Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Εμφάνισε καρκίνο στα μάτια εξαιτίας μιας συνήθειας που έχουμε όλοι - Δείτε τι πρέπει να προσέξετε στο κινητό σας

Υπάρχει σοβαρός κίνδυνος που λίγοι γνωρίζουν

28 Ιουλίου 2021 13:54
Εμφάνισε καρκίνο στα μάτια εξαιτίας μιας συνήθειας που έχουμε όλοι - Δείτε τι πρέπει να προσέξετε στο κινητό σας
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Καρκίνος: Σύμφωνα με το Green Tree Medic, ένας 40χρονος άντρας διαγνώστηκε με καρκίνο στα μάτια. Λέγεται ότι σύμφωνα με έρευνες, το πράσινο φως που εκπέμπει η οθόνη του κινητού μας μπορεί να προκαλέσει νέκρωση των κυττάρων του αμφιβληστροειδούς και να επηρεάσει την όραση. Ο 40χρονος είχε την συνήθεια να χρησιμοποιεί το κινητό του στο σκοτάδι πριν πέσει για ύπνο.

Μετά από λίγο καιρό, ο άντρας πήγε στον γιατρό του, γιατί η όραση του άρχισε να επιδεινώνεται. Ο γιατρός τότε ανακάλυψε ότι το λεύκωμα του ματιού του είχε κοκκινίσει! Ο γιατρός δεν μπορούσε να κάνει κάτι. Τα μάτια του άντρα ήταν πολύ κατεστραμμένα και η πηγή ισχυρίζεται ότι έδειχναν σημάδια καρκίνου. Παράλληλα δείτε τι μπορεί να πάθετε εάν κοιμάστε και το έχετε το κινητό δίπλα σας.

Εμφάνισε καρκίνο στα μάτια εξαιτίας μιας συνήθειας που έχουμε όλοι

Καρκίνος στα μάτια: Προστατεύστε τα μάτια σας από το φως του ήλιου

Το άρθρο, επίσης, έλεγε ότι οι γιατροί δεν μπορούσαν να αντικαταστήσουν τον αμφιβληστροειδή του άντρα, γιατί η επέμβαση ήταν πολύ επικίνδυνη και δύσκολη. Δεν υπάρχουν αρκετές αποδείξεις γι' αυτή την ιστορία. Ωστόσο, κρύβει μια σημαντική αλήθεια: Προσέξτε τα μάτια σας!

Όταν διαβάζετε, φροντίστε να έχετε σωστό φωτισμό και προστατέψτε τα μάτια σας από το φως του ήλιου. Μην περνάτε πολύ χρόνο μπροστά από την οθόνη του υπολογιστή και του κινητού, γιατί εκπέμπουν ακτινοβολία. Επίσης, μην παραλείπετε τις επισκέψεις στον οφθαλμίατρο.

Μεγάλη Προσοχή! Αυτά είναι τα πέντε κινητά που έχουν μεγαλύτερη ακτινοβολία

Κινητό: Σήμερα, σε αυτό το σύγχρονο κόσμο που ζούμε, σχεδόν όλοι χρησιμοποιούν έξυπνα τηλέφωνα και άλλες παρόμοιες συσκευές. Ο καθένας από εμάς ξέρει για την επιβλαβή ακτινοβολία τους, ωστόσο εξακολουθούν να παραμένουν μια αναγκαιότητα στη σύγχρονη ζωή. Τα κινητά τηλέφωνα εκπέμπουν μια επικίνδυνη μη ιοντίζουσα μορφή ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας που απορροφάται από τους ιστούς και τα κύτταρα μας και μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρά προβλήματα υγείας.

Σύμφωνα με μια μελέτη που διεξήχθη από ερευνητές από το Ινστιτούτο Επιστημών Weizmann στο Ισραήλ, έχουν δείξει ότι μόνο 10 λεπτά με ένα κινητό τηλέφωνο μπορεί να προκαλέσει αλλαγές στα κύτταρα του εγκεφάλου που συνδέονται με την κυτταρική διαίρεση και τον καρκίνο.

Τι αναφέρει ο Αναπληρωτής Διευθυντής των Εθνικών Ινστιτούτων Υγείας

Ο Δρ. John Bucher, Αναπληρωτής Διευθυντής των Εθνικών Ινστιτούτων Υγείας, στο Εθνικό πρόγραμμα τοξικολογίας, κατέθεσε “Μέχρι τώρα, με μόνο 10-12 χρόνια χρήση, υπάρχει μια ανησυχία για αύξηση στον καρκίνο του εγκεφάλου. Το παιδικό κρανίο έχει μια διαμόρφωση που επιτρέπει τη βαθύτερη διείσδuση της ακτινοβολίας κινητών τηλεφώνων με δυνητικά μεγαλύτερο κίνδυνο.”

Τώρα που έχουμε επιβεβαιώσει ένα πράγμα που ήδη γνωρίζαμε, το οποίο είναι ότι τα κινητά τηλέφωνα είναι επιβλαβή, θα ελαττώσετε την χρήση του κινητού σας; Παρακολουθήσετε το παρακάτω βίντεο και δείτε ποια είναι τα κινητά με την μεγαλύτερη ακτινοβολία.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share