Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου 2021

Το καλοκαιρινό φρούτο που ονομάζουν και... βιάγκρα της φύσης!

Εσείς γνωρίζετε ποιο είναι;

29 Ιουλίου 2021 13:26
Το καλοκαιρινό φρούτο που ονομάζουν και... βιάγκρα της φύσης!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αν έπρεπε να διαλέξουμε ένα φρούτο για να του βάλουμε το "στέμμα" του βασιλιά των καλοκαιρινών φρούτων, τότε από όλες τις πιθανές μας επιλογές, μόνο μία θα κέρδιζε την ψήφο όλων μας και μάλιστα με διαφορά. Ο λόγος γίνεται φυσικά για το καρπούζι, το “σήμα κατατεθέν” του καλοκαιριού. Εκτός από την δροσιά και την γλύκα του, τώρα όλοι έχουμε έναν ακόμα λόγο να λατρεύουμε το καρπούζι.

Επιστήμονες από το πανεπιστήμιο της Φότζια στην Ιταλία, διαπίστωσαν ότι ο χυμός του καρπουζιού προσφέρει πολύ μεγάλα οφέλη σε άντρες που υποφέρουν από ήπια, ή μέτρια στυτική δυσλειτουργία. Σύμφωνα με την έρευνα, η οποία δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Urology, το καρπούζι περιέχει μια ουσία που λέγεται σιτρουλίνη (citrulline), ένα αμινοξύ, το οποίο βελτιώνει σημαντικά την κυκλοφορία του αίματος προς τα γεννητικά όργανα. Παράλληλα δείτε πώς θα καταλάβετε αν το καρπούζι είναι καλό ή μάπα.

Κάνει δηλαδή, επί της ουσίας, ό,τι και το βιάγκρα, χωρίς να ανησυχείτε από τις παρενέργειές του. Το καρπούζι αποτελείται κατά 92% από νερό, είναι μία πολύ καλή πηγή βιταμίνης C και έχει μόνο 71 θερμίδες ανά μερίδα. Οι ερευνητές εξέτασαν τις επιδράσεις της σιτρουλίνης (με την μορφή συμπληρωμάτων) σε άντρες που είχαν προβλήματα στύσης.

Το καλοκαιρινό φρούτο που ονομάζουν και... βιάγκρα της φύσης!

Πιείτε ένα ποτήρι χυμό καρπούζι... κάνει θαύματα!

Σε αυτούς έδωσαν 1,5 γραμμάρια σιτρουλίνης ανά 10 λίτρα νερού για έναν μήνα και ένα φάρμακο placebo για άλλον ένα μήνα. Διαπίστωσαν ότι οι άντρες που πήραν σιτρουλίνη βελτίωσαν την σεξουαλική τους επίδοση. Μάλιστα από τους 24 συνολικά άντρες, οι 12 είχαν πολύ λιγότερα προβλήματα στύσης με την σιτρουλίνη, ενώ το ίδιο συνέβη μόνο με τους 2 από τους 24, όταν έπαιρναν το placebo, κάτι που δείχνει ότι οι συγκεκριμένοι είχαν μόνο πρόβλημα ψυχολογικό και όχι βιολογικό.

Το καρπούζι, μπορεί να μην “στοχεύει” στην ροή αίματος στο πέος, ή στα γεννητικά όργανα γενικότερα (οι επιδράσεις του ισχύουν και για τις γυναίκες!) αλλά προσφέρει παρόμοιες επιδράσεις, χωρίς παρενέργειες. Γι’ αυτό μπορεί να αποδειχτεί πολύτιμο για άτομα που, λόγω ιατρικών θεμάτων, δεν επιτρέπεται να πάρουν βιάγκρα. Για όλους εσάς, λοιπόν, στην (σεξουαλική) υγεία σας, με ένα ποτήρι χυμό καρπουζιού!…

Άλλα οφέλη του καρπουζιού

  • Περιέχει περισσότερο λυκοπένιο από τις ντομάτες.
  • Είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α, Β6, C, κάλιο και φυτικές ίνες.
  • Έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη και θερμίδες, ενώ δεν περιέχει καθόλου λίπη ή χοληστερόλη.
  • Ο χυμός του μπορεί να διώξει τον μυϊκό πόνο.
  • Είναι ταυτόχρονα φρούτο και λαχανικό, καθώς ναι μεν έχει γλυκιά γεύση, αλλά δεν παύει να ανήκει στην κατηγορία που ανήκουν η κολοκύθα και το αγγούρι.
  • Αποτελείται πάνω από 90% από νερό.
 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share