Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Γιατί πρέπει να ξαναρχίσετε να τρώτε την πέτσα από το κοτόπουλο

Οφέλη στην υγεία

30 Ιουλίου 2021 08:17
Γιατί πρέπει να ξαναρχίσετε να τρώτε την πέτσα από το κοτόπουλο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Βγάζετε την πέτσα από το κοτόπουλο πριν το φάτε; Χάνετε, καθώς η πέτσα προσφέρει πολλά οφέλη στην υγεία και είναι και πολύ γευστική. Η πέτσα του κοτόπουλου είναι πλούσια σε υγιεινά, μη κορεσμένα λίπη που μειώνουν την κακή χοληστερόλη όπως και τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιακών παθήσεων. Επίσης, αυτά τα ακόρεστα λίπη διατηρούν το κοτόπουλο νωπό και εύγευστο και έτσι δεν χρειάζεται να προσθέσουμε πολύ αλάτι.

Συνεχίστε να διαβάζετε για να ενημερωθείτε για τα πιο σημαντικά οφέλη της πέτσας του κοτόπουλου στην υγεία όπως και για τις αγαπημένες μας διαχρονικές συνταγές:

Οφέλη στην υγεία

  • Μειώνει την επιθυμία για κατανάλωση ζάχαρης και συντελεί στην απώλεια βάρους. Όταν οι γευστικοί κάλυκες ικανοποιούνται, μειώνεται η επιθυμία για κατανάλωση ζάχαρης. Οι 50 επιπλέον θερμίδες που περιέχει η πέτσα του κοτόπουλου είναι ελάχιστες σε σύγκριση με το σακουλάκι με τα μπισκότα που ίσως φάτε αργότερα.
  • Μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του μαστού. Σύμφωνα με μία Σουηδική έρευνα, οι γυναίκες που ακολουθούσαν διατροφή πλούσια σε μη κορεσμένα λίπη, διέτρεχαν μικρότερο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του μαστού. Παρόλο που δεν συνιστάται η κατανάλωση μεγάλης ποσότητας πέτσας, όταν την αφήνετε πάνω στο κρέας και προσθέτετε παρόμοια υγιεινά λίπη όπως ελαιόλαδο και καρύδια στην καθημερινή σας διατροφή, αποζημιώνεστε και με το παραπάνω.
  • Επιβραδύνει τη γήρανση. Η βιταμίνη Ε έχει αντιοξειδωτική δράση. Ωστόσο, οι Αμερικανοί δεν την καταναλώνουν σε αρκετή ποσότητα. Ένας τρόπος να καταναλώσετε μεγαλύτερη ποσότητα από αυτή τη βιταμίνη που είναι ελεύθερη ρίζα και καταπολεμά τη γήρανση είναι μέσω των ακόρεστων λιπών, όπως της πέτσας του κοτόπουλου.
  • Ελέγχει το επίπεδο του σακχάρου στο αίμα. Αυτό το είδος λίπους που βρίσκεται στην πέτσα του κοτόπουλου βοηθάει στη διατήρηση του επιπέδου της ινσουλίνης και μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τύπου 2.

Συνταγές

  • Τραγανιστή πέτσα κοτόπουλου. Αυτή η εύκολη συνταγή δεν συνιστάται για καθημερινή κατανάλωση όμως είναι το καταλληλότερο ορεκτικό για βραδινά γεύματα και πάρτυ. Απλώς, απλώστε τρία κομμάτια πέτσας κοτόπουλου, μήκους 7 εκατοστών, σε ένα ταψί, καλύψτε τες με άλλο ταψί για να μη μετακινηθούν και ψήστε τες για σχεδόν 1 ώρα, μέχρι η πέτσα να γίνει τραγανιστή.
  • Τάκος με πέτσα κοτόπουλου. Σε αυτό το κυρίως πιάτο, η τραγανιστή πέτσα κοτόπουλου και το άκρως γευστικό στήθος κοτόπουλου έχουν θεϊκή γεύση όταν είναι τυλιγμένα σε τορτίγια που είναι γαρνιρισμένη με ξινή κρέμα, σάλτσα και κόλιανδρο.
  • Ψητό κοτόπουλο. Για τη συνταγή αυτή δεν χρησιμοποιείται τίποτε περισσότερο από ολόκληρο το κοτόπουλο (με την πέτσα φυσικά), αλάτι, πιπέρι και σκόνη από σκόρδο. Σας εγγυούμαστε πως όλοι μπορείτε να καταφέρετε να το φτιάξετε.
  • Λεμονάτο στήθος κοτόπουλου. Αυτή η ελαφριά συνταγή είναι κατάλληλη για οποιαδήποτε μέρα της εβδομάδας. Χρειάζεται μόνο 15 λεπτά προετοιμασίας και 35 λεπτά ψησίματος.

