Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Τι γίνεται αν τρώμε ένα αυγό κάθε μέρα

Τα οφέλη αλλά και τι πρέπει να προσέχουμε

27 Ιουλίου 2021 10:14
Τι γίνεται αν τρώμε ένα αυγό κάθε μέρα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε σίδηρο, πρωτεΐνες, αμινοξέα και αντιοξειδωτικά, είναι οικονομικά και μαγειρεύονται γρήγορα. Είναι τα αυγά που οι περισσότεροι έχουμε πάντα στο σπίτι μας. Τι γίνεται όμως αν τρώμε ένα κάθε μέρα;

Κάποτε υπήρχε η άποψη πως η κατανάλωση πολλών αυγών προκαλούσε υψηλή χοληστερίνη. Ο Δρ. Frankie Phillips, διαιτολόγος της Βρετανικής Ένωσης Διαιτολόγιας ανέφερε στον Independent πως δεν υπάρχει «επίσημο» όριο στον αριθμό αυγών που μπορούμε να καταναλώσουμε σε μια μέρα αλλά «μια λογική ποσότητα θα ήταν δύο αυγά». Όπως εξήγησε, από δύο αυγά λαμβάνουμε 12 γρ πρωτεΐνης και χρήσιμη ποσότητα βιταμινών A, D και B, ιώδιο και σελήνιο. Προτείνει δεν την κατανάλωσή τους με κάποια πηγή βιταμίνης C, όπως ο χυμός πορτοκάλι, για να βοηθήσει στην απορρόφηση του σιδήρου.

Δείτε με την ευκαιρία: Τι θα συμβεί στον οργανισμό μας αν τρώμε 3 αυγά μέσα σε μια μέρα!

Τι γίνεται αν τρώμε ένα αυγό κάθε μέρα

Ένα αυγό την ημέρα μπορεί να προσφέρει σημαντικά οφέλη στην υγεία: ενίσχυση του ανοσοποιητικού, βελτίωση της υγείας των οστών και των δοντιών αλλά και του δέρματος. Τα αμινοξέα των αυγών πιστεύεται πως βοηθούν και στην καταπολέμηση του στρες.

Ο Δρ. Phillips προειδοποιεί ωστόσο πως τα αυγά έχουν και θερμιδικό φορτίο. «Μας δίνουν περίπου 130 θερμίδες τα 2 αυγά οπότε η μεγάλη κατανάλωση μπορεί να οδηγήσει σε επιπλέον θερμίδες και διατροφική ανισορροπία», τονίζει.

Σημαντικό είναι επίσης να φροντίζουμε το σωστό μαγείρεμα των αυγών καθώς σε αντίθετη περίπτωση μπορεί να προκληθεί τροφική δηλητηρίαση.

Προφανώς όλα τα παραπάνω αφορούν κυρίως αυγά μαγειρεμένα με υγιεινό τρόπο πχ βραστά ή ποσέ. Όταν τα τηγανίζουμε χρησιμοποιώντας κάποια λιπαρή ουσία τα λιπαρά μπορούν να διπλασιαστούν.

Δεν θα το πιστεύεις…Βράζει αυγά και ρίχνει μέσα μια φέτα λεμόνι

Δεν χρειάζεται να πάτε σε σχολή μαγειρικής για να… μαγειρεύετε καλά, αλλά το να έχετε μερικούς άσσους στο μανίκι δεν βλάπτει.

Ένα από τα πιο εκνευριστικά κομμάτια στο μαγείρεμα είναι το ξεφλούδισμα. Είτε πρόκειται για σκόρδο, φρούτα, λαχανικά ή ακόμα και βρασμένα αυγά, το ξεφλούδισμα μπορεί μέχρι και να σας τρελάνει. Δεν θα χρειαστεί να ταλαιπωρηθείτε ξανά μετά από τα κόλπα που θα δείτε παρακάτω!

Άμα έχετε βράσει ποτέ αυγό, θα έχετε καταλάβει από πρώτο χέρι πόσο δύσκολο μπορεί να γίνει το ξεφλούδισμά του. Απλά βάλτε ένα λεμόνι στο νερό καθώς τα αυγά βράζουν και θα γίνει ένα μαγικό! Θα ξεφλουδιστεί χωρίς καθόλου κόπο. Το ξεφλούδισμα του σκόρδου μπορεί να γίνει αρκετά δύσκολο. Αλλά όλα μπορούν να γίνουν πιο απλά άμα χρησιμοποιήσετε δύο μεταλλικά μπολ. Σπάστε το σκόρδο με τα χέρια σας και ρίξτε το στο μπολ.

Χρησιμοποιήστε το άλλο για να το πατήσετε από πάνω. Τώρα θα είναι έτοιμο για κόψιμο.

TAGS
 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share