Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου 2021

Ο πιο εύκολος & αποτελεσματικός τρόπος για να “ξεφουσκώσετε”, να αφαιρέσετε τις τοξίνες και να ενισχύσετε τον μεταβολισμό σας!

Κάνει θαύματα!

27 Ιουλίου 2021 23:07
Ο πιο εύκολος & αποτελεσματικός τρόπος για να “ξεφουσκώσετε”, να αφαιρέσετε τις τοξίνες και να ενισχύσετε τον μεταβολισμό σας!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σε όλους μας αρέσει να απολαμβάνουμε υψηλής περιεκτικότητας σε υδατάνθρακες και σε λιπαρά τρόφιμα και σε μεγάλες ποσότητες, αλλά στο τέλος καταλήγουμε να έχουμε λίγα κιλά παραπάνω και περιττό λίπος συσσωρευμένο στο σώμα.

Ωστόσο, υπάρχουν πολλοί φυσικοί τρόποι αποτοξίνωσης του σώματος και υποστήριξης της συνολικής υγείας.

Η συνταγή που ακολουθεί θα αποτοξινώσει το σώμα σας, θα σας βοηθήσει να χάσετε βάρος και να ενισχύσετε το μεταβολισμό σας.

Συστατικά:

  • Χυμός ½ λεμονιού
  • 1 φλιτζάνι χυμό ντομάτας
  • 2 κουταλιές της σούπας τζίντζερ
  • Τσίλι σε σκόνη ή καυτερό πιπέρι

Οδηγίες:

Χτυπήστε στο μπλέντερ όλα τα υλικά μαζί. Ρίξτε το μείγμα σε ένα ποτήρι και γαρνίρετε το ρόφημα με φύλλα σέλινου. Κρατήστε το μείγμα στο ψυγείο.

Πρέπει να πιείτε το μείγμα και να φάτε το σέλινο ταυτόχρονα, τρεις φορές την ημέρα. Θα δείτε τα εκπληκτικά οφέλη σε μόλις τρεις μέρες!

Κίνδυνος - Θάνατος: Αυτά είναι τα 12 τρόφιμα που δεν πρέπει να βάζετε στο ψυγείο

Η πιο συνηθισμένη τακτική για να μην χαλάσουν τα τρόφιμα είναι να τα βάλουμε στο ψυγείο, όμως πολλές κατηγορίες τροφών καταστρέφοντας όταν βρεθούν σε κρύο περιβάλλον.

Για να μην βρεθείτε στη δύσκολη θέση να (ξανά)πετάξετε χαλασμένα τρόφιμα, δείτε ποια δεν πρέπει να βάζετε ποτέ στο ψυγείο. Παράλληλα μάθετε τις 10 τροφές που δε λήγουν ποτέ σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Ντομάτες

Όταν βάζουμε τις ντομάτες στο ψυγείο καταστρέφεται η υφή τους και ζαρώνουν. Καλό είναι να τις διατηρούμε σε θερμοκρασία δωματίου και σε μικρή ποσότητα.

Κρεμμύδια

Τα κρεμμύδια στεγνώνουνε και μπορεί και να μουχλιάσουν σε θερμοκρασίες ψυγείου, ειδικά αν είναι κομμένα. Ακόμα κι αν τα καλύψουμε καλά με μεμβράνη μπορεί να αφήσουν άσχημη μυρωδιά στο ψυγείο.

Πατάτες

Το ψυγείο μπορεί να αποσυνθέσει το άμυλο της πατάτας, με αποτέλεσμα να γίνει πιο γλυκιά και να αποκτήσει άσχημη υφή τόσο ώστε να μην μπορείτε να την μαγειρέψετε.

Ελαιόλαδο

Όποιο λάδι κι αν βάλουμε στο ψυγείο -όχι πως υπάρχει λόγος- θα αποκτήσει υφή βουτύρου, αλλά ειδικά το ελαιόλαδο θα αρχίσει να στερεοποιείται ακόμα πιο γρήγορα σε περιβάλλον ψυγείου.

