Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Πες αντίο στο πρήξιμο των ματιών! - Εύκολη συνταγή για σπιτική μάσκα

Τρεις τρόποι να εξαφανίσετε πρήξιμο

27 Ιουλίου 2021 13:33
Πες αντίο στο πρήξιμο των ματιών! - Εύκολη συνταγή για σπιτική μάσκα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τα μάτια αντανακλούν τα συναισθήματα και την κατάστασή μας πάρα πολύ συχνά. Τη χαρά, τη λύπη μας αλλά και την εξάντληση και την αϋπνία που κουβαλάει μια μαμά, είναι εύκολο να την καταλάβει κανείς από τα μάτια της.

Με προϊόντα που έχουμε στην κουζίνα, είναι εύκολο να φτιάξουμε σπιτικές μάσκες ματιών που θα τονώσουν το δέρμα γύρω από τα μάτια μας, κάνοντας μας να δείχνουμε πιο όμορφες και λαμπερές.

Οι μαύροι κύκλοι και το πρήξιμο(σακούλες) είναι οι δύο «εχθροί» που θέλουμε να πολεμήσουμε. Πάμε λοιπόν να δούμε τα.. όπλα μας και πώς θα φτιάξουμε τις πιο διάσημες μάσκες ματιών.

Μάσκα από αγγούρι

Η μάσκα ματιών απο αγγούρι είναι μια από τις καλύτερες σπιτικές επιλογές για την πρόληψη από πρησμένα μάτια καθώς και τους μαύρους κύκλους. Μπορείτε να φτιάξετε μια πάστα από 1/2 αγγούρι. Αφού έχετε περάσει το αγγούρι απο το μιξερ, τοποθετήστε την πάστα στο ψυγείο για να σκληρύνει και να κρυώσει. Ύστερα, αφήστε το μίγμα για 20 λεπτά, και τέλος, απλώστε χρησιμοποίοντας τις άκρες των δακτυλών σας, σε όλη την επιφάνεια κάτω από τα μάτια και τα βλέφαρα. Αφήστε τη μάσκα για περίπου 20 λεπτά, ξεπλύνετε τα μάτια και ολόκληρο το πρόσωπο με χλυαρό προς κρύο νερό. Αυτό θα αφήσει το δέρμα να αισθάνεται φρέσκο ​​και ανανεωμένο.

Μάσκα απο πατάτα

  • Όπως και με τη μάσκα απο αγγούρι, κόβετε το 1/2 της μιας πατάτας και το περνάτε σε έναν επεξεργαστή, ετσι ώστε στην συνέχεια να είναι εύκολη στην εφαρμογή. Τοποθετήστε το μείγμα στο ψυγείο για 20 λεπτά και στη συνέχεια, εφαρμόστε ομοιόμορφα κάτω και γύρω από τα μάτια. Αυτό θα απελευθερώσει τα επιπλέον συσσωρευμένα υγρά γύρω από τα μάτια, που οδηγούν σε πρήξιμο της επιδερμίδας, και θα αφήσει τα μάτια να αισθάνονται αναζωογονημένα και ανανεωμένα.
  • Εναλλακτικά μπορείτε να πάρετε ένα κομμάτι πατάτας και να το βάλετε στα βλέφαρα για 15-20 λεπτά. Οι πατάτες έχουν μια επίδραση ψύξης και μπορούν να φωτίσουν πραγματικά τους σκοτεινούς κύκλους κάτω από τα μάτια.
  • Ακόμη ένας τρόπος να νιώσετε ξεκούραστη και να δείξετε ανανεωμένη, είναι αφού πολτοποιήσετε την πατάτα να προσθέσετε το μέλι και να ξαναχτυπήσετε μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί. Απλώνετε τη μάσκα σε δυο ροδέλες βαμβακιού και εφαρμόζετε στα μάτια. Χρησιμοποιείστε τις μεγάλες ροδέλες για να καλύπτετε και τις ρυτίδες γύρω από τα μάτια. Ξαπλώνετε και χαλαρώνετε για 15'-20'. Στη συνέχεια αφαιρείτε τη μάσκα με χλιαρό νερό.

Μετά από 2-3 εφαρμογές τη βδομάδα, θα εντυπωσιαστείτε απο το αποτέλεσμα.

