Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Σπιτική συνταγή χωρίς χημικά για να βάλετε τέλος στα ενοχλητικά κουνούπια

Απίστευτα αποτελέσματα!

26 Ιουλίου 2021 08:07
Σπιτική συνταγή χωρίς χημικά για να βάλετε τέλος στα ενοχλητικά κουνούπια
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Κουνούπια: Η θερμοκρασία έχει ανέβει και τα κουνούπια κάνουν αισθητή την παρουσία τους τα βράδια του καλοκαιριού. Τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα αντιμετωπίζουμε περιστατικά λοιμώξεων που μεταδίδονται με κουνούπια. Από το 2009 και μετά έχουν παρουσιαστεί κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου, αλλά και κάποια κρούσματα ελονοσίας σε αγροτικές κυρίως περιοχές οι οποίες θεωρούνται ευάλωτες.

Στα κουνούπια μεταδίδουν επίσης μια σειρά επικίνδυνων ιών, όπως ο Ζίκα και ο ιός του Δυτικού Νείλου, αλλά και ο Δάγκειος Πυρετός: η λίστα μεγαλώνει με τεράστιες απώλειες σε ανθρώπινες ζωές παγκοσμίως. Πριν από λίγο καιρό σας είχαμε παρουσιάσει και άλλους τρόπους αντιμετώπισης των κουνουπιών.

Υπάρχουν όμως και πιο απλές λύσεις όπως το αντικουνουπικό κερί που μπορείτε να φτιάξετε στο σπίτι με μια απλή συνταγή. Παράλληλα δείτε ποια είναι η βιταμίνη που αν την καταναλώσετε φέτος δεν θα σας τσιμπήσει ούτε ένα!

Τι χρειάζεστε:

  • Γυάλινα βαζάκια
  • Λεμόνια
  • Μοσχολέμονα (λάιμ)
  • Νερό
  • Φρέσκο δενδρολίβανο
  • Κεράκια ρεσό
  • Έλαια λεβάντας, κεδρόξυλου, θυμαριού και λεμονιού.

Πώς το φτιάχνετε:

  • Κόβετε τα λεμόνια και τα λάιμ σε φέτες και βάζετε από δύο σε κάθε βαζάκι.
  • Προσθέστε δύο κλαράκια δενδρολίβανο.
  • Βάλτε νερό στα βαζάκι μέχρι εκεί που στενεύουν.
  • Προσθέστε 10 σταγόνες από κάθε αιθέριο έλαιο στα βάζα και βάλτε ακόμα ένα κλαράκι δενδρολίβανο.
  • Βάλτε από ένα ρεσό σε κάθε βάζο.
  • Ανάψτε το ρεσό και τα αποχαιρετήστε τα κουνούπια.

Κουνούπια τέλος με αυτή την πανεύκολη συνταγή χωρίς χημικά

Θαυματουργό: Αυτό το φυτό απωθεί τα κουνούπια!

Αμερικανοί επιστήμονες κατάφεραν να εντοπίσουν εκείνες τις χημικές ουσίες που είναι υπεύθυνες για την ιδιότητα του φυτού που βλέπετε στην φωτογραφία να απωθεί πολύ αποτελεσματικά τα κουνούπια. Πρόκειται για το πολύ κοινό Sweetgrass, ένα φυτό που απωθεί, όχι μόνο τα κουνούπια, αλλά παραδοσιακά χρησιμοποιείται από κάποιους ιθαγενείς Αμερικανούς για να κρατάει μακρυά κάθε είδους έντομο.

Σε εργαστηριακές δοκιμές, δύο χημικές ενώσεις στο Sweetgrass οδήγησαν τα κουνούπια μακριά από ένα… δελεαστικότατο για εκείνα δείγμα αίματος, ακριβώς όπως θα έκανε και ένα χημικό αντικουνουπικό από εκείνα που είναι διαθέσιμα στην αγορά. Η διαφορά βέβαια, έγκειται στο ότι το φυτό είναι κάτι απόλυτα φυσικό, ενώ τα χημικά εντομοαπωθητικά μπορεί να είναι επιβλαβή σε πολλές περιπτώσεις για την υγεία σας.

Θαυματουργό: Αυτό το φυτό απωθεί τα κουνούπια!

Το βασικό συστατικό που έχει αυτό το φυτό είναι η κουμαρίνη (coumarin), σύμφωνα με τον επικεφαλής της έρευνας, δρ Charles Cantrell. Το δεύτερο βασικό συστατικό που εντόπισαν οι ερευνητές ήταν η φυτόλη (phytol), ένα κοινό συστατικό σε αιθέρια έλαια από φυτά. Η ομάδα του δρ Cantrell απομόνωσε αυτά τα χημικά με την διέλευση ατμού μέσα από τα φύλλα του, κάτι που οδήγησε στο διαχωρισμό των ελαιωδών και πτητικών του ενώσεων.

Στη συνέχεια επεξεργάστηκαν αυτές τις ενώσεις, τις “καθάρισα” και τις διαχώρισαν σε 12 επιμέρους κατηγορίες. Αυτά τα 12 δείγματα δοκιμάστηκαν στα κουνούπια για να προσδιοριστούν εκείνες που τα απωθούσαν περισσότερο. Η κουμαρίνη και η φυτόλη ξεχώρισαν σε αυτό τον τομέα.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share