Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Τρίψτε μια φέτα ντομάτα στο πρόσωπο σας και αυτό μπορεί να είναι το αποτέλεσμα!

Απίστευτο!

29 Ιουλίου 2021 21:54
Τρίψτε μια φέτα ντομάτα στο πρόσωπο σας και αυτό μπορεί να είναι το αποτέλεσμα!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Οι ντομάτες είναι πολύ υγιεινές όσον αφορά την διατροφή σας, αλλά δεν είχαμε ιδέα ότι είναι ωφέλιμες και για εξωτερική χρήση! Το τρίψιμο μιας φέτας ντομάτας στο πρόσωπο σας μπορεί να κάνει θαύματα στο δέρμα σας. Επίσης, τρώτε μαζί ντομάτα, αγγούρι και κρεμμύδι; Μεγάλη προσοχή σε αυτό τον λαχταριστό συνδυασμό καθώς παραμονεύουν κίνδυνοι για την υγεία!

Πόροι

Οι ντομάτες περιέχουν πολλές βιταμίνες, όπως βιταμίνη A, B6, C, E και K. Αυτές οι βιταμίνες είναι πολύ θρεπτικές για το δέρμα σας και βοηθούν να μικρύνουν οι πόροι. Η οξύτητα της ντομάτας μπορεί να βοηθήσει να επαναφέρετε την ισορροπία στο pH του δέρματος σας κάτι που θα κρατήσει τους πόρους σας καθαρούς.

Οι ντομάτες περιέχουν επίσης σαλικυλικό οξύ το οποίο είναι ένα ένζυμο που χρησιμοποιείται σε πολλές κρέμες και λοσιόν που καταπολεμούν την ακμή. Επομένως η ντομάτα πρέπει να είναι ένα απαραίτητο μέρος της καθημερινής φροντίδας του δέρματος σας. Καθαρίζει το δέρμα σας και μειώνει τα σημάδια.

Τρίψτε μια φέτα ντομάτα στο πρόσωπο σας

Μέθοδοι

Οι ντομάτες μπορεί να είναι πολύ αποτελεσματικές για την απαλή αλλά και έντονη ακμή αλλά και τα σημάδια από τα σπυράκια. Έχουμε δύο μεθόδους που κάνουν θαύματα:

Φέτες ντομάτας: Αυτή είναι η πιο απλή και γρηγορότερη μέθοδος. Και το μόνο που χρειάζεστε είναι να κόψετε μια ντομάτα σε φέτες και να τις τρίψετε στο πρόσωπο σας. Κάντε απαλό μασάζ με τον χυμό αυτού του λαχανικού στο δέρμα σας με κυκλικές κινήσεις. Τώρα περιμένετε για 10 λεπτά πριν ξεπλύνετε το πρόσωπο σας με δροσερό νερό.

Μάσκα προσώπου: Αν έχετε λίγο παραπάνω χρόνο μπορείτε να φτιάξετε μια φρέσκια μάσκα προσώπου. Αναμείξτε ντομάτα με δύο κουταλιές τις σούπας γιαούρτι. Απλώστε το στο πρόσωπο σας σαν μάσκα προσώπου και αφήστε το για 15 λεπτά πριν το ξεβγάλετε. Το μείγμα είναι πολύ απαλό επομένως μπορείτε να το χρησιμοποιείτε κάθε μέρα. Βεβαιωθείτε ότι παρασκευάσατε το μείγμα σωστά πριν την χρήση αφού θα χρησιμοποιήσετε μόνο φρέσκα συστατικά.

Έφτιαξε ένα παγάκι με ντομάτα και το έβαλε στο πρόσωπό της - Μόλις μάθετε το λόγο θα τρέξετε να το κάνετε και εσείς

Η ντομάτα έχει εκπληκτικά αποτελέσματα στην επιδερμίδα. Σήμερα θα σας πούμε πώς μπορείτε να την εντάξετε στην περιποίηση του προσώπου σας με έναν διαφορετικό τρόπο.

Η μέθοδος αυτή δεν θα σας προσφέρει μόνο λαμπερό, πεντακάθαρο πρόσωπο, αλλά θα βελτιώσει επίσης την κυκλοφορία του αίματος με τη βοήθεια του πάγου. Ωστόσο δείτε πως μια ντομάτα μπορεί να μεταμορφώσει το πρόσωπό σας!

Ντομάτα με παγάκι στο πρόσωπό σας για τέλεια αποτελέσματα

Βήμα 1: Απολέπιση Με Ντομάτα

Μέλι + Ζάχαρη + Ντομάτα

  • Ανακατέψτε 2 κ.γλ. ζάχαρη με 1 κ.γλ. μέλι.
  • Απλώστε αυτό το τζελ πάνω σε μία φέτα ντομάτας.
  • Τρίψτε το πρόσωπό σας με τη ντομάτα για 10 λεπτά.
  • Πλύνετε το πρόσωπό σας με κρύο νερό.
  • Θα αφαιρέσει όλα τα κατεστραμμένα και θαμπά στρώματα του δέρματος.

Βήμα 2: Μασάζ Με Παγάκι Από Ντομάτα

Για να φτιάξετε παγάκι με ντομάτα, θα χρειαστείτε χυμό ντομάτας στον οποίο θα προσθέσετε λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού. Θα μοιράσετε το μείγμα στις θήκες μιας παγοθήκης και θα το καταψύξετε. Απλά πάρτε ένα παγάκι και τρίψτε το σε όλο το πρόσωπο για 10 λεπτά. Θα βελτιώσει την κυκλοφορία του αίματος με άμεσο καταπραϋντικό αποτέλεσμα.

Βήμα 3: Εντατική Περιποίηση

  • Σε 2 κ. γλ. άργιλο, προσθέστε 2 κ. γλ. γιαούρτι.
  • Ανακατέψτε καλά και εφαρμόστε το μείγμα στο πρόσωπό σας.
  • Αφήστε το να δράσει για 15 λεπτά.
  • Ξεβγάλετε το πρόσωπό σας.
 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share