήν τη νέα προσπάθεια, και χάρη στις δυνατότητες που προσφέρει η πρωτεΐνη PLEKHA7, οι επιστήμονες είναι σε θέση να επαναπρογραμματίσουν τα καρκινικά κύτταρα, να τα καθαρίσουν από τον καρκίνο και να μετατρέψουν τα ίδια σε υγιή πλέον.

Επικεφαλής αυτής της ερευνητικής ομάδας είναι ακόμα ένας Έλληνας που διαπρέπει στο εξωτερικό, ο κ. Αναστασιάδης, ο οποίος δήλωσε ότι οι πρώτες ενδείξεις, ακόμα και από πολύ επιθετικούς καρκίνους, είναι ενθαρρυντικές. Πιστεύει δε, ότι πολύ σύντομα η μέθοδος θα αποδειχθεί αποτελεσματική σε πολλές μορφές καρκίνου, ιδίως στον πολύ επικίνδυνο καρκίνο στον πνεύμονα, όμως ίσως είναι λιγότερο επιτυχής σε καρκίνους που σχετίζονται με το αίμα.

Η μέθοδος είναι ακόμα σε πειραματικό στάδιο και πολύ σύντομα θα δοκιμαστεί σε επιλεγμένους ασθενείς που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα. Όμως, ανοίγει μία εντελώς νέα προσέγγιση στο θέμα του καρκίνου και αφήνει πολλές υποσχέσεις για την οριστική απαλλαγή του ανθρώπου από μια αρρώστια που ταλαιπωρεί εκατομμύρια σε όλο τον κόσμο.

Σε αυτή την περιοχή της Ελλάδας «σαρώνουν» καρκίνος του ήπατος και εγκεφαλικά - Στοιχεία που προκαλούν τρόμο

Τριπλάσια ποσοστά εμφάνισης καρκίνου του ήπατος σε σχέση με την υπόλοιπη Ελλάδα, εμφανίζουν ο Βόλος και η Μαγνησία γενικότερα, σύμφωνα με μελέτη της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, που παρουσιάσθηκε στον Βόλο. Το ίδιο ανησυχητικά ήταν και τα ευρήματα όσον αφορά τα εγκεφαλικά επεισόδια που είναι 4 φορές πάνω από τον μέσο όρο στην Ελλάδα, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Υγιεινής και Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Χρήστο Χατζηχριστοδούλου, η έρευνα δεν αποτύπωσε τις αιτίες που προκαλούν τη νοσηρότητα, αλλά κατέγραψε τις διαφορές συγκριτικά με άλλες περιοχές της χώρας, ενώ σε επόμενη μελέτη θα αναζητηθούν και οι αιτίες. Παράλληλα δείτε ποια είναι τα συμπτώματα του καρκίνου των νεφρών που στην αρχή δεν φαίνονται.

Αίσθηση προκάλεσε επίσης η παρατήρηση που διατύπωσε ο κ. Χατζηχριστοδούλου ότι στη Μαγνησία καταγράφεται υψηλότερη κατανάλωση αλκοόλ συγκριτικά με άλλες περιοχές, γεγονός που συνδέεται άμεσα με τους αυξημένους δείκτες νοσηρότητας σε καρκίνους του ήπατος. Τα δεδομένα για τη μελέτη ελήφθησαν από την ΕΛΣΤΑΤ, το «Αχιλλοπούλειο» Νοσοκομείο Βόλου (ένα από τα μεγαλύτερα της χώρας ) και από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Θεσσαλίας.

Σε αυτή την περιοχή της Ελλάδας «σαρώνουν» καρκίνος του ήπατος και εγκεφαλικά

Σαρώνει ο καρκίνος

Η έρευνα έδειξε ότι ο καρκίνος του ήπατος «εμφανίζεται» περισσότερο στον ευρύτερο Βόλο, την Κάρλα και τα προάστια του Βόλου, Μακρινίτσα, Πορταριά και Αγριά. Αυξημένα νεοπλάσματα του τραχήλου της μήτρας έχουν καταγραφεί στο Νότιο Πήλιο και στο Τρίκερι, ενώ συχνότερη είναι η εμφάνιση του καρκίνου του λεμφικού και αιμοποιητικού ιστού στην Αγριά και τα Λεχώνια.

Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Ζήσης Μαμούρης, τόνισε ότι «σε μια Ελλάδα όπου όλοι έχουν ιατρικές γνώσεις, δικηγορικές γνώσεις, όπου όλοι έχουν άποψη και οι μύθοι τρέχουν πριν από την πραγματικότητα, τέτοιες μελέτες έρχονται να βάλουν τα πράγματα στη θέση τους. Και μέσω τέτοιων μελετών το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας εκπληρώνει το βασικό του ρόλο που είναι η έρευνα και η ενημέρωση της κοινωνίας».

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share