Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Ξεκίνησε σαν ένας πονοκέφαλος με μεταπτώσεις στη διάθεση. Το σημάδι όμως που εμφανίστηκε στο λαιμό της, σήμαινε ότι…

Δεν είχε καταλάβει τίποτα

26 Ιουλίου 2021 13:08
Ξεκίνησε σαν ένας πονοκέφαλος με μεταπτώσεις στη διάθεση. Το σημάδι όμως που εμφανίστηκε στο λαιμό της, σήμαινε ότι…
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πριν διαγνωστεί η Pantera Myhill με διαβήτη δεύτερου τύπου, διψούσε συνέχεια και είχε συνεχείς πονοκεφάλους χωρίς αιτία, όπως και παράξενες αλλαγές στη διάθεσή της. Αλλά μέχρι να εξετάσει ένα παράξενο δακτύλιο γύρω από το λαιμό της, δεν είχε καταλάβει τίποτα.

Σύμφωνα με τον Dr. Saeed, αν δείτε κάποιον με τέτοια σημάδια σαν βρωμιά πάνω στο δέρμα τους, μην υποθέσετε αμέσως ότι οφείλονται σε κακή υγιεινή.

Η Κλινική Mayo αναφέρει ότι αυτά τα μαύρα στίγματα ονομάζονται Acanthosis Nigricans. Είναι μία πάθηση του δέρματος που σκληραίνει και σκουραίνει το δέρμα.

πονοκέφαλος σημάδι λαιμός

Συνήθως επηρεάζει τις μασχάλες, τη βουβωνική περιοχή και το λαιμό.

Η Acanthosis Nigricans συνήθως επηρεάζει ανθρώπους που πάσχουν από παχυσαρκία και διαβήτη. Τα μαύρα στίγματα δείχνουν ότι το σώμα αντιστέκεται στην ινσουλίνη που παράγεται από το σώμα.

Παιδιά που έχουν αυτήν την πάθηση, βρίσκονται σε μεγαλύτερο κίνδυνο να εμφανίσουν διαβήτη τύπου 2. Ωστόσο, ενώ δεν υπάρχει κάποια γνωστή θεραπεία για αυτήν την πάθηση, απλές αλλαγές στον τρόπο ζωής μπορούν να κάνουν τις σκοτεινές περιοχές να εξαφανιστούν.

διαβήτης λαιμός

Ο Dr. Saeed προτρέπει όσους έχουν παρόμοια σημάδια να τα εξετάσουν άμεσα. Μία έγκαιρη διάγνωση μπορεί να αποτρέψει τον διαβήτη.

Θεραπεύει από διαβήτη έως όγκους: Το «άγνωστο» superfood που μέχρι τώρα αγνοούσες

Θεραπεύει από διαβήτη έως όγκους: Το «άγνωστο» superfood που μέχρι τώρα αγνοούσες! Μπορεί πολλοί να το γνώριζαν σαν φρούτο ή απλά να το είχαν ακουστά, ωστόσο ερευνητές εξέτασαν πολύ προσεκτικά τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει το λευκό μούρο στον οργανισμό του ανθρώπου.

Έχουν γλυκιά γεύση και είναι πλούσια σε βιταμίνη C και Ε, ανθοκυανίνες, φυτοχημικά, που ευθύνονται για τις αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες τους. Παράλληλα, η τριγωνέλλα είναι το βότανο που «χτυπάει» διαβήτη και χοληστερόλη.

Τα λευκά μούρα έχουν περισσότερη περιεκτικότητα σε κάλιο από μια μπανάνα (776mg ανά 100γρ). Μια μικρή ποσότητα αποξηραμένων λευκών μούρων καλύπτει σχεδόν το 10% των ημερησίων αναγκών του οργανισμού σε ασβέστιο. Είναι επίσης εξαιρετική πηγή σιδήρου.

To superfood που θεραπεύει από διαβήτη έως όγκους

Επιπλέον, οι ανθοκυανίνες θεωρείται πως προστατεύουν την καρδιά, αναστέλλουν τη συσσωμάτωση αιμοπεταλίων και την αύξηση του οξειδίου του αζώτου και μειώνουν τον κίνδυνο σκλήρυνση των αρτηριών.

Βοηθούν στην πρόληψη νευρικών δυσλειτουργιών όπως της νόσου του Alzheimer και του Πάρκινσον. Ένα άλλο αντιοξειδωτικό που βρέθηκε στα λευκά μούρα είναι η ρεσβερατρόλη (παρούσα σε κόκκινο κρασί).

Η ρεσβερατρόλη, επιδεικνύει παρόμοιες προστατευτικές ιδιότητες με την ανθοκυανίνη, αλλά επίσης ενεργοποιεί τη μείωση της γλυκόζης στο αίμα και της κακή χοληστερόλης (LDL).

Μια σημαντική έρευνα υποστηρίζει πως η ρεσβερατρόλη μειώνει την αποθήκευση λίπους στο ήπαρ.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share