Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Πήγε για κούρεμα και αυτό που ανακάλυψε η κομμώτρια... του έσωσε τη ζωή!

Απίστευτο και όμως αληθινό!

26 Ιουλίου 2021 07:38
Πήγε για κούρεμα και αυτό που ανακάλυψε η κομμώτρια... του έσωσε τη ζωή!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Καρκίνος: «Ηρωίδα» αποκαλεί ο βρετανικός τύπος την 42χρονη κομμώτρια Erinna Lindfield που δεν μάσησε τα λόγια της και είπε στον πελάτη της, τον 54χρονο δάσκαλο οδήγησης Adam Shatford, αυτό που είδε στο κεφάλι του. Ο εκπαιδευτής πετάχτηκε για ένα κουρεματάκι όταν τον έστησε ένας μαθητής του και έμαθε τα άσχημα νέα: η κομμώτρια εντόπισε στο πίσω μέρος του αυτιού του μια παράξενη ελιά, «έναν σβώλο», όπως λέει χαρακτηριστικά.

Εκείνος φαινόταν να μη δίνει σημασία, κι έτσι η κομμώτρια έπρεπε να τον πείσει να πάει να το κοιτάξει. Κάτι που έκανε τελικά ο Shatford μερικές μέρες αργότερα και αποδείχτηκε καρκίνος, ένα μελάνωμα. Και δεν ήταν μάλιστα το μόνο, καθώς οι γιατροί ανακάλυψαν κι άλλους καρκινικούς όγκους στο κεφάλι του.

Το περιστατικό σημειώθηκε στις 3 Οκτωβρίου 2018 και στις 23 του μήνα ο άντρας υποβλήθηκε σε επέμβαση. Μια δεύτερη επέμβαση έλαβε χώρα πρόσφατα και πλέον είναι καθαρός, επιστρέφοντας έτσι στην κομμώτρια για να την ευχαριστήσει που του έσωσε τη ζωή. Με ένα μπουκάλι κρασί στα χέρια. Παράλληλα δείτε και 10 συμπτώματα του "σιωπηλού δολοφόνου" των ωοθηκών που κάθε γυναίκα πρέπει να γνωρίζει!

Πήγε για κούρεμα και σώθηκε η ζωή του

Τι δήλωσε ο πατέρας από το Νορθάμπτον

Ο πατέρας τριών παιδιών από το Νορθάμπτον της Αγγλίας δήλωσε: «Η Erinna δεν μου είχε κόψει ποτέ τα μαλλιά, ένας άλλος κομμωτής το έκανε συνήθως. Την ώρα που μου βούρτσιζε τα μαλλιά, μου είπε «έχει ελέγξει κανείς αυτή την κρεατοελιά; Δεν κοστίζει τίποτα»… Έφυγα και τηλεφώνησα στον γιατρό και αυτός μου είπε να περάσω να τη δει … Χωρίς την Erinna, δεν θα του είχα τηλεφωνήσει ποτέ».

Και καταλήγει: «Είμαι πολύ ευγνώμων σε εκείνη και το εθνικό σύστημα υγείας». Όσο για την κομμώτρια, είπε: «Είδα την ελιά και ήξερα πως έπρεπε να πω κάτι. Ήξερα πως κάτι δεν πήγαινε καλά … Δεν είμαι γιατρός, ήθελα απλώς να πάρει μια επαγγελματική γνώμη».

Όγκος στον εγκέφαλο: Αν έχετε αυτά τα συμπτώματα τρέξτε αμέσως στον γιατρό!

Πρόκειται για μία από τις πιο τρομακτικές μορφές καρκίνου, τα συμπτώματα της οποίας είναι όμοια με αυτά κοινών παθήσεων και καταστάσεων, όπως οι πονοκέφαλοι και η κατάθλιψη, γι’ αυτό συχνά υποτιμώνται. Το θετικό είναι ότι ο καρκίνος του εγκεφάλου επηρεάζει λιγότερο από το 1% του παγκόσμιου πληθυσμού.

Επειδή η συγκεκριμένη μορφή καρκίνου έχει ελάχιστα ή καθόλου συμπτώματα, τα οποία παραπέμπουν σε άλλες καταστάσεις, δείτε οκτώ ύπουλα σημάδια, προκειμένου να ζητήσετε ιατρική βοήθεια.

