Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

6 Φαγητά και τρόφιμα που μπορείτε να καταναλώσετε ακόμη και ΜΕΤΑ την ημερομηνία λήξης τους

Tι αξίζει πραγματικά να πετάξουμε στα σκουπίδια;

31 Ιουλίου 2021 10:56
6 Φαγητά και τρόφιμα που μπορείτε να καταναλώσετε ακόμη και ΜΕΤΑ την ημερομηνία λήξης τους
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Όλο και περισσότερο, προσπαθούμε να μειώνουμε τα οικιακά μας απόβλητα. Φυσικά, δεν το καταφέρνουμε πάντα και καταλήγουμε να αφήνουμε το ψωμί της περασμένης εβδομάδας να χαλάσει. Και όταν φτάσει σε αυτό το σημείο, δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να το πετάξουμε.

Αλλά χωρίς να το γνωρίζουμε, πετάμε συχνά τρόφιμα που είναι ακόμα βρώσιμα. Ήρθε η ώρα να ρίξουμε μια ματιά στο τι αξίζει πραγματικά να πετάξουμε στα σκουπίδια.

  • Νωπά προϊόντα

Γενικά, μπορείτε να καταναλώσετε εντός ενός μηνός όλα τα φρέσκα γαλακτοκομικά προϊόντα μετά την ημερομηνία λήξης τους. Το γιαούρτι είναι βρώσιμο έως τρεις μήνες μετά την ημερομηνία λήξης.

6 Φαγητά Και Τρόφιμα

Για το κρέας, δεν είναι ισχύει κάτι τέτοιο. Αλλά τα αποξηραμένα κρέατα μπορούν να αποθηκευτούν έως και δύο εβδομάδες μετά την ημερομηνία λήξης.

  • Αυγά

Είναι προτιμότερο να διατηρείτε τα αυγά στο ψυγείο, καθώς το ψύχος τα διατηρεί βρώσιμα για περίπου δύο εβδομάδες. Αν ένα ασπράδι αυγού είναι ροζ ή πράσινο, έπειτα ήρθε η ώρα να το πετάξετε.

Αν δεν είστε βέβαιοι, μπορείτε να το ελέγξετε: βάλτε το αυγό σε ένα ποτήρι με κρύο νερό. Αν παραμείνει στον πάτο, τότε είναι μια χαρά, είναι φρέσκο. Αν όμως επιπλέει στην επιφάνεια, δεν είναι πια φρέσκο και είναι καλύτερο να το πετάξετε.

6 Φαγητά Και Τρόφιμα Που Μπορείτε Να Καταναλώσετε Ακόμη Και ΜΕΤΑ Την Ημερομηνία Λήξης Τους

  • Τυρί

Το τυρί είναι στην ουσία μούχλα. Μπορείτε να το φάτε χωρίς προβλήμα, ακόμα κι αν γίνει λίγο πράσινο. Αν αυτό σας ενοχλεί, απλώς κόψτε τα πράσινα κομμάτια και καταναλώστε το υπόλοιπο. Είναι δύσκολο να το πιστέψετε, αλλά το τυρί είναι ακόμα καλύτερο αν είναι λίγο παλιό!

 Μπορείτε Να Καταναλώσετε Ακόμη Και ΜΕΤΑ Την Ημερομηνία Λήξης Τους.

  • Μέλι, ζάχαρη και αλάτι

Το μέλι, η ζάχαρη και το αλάτι είναι τρόφιμα που μπορούν να παραμείνουν στο ράφι σας για μια ζωή, ακόμα και για γενιές. Μπορείτε να αποθηκεύσετε άφθονες ποσότητες χωρίς να χρειάζεται να ανησυχείτε αν θα λήξουν.

  • Σοκολάτα, ρύζι, ζυμαρικά και φακές

Αυτά τα τρόφιμα είναι όλα βρώσιμα χρόνια μετά την ημερομηνία λήξης. Δεδομένου ότι πρόκειται για ξηρά τρόφιμα, δεν υπάρχει κίνδυνος εμφάνισης μούχλας. Η σοκολάτα είναι ακόμα καλή δύο χρόνια μετά την ημερομηνία λήξης.

  • Κονσερβοποιημένα τρόφιμα

Όσο η κονσέρβα δεν είναι διογκωμένη και το περιεχόμενό της δεν μυρίζει άσχημα, μπορείτε να φάτε το περιεχόμενό της. είτε είναι σαρδέλες είτε φασόλια! Παρόλο που τα κονσερβοποιημένα τρόφιμα δεν είναι πάντα τα πιο υγιεινά, αναζητήστε φρέσκα προϊόντα αποθηκευμένα σε γυάλινα βάζα.

Κατά γενικό κανόνα, εμπιστευθείτε τη μύτη σας! Η μυρωδιά και η γεύση των τροφίμων μπορούν να μας προειδοποιήσουν για τροφές που έχουν χαλάει.

Ημερομηνία Λήξης

Αν μυρίσετε, γευτείτε ή δείτε πράσινη μούχλα στο φαγητό σας και δεν είστε βέβαιοι, καλύτερα μη το ρισκάρετε.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share