Επιμέλεια κειμένου Σωτηριάδου Χριστίνα

Ζητάτε πάντα τις συμβουλές των εξειδικευμένων ιατρών σας ή άλλου εξειδικευμένου προσωπικού για οτιδήποτε αφορά σε οποιαδήποτε πάθηση. Ποτέ μην παραβλέψετε ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να ρωτήσετε τη γνώμη του ειδικευμένου ιατρού .

 Γιατί Πρέπει Να Ξαναρχίσετε Να Τρώτε Την Πέτσα Από Το Κοτόπουλο

Γιατί δεν πρέπει να πλένουμε το ωμό κοτόπουλο: Ποιοι οι σοβαροί κίνδυνοι

Κοτόπουλο: Δεν είναι λίγες οι νοικοκυρές που πλένουν το κοτόπουλο πριν το μαγειρέψουν, όπως κάνουν και μετά άλλα κρέατα. Ωστόσο, υπάρχει ένας πολύ σοβαρός λόγος που πρέπει να σταματήσουν να το κάνουν, αμέσως. Ο λόγος είναι πως πλένοντας το ωμό κοτόπουλο ελλοχεύει ο κίνδυνος διασποράς βακτηριδίων σε επιφάνειες και σκεύη.

Ειδικοί αναφέρουν πως μπορεί να εξαπλωθεί το καμπυλοβακτηρίδιο το οποίο προκαλεί και γαστρεντερίτιδα. Εκπρόσωπος του USDA αναφέρει στο Buzzfeed πως «μερικά βακτηρίδια μπορούν να μείνουν σε επιφάνειες και στα χέρια μας όσες φορές και να τα πλύνουμε».

Η καθηγήτρια περιβαλλοντικής υγείας του Πανεπιστημίου της Αριζόνα, Κέλι Ρέινολντς, από την πλευρά της υποστηρίζει: «Το να πλένουμε το κοτόπουλο δεν απομακρύνει τα βακτηρίδια», τα οποία και ευθύνονται για πολλές ασθένειες. Οπότε την επόμενη φορά που θα ετοιμάζεστε να μαγειρέψετε κοτόπουλο, καλύτερα να αποφύγετε το πλύσιμό του. Παράλληλα δείτε και τι σημαίνουν οι λευκές ραβδώσεις στο κοτόπουλο.

Γιατί δεν πρέπει να πλένουμε το ωμό κοτόπουλο

Αυτή είναι η τέλεια συνταγή για τηγανητό κοτόπουλο που θα λατρέψετε!

Τηγανιτό κοτόπουλο: Το μυστικό πίσω από το θρυλικό Kentucky Fried Chicken που μας έχει κάνει να το ερωτευτούμε, είναι προφανώς η τέλεια τραγανή του κρούστα. Έτσι λοιπόν, το κανάλι του youtube Cook With Aussie αποφάσισε να μας δείξει έναν απλό τρόπο για να φτιάξουμε το πιο τέλειο, τραγανό, σπιτικό τηγανητό κοτόπουλο που δοκιμάσαμε ποτέ.

Το σωστό τηγάνισμα παίζει σημαντικό ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα, καλό είναι λοιπόν να γνωρίζετε ότι το καινούριο λάδι δεν είναι κατάλληλο γι’ αυτή τη συνταγή, αλλά ούτε και το πολύ παλιό. Το μυστικό της συνταγής είναι να προσθέσετε ένα μέρος χρησιμοποιημένο λάδι, από προηγούμενο τηγάνισμα.