Καφές

Ο αλεσμένος καφές αλλά και σε κόκκο δεν πρέπει ποτέ να αποθηκεύεται στο ψυγείο εκτός αν θέλουμε να απομακρύνουμε τις άσχημες μυρωδιές. Ο καφές λειτουργεί σαν σφουγγάρι απορροφώντας ό,τι έχουμε στο ψυγείο, χάνοντας την δικιά του αρχική μυρωδιά και γεύση.

Μπανάνες

Οι κρύες θερμοκρασίες επιβραδύνουν την διαδικασία ωρίμανσης. Μπορεί να μην την καταστρέφουν αλλά αν προτιμάτε τις μπανάνες πιο ώριμες καλύτερα να τις αποθηκεύσετε εκτός ψυγείου.

Δεν πρέπει να μπαίνουν ποτέ στο ψυγείο οι μπανάνες

Μέλι

Το μέλι διατηρείται μέσα στο βάζο του για πάρα πολλά χρόνια. Αν το βάλουμε στο ψυγείο θα αυξηθεί η ταχύτητα με την οποία θα κρυσταλλοποιηθεί, με αποτέλεσμα να στερεοποιηθεί.

Σκόρδο

Το σκόρδο μαλακώνει όταν βρεθεί σε κρύα θερμοκρασία και μπορεί να μουχλιάσει εσωτερικά. Εξωτερικά θα έχει την ίδια όψη για αυτό θέλει προσοχή!

Πεπόνι

Το κρύο πεπόνι είναι πολύ νόστιμο, όμως δεν πρέπει ποτέ να το τοποθετούμε στο ψυγείο ολόκληρο αλλά μόνο αφού το έχουμε κόψει. Όσο το διατηρούμε σε θερμοκρασία δωματίου ολόκληρο τόσο πιο πολύ κρατάμε ανέπαφα τα επίπεδα των αντιοξειδωτικών συστατικών του.

Αβοκάντο

Αν αγοράσουμε το αβοκάντο άγουρο και το βάλουμε στο ψυγείο δεν θα ωριμάσει ποτέ. Για αυτό καλό είναι να το αφήσουμε στον πάγκο της κουζίνας μέχρι να μαλακώσει!

Ψωμιά

Το ψυγείο κάνει το ψωμί μπαγιάτικο, για αυτό μπορούμε να βάζουμε στο ψυγείο μόνο το ψωμί του τοστ!

Φρέσκα μπαχαρικά

Καλό είναι να μην βάζουμε τα μπαχαρικά στο ψυγείο εκτός αν τα κλείσουμε αεροστεγώς. Όπως ο καφές έτσι και τα μπαχαρικά απορροφούν μυρωδιές και ξεραίνονται σε κρύες θερμοκρασίες.

Έτριψε με μαγειρική σόδα το ψυγείο - Το απόλυτο τρικ που αγνοούσαμε

Πολλές συσκευές όπως το ψυγείο ή ο φούρνος είναι φτιαγμένες από inox. Το ίδιο ισχύει και για το νεροχύτη, ο οποίος είναι φτιαγμένος από παρόμοιο υλικό. Πώς γίνεται, όμως, να αντιμετωπίσετε την εμφάνιση γρατσουνιών σε αυτά; Δεν υπάρχει λόγος για να ανησυχείτε, καθώς οι ειδικοί έχουν τη λύση και για ακόμη μια φορά κρύβεται στα ντουλάπια της κουζίνας μας.

Ο λόγος φυσικά για τη μαγειρική σόδα που πραγματικά κάνει θαύματα σε θέματα καθαριότητας, τρανό παράδειγμα, η χρήση της για τους βουλωμένους σωλήνες. Η μαγειρική σόδα, εκτός από το γεγονός ότι είναι χρήσιμη στη μαγειρική, είναι ιδιαίτερα χρήσιμη και για… τις γρατσουνιές του ψυγείου σας!

Είναι οικονομική και αποτελεί ένα φυσικό, μη τοξικό καθαριστικό για τις μεταλλικές επιφάνειες. Κοιτάξτε πόσο απλό είναι. Φτιάξτε μια πάστα με νερό και 3 κουταλάκια σόδα. Τρίψτε την επιφάνεια με το μείγμα και καθαρίστε την με νερό.

μαγειρική σόδα

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share