Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

2+1 απλοί τρόποι για να χάσεις εύκολα και γρήγορα τα περιττά κιλά - Χωρίς δίαιτα!

Καταναλώστε πρωτεΐνες και υγιή λίπη

31 Ιουλίου 2021 15:26
2+1 απλοί τρόποι για να χάσεις εύκολα και γρήγορα τα περιττά κιλά - Χωρίς δίαιτα!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Οι περισσότεροι και μόνο στο άκουσμα τις λέξης «δίαιτα» αγχώνονται, με αποτέλεσμα είτε να μην παίρνουν ποτέ την απόφαση να χάσουν κιλά είτε να παρατάνε την προσπάθεια πολύ γρήγορα. Όμως η απώλεια βάρους δεν είναι δύσκολη υπόθεση, γιατί εάν κάνετε μερικές μικρές αλλαγές θα καταφέρετε το στόχο σας. Εάν ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα θα καταφέρετε να χάσετε εύκολα τα περιττά κιλά.

Βήμα 1: Μην φοβάστε να καταναλώνετε υδατάνθρακες

Οι υδατάνθρακες έχουν κατηγορηθεί για πολλά και κυρίως για την αύξηση βάρους. Είναι το κόκκινο πανί και οι περισσότεροι κάνετε ό,τι περνάει από το χέρι σας για να τους αποφύγετε. Όμως η κατανάλωση υδατανθράκων δεν πρέπει να απαγορεύεται σε ένα πρόγραμμα διατροφής.

Οι σύνθετοι υδατάνθρακες περιέχουν φυτικές ίνες, περισσότερα θρεπτικά συστατικά και αντιοξειδωτικά. Συνεπώς διατηρούν τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα σταθερά και μας βοηθάνε στην απώλεια βάρους.

Από την άλλη μεριά καλό είναι να αποφεύγονται οι απλοί υδατάνθρακες, που βρίσκονται στη ζάχαρη και στα γλυκά ή να καταναλώνονται με μέτρο, γιατί ανεβάζουν απότομα τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και ξαναπέφτουν αμέσως, με αποτέλεσμα να πεινάτε πολύ γρήγορα.

Τι να τρώτε

  • Προϊόντα ολικής αλέσεως (ψωμί, μακαρόνια ολικής άλεσης):

Τα προϊόντα ολικής αλέσεως περιέχουν φυτικές ίνες και υποβάλλονται σε λιγότερη επεξεργασία, με αποτέλεσμα να αυξάνουν το αίσθημα κορεσμού και να διατηρούν τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα σταθερά. Επίσης περιέχουν βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες συμβάλουν στη διατήρηση των ενεργειακών επιπέδων.

  • Όσπρια:

Οι συγκεκριμένες τροφές περιέχουν φυλλικό οξύ, κάλιο, μαγνήσιο και φυτικές ίνες, γι αυτό και διατηρούν σταθερά τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και βοηθάνε στην καλή λειτουργία του εντέρου.

  • Φρούτα:

Τα φρούτα είναι πολύτιμοι σύμμαχοι για την υγεία και την ευεξία. Καθώς είναι πλούσια σε βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά στοιχεία κατέχουν έναν ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο στη διατροφή μας. Τα αντιοξειδωτικά αιχμαλωτίζουν τις ελεύθερες ρίζες που προκαλούν φθορά στον οργανισμό και τις αποβάλλουν.

  • Λαχανικά:

Τα λαχανικά αποτελούν απαραίτητο μέρος μιας ισορροπημένης διατροφής, καθώς περιέχουν πλήθος θρεπτικών συστατικών και βιταμινών, ενώ δρουν και προστατευτικά ενάντια σε κάποιες ασθένειες.

 Τρεις απλοί τρόποι για να χάσεις εύκολα και γρήγορα τα περιττά κιλά - Χωρίς δίαιτα!