Όταν παρατηρήσετε αφρό στην επιφάνεια του λαδιού, θα πρέπει να το αντικαταστήσετε. Παράλληλα το Athensmagazine.gr σας προτείνει να δοκιμάσετε άλλη μια λαχταριστή συνταγή για ρολό κοτόπουλο με μέλι, μουστάρδα και σκόρδο στη γάστρα σκέτη κόλαση!

Παρακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες:

Προσοχή: Δες ποιες τροφές δεν πρέπει να πλένεις ποτέ - Είναι τελείως άχρηστο ή και επικίνδυνο

Τροφές: Υπάρχουν αρκετές τροφές τις οποίες τις πλένουμε αρκετά καλά πριν τις καταναλώσουμε για να μην κολλήσουμε κανένα μικρόβιο, όμως αυτό δεν ισχύει πάντα.

Σημειώνεται ότι υπάρχει μία υπερτροφή που μειώνει αρκετά το λίπος στο στομάχι με αποτέλεσμα να το κάψει και να προσφέρει ανακούφιση στον οργανισμό.

Συγκεκριμένα κάποιες τροφές δεν κάνει να τις πλένουμε για πολλούς και διάφορους λόγους διότι μπορεί να τα οδηγήσει στην καταστροφή.

Ποιες τροφές δεν κάνει να πλένουμε.

Τροφές: Ποιες δεν πρέπει να πλένουμε

Ειδικότερα από την παιδική ηλικία μας, μάθαμε να πλένουμε ο,τι πρόκειται να φάμε. Ωστόσο, πολύ λίγοι άνθρωποι γνωρίζουν ότι μερικές φορές αυτή η συνήθεια κάνει περισσότερο κακό παρά καλό.

Το πλύσιμο μερικών τροφίμων οδηγεί στην εξάπλωση βακτηρίων, τα καταστρέφει ή απλά δεν προσφέρει τίποτα απολύτως.

Ποια τρόφιμα όμως είναι αυτά;

Αυγά

Κάποια αυγά του εμπορίου έχουν ήδη καθαριστεί και καλυφθεί με ειδικό αντιβακτηριακό το οποίο αν τα ξεπλένουμε θα χαθεί

Κοτόπουλο

Το κοτόπουλο είναι φοράς μερικών από των πιο επικίνδυνων βακτηρίων με κυριότερο την σαλμονέλα. Με το πλύσιμο δεν φεύγει κανένα από αυτά, αντίθετα αν υπάρχουν τα εξαπλώνεται σε όλες τις επιφάνειες που πιτσιλάνε οι σταγόνες του νερού. Το σωστό μαγείρεμα σκοτώνει καθετί.

Κρέας

Ισχύει ότι και για το κοτόπουλο. Καθαρίστε την επιφάνεια του κρέατος με απορροφητικό χαρτί και πλύνετε καλά τα χέρια σας και τις επιφάνειες κοπής.

Αυτές είναι οι τροφές που δεν κάνει να πλένουμε.

Ζυμαρικά

Είναι πραγματικά αδιανόητο το ό,τι κάποιοι πλένουν τα ζυμαρικά πριν ή μετά το βράσιμο, κάτι που κάνεις ειδικά τους σεφ της ιταλικής κουζίνας έξαλλους. Το μόνο που καταφέρνουν είναι να ξεπλένουν το πολύτιμο άμυλο που χρειάζεται για να δέσουν με την σάλτσα τους και να τα παγώσουν πριν καλά καλά φτάσουν στο πιάτο.

Μανιτάρια

Τα μανιτάρια απορροφούν εύκολα το νερό, οπότε η επαφή μαζί του τα αλλοιώνει. Αν θέλετε οπωσδήποτε να τα πλύνετε κάντε το μόνο αν είναι αρκετά φρέσκα, με ένα γρήγορο ξέπλυμα και αμέσως σκουπίστε τα καλά με χαρτί. Και αυτό μόνο αμέσως πριν το μαγείρεμα, διαφορετικά θα μαυρίσουν.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share