Σάββατο, 18 Σεπτεμβρίου 2021

8+1 προβλήματα υγείας που φανερώνουν τα πόδια - Αν παρατηρήσετε το 4ο τρέξτε αμέσως στο γιατρό

Δώστε ιδιαίτερη προσοχή γιατί υπάρχει τεράστιος κίνδυνος

26 Ιουλίου 2021 15:08
8+1 προβλήματα υγείας που φανερώνουν τα πόδια - Αν παρατηρήσετε το 4ο τρέξτε αμέσως στο γιατρό
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η σκληρή δουλειά, η κακή διατροφή ή η αλλαγή πίεσης, μπορεί να προκαλέσουν αλλαγές στα πόδια σας. Ωστόσο, υπάρχουν πιο σοβαρές καταστάσεις και τα πόδια σας μαρτυρούν σοβαρά προβλήματα υγείας. Στη λίστα που ακολουθεί, θα δείτε μερικές περιπτώσεις όπου τα πόδια σας, σας στέλνουν μηνύματα και σας προτρέπουν να επισκεφθείτε έναν γιατρό. Παράλληλα δείτε τι σημαίνει όταν έχετε συνέχεια παγωμένα πόδια και χέρια.

Προβλήματα στα νεφρά

Αν τα νεφρά δεν λειτουργούν σωστά, τα περιττά υγρά αποχωρούν από το σώμα με δυσκολία. Αυτό προκαλεί οίδημα. Αν η περιοχή γύρω από τα μάτια σας είναι πρησμένη ή νιώθετε πόνο που μοιάζει με ηλεκτροσόκ σε κάποιο από τα άκρα σας, μπορεί να είναι σύμπτωμα τέτοιου προβλήματος.

Προβλήματα στα νεφρά

Φλεβική ανεπάρκεια

Κατά τη διάρκεια της φλεβικής ανεπάρκειας, το αίμα μεταφέρεται από τα άκρα στην καρδιά με δυσκολία. Αυτό συμβαίνει όταν οι φλεβικές βαλβίδες είναι αδύναμες ή κατεστραμμένες. Αυτό προκαλεί πρήξιμο. Το πιο έντονο πρήξιμο συμβαίνει στην περιοχή των αστραγάλων και ακολουθείται από χρωματισμό και αίσθηση βαριών ποδιών.

Φλεβική ανεπάρκεια

Καρδιακή ανεπάρκεια

Σε αυτή την περίπτωση, ένας ή δύο καρδιακοί θάλαμοι χάνουν την ικανότητά τους να ωθούν το αίμα αποτελεσματικά και γι’ αυτό συσσωρεύεται στα κάτω άκρα. Τα πόδια πρήζονται και ακολουθεί πόνος και τράβηγμα.

Καρδιακή ανεπάρκεια

Θρόμβωση

Το πρήξιμο σε ένα ή και τα δύο πόδια, μπορεί να είναι σημάδι βαθιάς φλεβικής θρόμβωσης. Αυτό το πρόβλημα είναι πολύ επικίνδυνο. Αν νιώθετε πως μπορεί να συμβαίνει και σε εσάς, επισκεφθείτε άμεσα το γιατρό σας.

Θρόμβωση πόδια

Προβλήματα στο συκώτι

Μπορεί να εντοπίσετε πρόωρα συμπτώματα προβλημάτων στο ήπαρ, από την κατάσταση των ποδιών σας. Αν το συκώτι σας δεν λειτουργεί φυσιολογικά, τα άκρα σας θα ξεκινήσουν να πρήζονται και αγγειακές αράχνες θα κάνουν την εμφάνισή τους. Αυτό συμβαίνει εξαιτίας μερικών προβλημάτων στη ροή του αίματος μεταξύ του εντέρου, του σπλήνα, του παγκρέατος και του ήπατος.

Προβλήματα στο συκώτι

Προβλήματα του θυρεοειδούς αδένα

Τα προβλήματα στα πόδια μπορεί να σας βοηθήσουν να εντοπίσετε μερικά προβλήματα στο θυρεοειδή. Είναι εύκολο να εντοπίσετε τα συμπτώματα του υποθυρεοειδισμού της παραπάνω λίστας.

Προβλήματα του θυρεοειδούς αδένα

Αθηροσκλήρωση

Κατά την αθηροσκλήρωση, τα πόδια λαμβάνουν πολύ λίγο αίμα, που τα κάνει χλωμά και προκαλεί πόνο. Στην πλειοψηφία των περιπτώσεων, οι ασθενείς παραμελούν τα συμπτώματα. Ωστόσο, αυτή η πάθηση έχει σοβαρές συνέπειες.

Αθηροσκλήρωση πόδια

Διαβήτης

Αν έχετε διαβήτη, ακόμα και οι μικρότερες πληγές στα πόδια σας μπορούν να έχουν σοβαρές επιπτώσεις. Αυτή η ασθένεια συχνά συνοδεύεται από βλάβη των νεύρων. Οι ασθενείς δε νιώθουν πόνο και δεν παρατηρούν το πώς μια μικρή μελανιά μετατρέπεται σε έλκος.

Διαβήτης πόδια

Εγκυμοσύνη

Φυσικά, η εγκυμοσύνη δεν είναι ασθένεια. Ωστόσο, μπορείτε να την εντοπίσετε πρόωρα, από τις αλλαγές στα πόδια σας. Αρχίζουν να πρήζονται (όπως και τα χέρια), τα νιώθετε βαριά και μερικές φορές, έχετε μυικούς σπασμούς. Κάποιες φορές, αυτά τα συμπτώματα εμφανίζονται πριν καν αποδειχθεί κλινικά η εγκυμοσύνη.