  • Σπόροι:

Πέραν του ότι είναι πλούσιοι σε βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά, οι σπόροι είναι και γεμάτοι ενέργεια, είναι χορταστικοί και μπορούν να σας βοηθήσουν να χάσετε βάρος

Βήμα 2 : Καταναλώστε πρωτεΐνες και υγιή λίπη

Κάθε ένα από τα γεύματά σας πρέπει να περιλαμβάνει:

  • Μα πηγή πρωτεΐνης
  • Μια πηγή λίπους
  • Και μια πηγή σύνθετων υδατανθράκων, όπως ολικής αλέσεως
  • Πρωτεΐνη

Η κατανάλωση συνιστώμενης ποσότητας πρωτεΐνης είναι απαραίτητη για τη διατήρηση της υγείας και της μυϊκής σας μάζας. Τα στοιχεία δείχνουν ότι η κατανάλωση επαρκούς ποσότητας πρωτεΐνης μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε κιλά.

Οι υγιείς πηγές πρωτεϊνών περιλαμβάνουν:

  • Κρέας: κοτόπουλο, χοιρινό χωρίς λίπος και αρνί
    Ψάρια και θαλασσινά: σολομός, πέστροφα και γαρίδες
    Αυγά: ολόκληρα αυγά με τον κρόκο
    Φυτικές πρωτεΐνες: φασόλια, όσπρια, κινόα, τόφου

Μην φοβάστε να τρώτε λίπη

Κι όμως, υπάρχουν τροφές πλούσιες σε λιπαρά, που είναι ωφέλιμες για την υγεία και μπορεί να βοηθήσουν στην απώλεια βάρους. Τα τρόφιμα με υγιή λίπη, δεν είναι μόνο ωφέλιμα για την καρδιά, αλλά αποτελούν επίσης το καλύτερο σνακ για τον έλεγχο της πείνας και την προώθηση της απώλειας βάρους, σύμφωνα με τους ειδικούς. Το ελαιόλαδο, το αβοκάντο, οι ανάλατοι ξηροί καρποί είναι μερικές εξαιρετικές επιλογές για να συμπεριλάβετε στο πρόγραμμα διατροφής σας.

Βήμα 3: Ασκηθείτε.

Η άσκηση μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος πιο γρήγορα. Δοκιμάστε να ασκείστε τρεις έως τέσσερις φορές την εβδομάδα. Η εκπαίδευση αντοχής, όπως η άρση βαρών, είναι μια εξαιρετική επιλογή για την απώλεια βάρους. Εάν αυτό δεν είναι δυνατό, οι αερόβιες προπονήσεις είναι επίσης αποτελεσματικές.

Προτού προσπαθήσετε να χάσετε βάρος, εξετάστε τη σχέση σας με το φαγητό. Εάν έχετε ιστορικό διαταραγμένης διατροφής ή εάν οι προηγούμενες προσπάθειες απώλειας βάρους έχουν οδηγήσει σε συναισθήματα κατάθλιψης, άγχους, θυμού, μοναξιάς ή άλλων δυσάρεστων συναισθημάτων, ξανασκεφτείτε το διατροφικό σχήμα που θέλετε να ακολουθήσετε.

Η υγεία είναι τόσο σωματική όσο και συναισθηματική και εάν η εστίαση στην απώλεια βάρους βλάπτει την ψυχική σας υγεία, προσπαθήστε να καταλάβετε γιατί θέλετε να χάσετε βάρος και αναζητήστε υποστήριξη από τους αγαπημένους σας που ενδιαφέρονται για εσάς ή από έναν επαγγελματία ψυχικής υγείας.

Τέλος θα ήθελα να προσθέσω πως οι ακραίες μέθοδοι απώλειας βάρους δεν οδηγούν σε καλύτερα αποτελέσματα. Επίσης εάν θέλετε να διατηρήσετε μόνιμα τα κιλά που χάσατε, είναι σημαντικό να υιοθετήσετε μια διατροφή που μπορείτε να διατηρήσετε μακροπρόθεσμα.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share