Μάσκα με φακελάκια τσαγιού

Το πράσινο και το μαύρο τσάι καθώς και τα βότανα, όπως το χαμομήλι είναι ένας πολύ καλός τρόπος για τη θεραπεία των μαύρων κύκλων γύρω από τα μάτια σας και τη μείωση του πρηξίματος των ματιών. Βάλτε τα φακελάκια τσαγιού στο ψυγείο για 5 έως 10 λεπτά. Στη συνέχεια βάζετε το σακουλάκι πάνω από τα μάτια σας για 10-15 λεπτά. Αυτή είναι μία από τις καλύτερες σπιτικές θεραπείες που θα μειώσει το πρήξιμο, τις σακούλες, αλλά και την αποκατάσταση των σκουρόχρωμων κηλίδων κάτω από τα μάτια.

Και φυσικά φροντίστε κάθε βράδυ πριν από τον ύπνο, να απλώνετε γύρω από τα μάτια. κρέμα ματιών που να περιέχει βιταμίνη Ε, Κ ή Γ .

Πες αντίο στο πρήξιμο των ματιών! - Εύκολη συνταγή για σπιτική μάσκα

Συνταγή: Αναζωογονητική μάσκα αλόης για τους μαύρους κύκλους!

Το πιο ευαίσθητο δέρμα μας είναι το δέρμα κάτω από τα μάτια μας το οποίο καταδεικνύει τα πάντα. Από την κατάσταση της υγείας μας μέχρι …τα συναισθήματά μας και τα χρόνια μας.Πολλές φορές δημιουργούνται μαύροι κύκλοι γύρω από τα μάτια μας. Αυτό οφείλεται σε διάφορους παράγοντες όπως έλλειψη ύπνου, κούραση, άγχος αλλά και κακή διατροφή… πχ πολύ αλμυρά φαγητά, ή φαγητό αργά το βράδυ. Επίσης η υπερβολική χρήση καπνού και αλκοόλ μπορεί να προκαλέσει τους αντιαισθητικούς μαύρους κύκλους. Βέβαια, οι μαύροι κύκλοι, πολλές φορές έχουν να κάνουν με κληρονομικούς παράγοντες.

Σε οποιαδήποτε περίπτωση, η αποφυγή του βραδινού αρμυρού φαγητού και του αλκοόλ, σε συνδυασμό με αρκετά υγρά για επαρκή ενυδάτωση του οργανισμού όπως νερό, χυμοί φρούτων και λαχανικών καθώς και σούπες, θα μειώσει κατά πολύ τα έντονα σημάδια. Μία πολύ απλή μάσκα ματιών θα σας βοηθήσει επίσης να ξεκουράσετε και να ενυδατώσετε επαρκώς το δέρμα κάτω από τα μάτια σας. Αυτή η μάσκα είναι πολύ εύκολη στην παρασκευή της μιας και τα υλικά τα βρίσκουμε εύκολα στην κουζίνα μας και στο μπαλκόνι μας.

Πρόκειται για μία μάσκα ματιών η οποία φτιάχνεται με αγγούρι και αλόη. Αν δεν έχουμε αλόη σε γλάστρα, μπορούμε να αγοράσουμε από καταστήματα βιολογικών προϊόντων.

Για μία δόση 3 με 5 ημερών, θα χρειαστούμε ένα μικρό αγγούρι και ένα με δύο κουταλάκια γέλης αλόης.

Παρασκευή

1. Πλένουμε καλά το αγγουράκι και το βάζουμε σε κομμάτια στο μπλέντερ. Το πολτοποιούμε.

2. Σε ένα μπολ, τοποθετούμε πάνω ένα σουρωτήρι και ρίχνουμε μέσα τον πολτό από το αγγούρι. Το αφήνουμε για λίγα λεπτά να στραγγίξει και να βγάλει το ζουμί του.

3. Αποσύρουμε το σουρωτήρι με την πούλπα. Μέσα στο ζωμό του αγγουριού, προσθέτουμε τα δύο κουταλάκια γέλης αλόης και ανακατεύουμε. Η μάσκα μας είναι έτοιμη.

4. Βάζουμε τη μάσκα σε ένα αεροστεγές, αποστειρωμένο μπολάκι, για μεγαλύτερη διάρκεια και προστασία, και το φυλάμε στο ψυγείο.

Χρήση

1. Πλένουμε πρόσωπο και χέρια.

2. Παίρνουμε με ένα κουταλάκι λίγη από τη μάσκα μας και την τοποθετούμε στο χέρι μας για λίγα δευτερόλεπτα ώστε να πάρει τη θερμοκρασία του σώματος.

3. Με το δάκτυλό μας, βάζουμε με πολύ απαλές κινήσεις τη μάσκα πάνω στους κύκλους των ματιών και γύρω απ’ αυτούς.

4. Χαλαρώνουμε για 5 με 10 λεπτά με κλειστά μάτια, αποφεύγοντας τις κινήσεις των ματιών.

5. Ξεπλένουμε.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share