Εγκυμοσύνη πόδια

9 πράγματα που κάνετε και καταστρέφετε τα πόδια σας - Ειδικά το 5ο το κάνουμε όλοι!

Πόδια: Το Athensmagazine.gr έκανε μια έρευνα και ανακάλυψε τα 9 πράγματα που κάνετε και τα καταστρέφετε τα πόδια σας. Σίγουρα μόλις τα διαβάσετε θα δείτε και εσείς ότι τα κάνετε όλα! Δώστε μεγάλη προσοχή και διορθώστε τα. Παράλληλα το Athensmagazine.gr πώς τα νύχια των ποδιών σας δείχνουν αν κινδυνεύετε από καρκίνο

1) Φοράτε καθημερινά φλατ

Τα φλατ παπούτσια δεν υποστηρίζουν καλά τα πόδια, γεγονός που οδηγεί σε πόνο στη φτέρνα, ακόμη και σε τενοντίτιδα. Εάν σκοπεύετε να περπατήσετε πολύ, να επιλέγετε αθλητικά παπούτσια ή κάποιο άλλο στυλ παπουτσιών που απορροφά τους κραδασμούς.

2) DIY Χειρουργική ποδιών

Τα «χειρουργεία» στο σπίτι όπως κόψιμο των νυχιών που μεγαλώνει προς τα μέσα, αφαίρεση φουσκαλών και κάλων, είναι καλό να αποφεύγονται, διότι αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε πολύ μεγαλύτερα προβλήματα. Αν έχετε κάποιο πρόβλημα, πρέπει να ζητήσετε τη βοήθεια ενός επαγγελματία και συγκεκριμένα ενός γιατρού.

3) Δεν φοράτε κάλτσες

Εκτός του ότι τραβάνε τον ιδρώτα, οι κάλτσες ρυθμίζουν την τριβή ανάμεσα στο γυμνό πόδι και το παπούτσι σας. Μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη των φουσκαλών και στην αποφυγή ανάπτυξης μυκήτων στα πόδια. Αν θέλετε να αποφύγετε τις οσμές και την υπερβολική υγρασία, επιλέξτε κάλτσες κατασκευασμένες από ύφασμα που ελέγχει την υγρασία.

4) Αγνοείτε την υγιεινή ή τον πόνο

Πολλές φορές, τα πονεμένα πόδια και οι μολύνσεις μπορούν να προληφθούν με τη σωστή υγιεινή. Το σωστό κόψιμο των νυχιών, είναι πολύ σημαντικό. Ο καθαρισμός κάτω από τα νύχια και ο καθαρισμός ανάμεσα στα δάκτυλα, μειώνει τις πιθανές μολύνσεις.

Η ενυδάτωση είναι επίσης σημαντική. Το οίδημα, ο αποχρωματισμός, ο πόνος ή τα φθαρμένα πόδια, μπορεί να απαιτούν ιατρική φροντίδα. Εάν δεν είστε σίγουροι για την αιτία, επισκεφθείτε έναν γιατρό.

5) Περπατάτε ξυπόλητοι σε σκληρές επιφάνειες

Το περπάτημα ενώ είστε ξυπόλητοι σε ορισμένες επιφάνειες, μειώνει την επένδυση στα πόδια σας, οδηγώντας σε οδυνηρές συνθήκες. Να έχετε πάντα μαλακή επένδυση στα πόδια και τις φτέρνες σας. Να φοράτε παχιές κάλτσες ή παντόφλες, όταν περπατάτε σε σκληρές επιφάνειες για να απορροφούνται οι κραδασμοί.

6) Επιμένετε στο ίδιο μέγεθος

Όταν γινόμαστε ενήλικες, γνωρίζουμε το μέγεθος των παπουτσιών μας και αγοράζουμε παπούτσια με αυτοπεποίθηση. Αλλά το μέγεθός σας μπορεί να αλλάξει λόγω παραγόντων όπως είναι η ηλικία, οι αλλαγές βάρους και οι ορμόνες.

Τα πόδια μας τείνουν να γίνονται όλο και μεγαλύτερα καθώς μεγαλώνουμε και οι παραμορφώσεις που μπορεί να προκύψουν, επηρεάζουν το νούμερο παπουτσιών.

7) Εμμονή με τις σαγιονάρες

Όσο κομψές και άνετες και αν είναι, οι σαγιονάρες δεν παρέχουν την κατάλληλη υποστήριξη για τα πόδια σας. Δεν επηρεάζουν αν τις φορέσετε μόνο για την παραλία, αλλά η συνεχής χρήση τους μπορεί να οδηγήσει σε τραυματισμούς και άλλα θέματα όπως τενοντίτιδα.

9 πράγματα που κάνετε και καταστρέφετε τα πόδια σας

8) Φοράτε υποδήματα που είναι πολύ μικρά, σφιχτά ή απλά δεν σας ταιριάζουν στο πόδι

Μερικοί άνθρωποι συνηθίζουν να πιέζουν τα πόδια τους φορώντας λάθος παπούτσια που δεν είναι κατασκευασμένα γι’ αυτούς. Με τον καιρό, ο λάθος τύπος υποδημάτων μπορεί να προκαλέσει παραμορφώσεις στα δάχτυλα των ποδιών ή στα οστά σας.

9) Κολλάτε με ένα ζευγάρι παπούτσια

Θα πρέπει να αποφεύγετε να φοράτε τα ίδια παπούτσια κάθε μέρα, για οπουδήποτε. Οι μύες των ποδιών σας μπορούν να πιεστούν, εάν φοράτε τον ίδιο τύπο παπουτσιών όλη την ώρα. Με το να εναλλάσσετε παπούτσια, τα ξεκουράζετε και αποφεύγετε πιθανούς τραυματισμούς.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share