Επίμονοι πονοκέφαλοι: Ακόμη και οι γιατροί δυσκολεύονται στη διάκριση των πονοκεφάλων και της ημικρανίας που προκαλεί ένας όγκος στον εγκέφαλο από αυτούς που οφείλονται σε άλλες αιτίες. Η πιο αξιόπιστη ένδειξη, σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι ένας «νέος» καθημερινός πονοκέφαλος που δεν υποχωρεί.

Αυτοί οι πονοκέφαλοι τείνουν να επιδεινώνονται με την πάροδο του χρόνου και είναι συχνά παρόντες ακόμη και το πρωί που ξυπνάτε, όταν η πίεση στο εσωτερικό του κρανίου είναι υψηλή λόγω της μακράς παραμονής στο κρεβάτι. Η έντασή του μπορεί επίσης να ποικίλλει, ανεξάρτητα από το μέγεθος ή την ταχύτητα ανάπτυξής του. Ένας μικρός όγκος που αναπτύσσεται γρήγορα μπορεί να προκαλέσει τον ίδιο πόνο με ένα μεγάλο όγκο που αναπτύσσεται αργά.

Όγκος στον εγκέφαλο

Απώλεια όρασης: Οι ασθενείς που βιώνουν αυτό το σύμπτωμα, συχνά δεν το αντιλαμβάνονται, πόσο μάλλον να το συνδέσουν με όγκο στον εγκέφαλο. Μπορεί να μην παρατηρούν καν αλλαγή στην ποιότητα της όρασής τους, πάρα μόνο αν πέφτουν πάνω σε πράγματα με τη μία πλευρά του σώματος ή έχουν επαναλαμβανόμενα ατυχήματα με το αυτοκίνητο. Η μείωση της περιφερικής όρασης οφείλεται συνήθως σε όγκο στην υπόφυση του εγκεφάλου που ασκεί πίεση στα οπτικά νεύρα. Ο καρκίνος στον εγκέφαλο είναι μία από τις πολλές παθήσεις που μπορεί να εντοπίσει ο οφθαλμίατρος.

Αδυναμία και λήθαργος: Ο κινητικός φλοιός του εγκεφάλου ελέγχει την κίνηση των μυών σε όλο το σώμα. Ο δεξιός ελέγχει την αριστερή πλευρά του σώματος και ο αριστερός τη δεξιά. Εάν υπάρχει όγκος, ο εγκέφαλος στέλνει λάθος μηνύματα και το αποτέλεσμα είναι η απώλεια της κινητικής λειτουργίας. Μπορεί να μην αισθάνεστε πόνο στα άκρα, αλλά τα πόδια ή τα χέρια σας να μην λειτουργούν όπως πριν ή καθόλου. Η αδυναμία των άκρων μπορεί επίσης να οφείλεται σε ανεπάρκεια βιταμίνης D.

Δυσκολία στο λόγο: Τα προβλήματα λόγου όπως ο τραυλισμός, η αδυναμία να κατονομάσει κανείς αντικείμενα ή η έλλειψη κατανόησης όσων λένε οι άλλοι, είναι βασικά συμπτώματα ενός όγκου στον μετωπιαίο ή κροταφικό λοβό, περιοχές του εγκεφάλου που σχετίζονται με την ομιλία και την κατανόηση του λόγου.

Κακή διάθεση και ριψοκίνδυνη συμπεριφορά: Οι άνθρωποι με όγκο στον εγκέφαλο μπορεί να αναπτύξουν κατάθλιψη, θυμό ή άγχος, ακόμη και αν δεν βιώνουν συνήθως ανάλογα συναισθήματα. Η αιτία είναι ο ερεθισμός του όγκου ή η συμπίεση τμημάτων του μετωπιαίου λοβού, ο οποίος ευθύνεται για πολλά χαρακτηριστικά της προσωπικότητας. Οι ασθενείς μπορεί επίσης να εμφανίσουν αλλαγές στη συμπεριφορά, όπως επιθετικότητα, ψυχιατρικά προβλήματα, ακόμη και εγκληματική συμπεριφορά.

Όγκος στον εγκέφαλο

Απώλεια ακοής ή εμβοές: Ο κροταφικός λοβός, που βρίσκεται στο πλάγιο τμήμα κάθε ημισφαιρίου, κοντά στους κροτάφους, είναι υπεύθυνος για την ακοή, την αντίληψη σύνθετων εικόνων, την κατανόηση της ομιλίας (στο αριστερό ημισφαίριο), καθώς και συμπεριφορές που είναι υπεύθυνες για τα κίνητρα και το συναίσθημα. Η απώλεια ακοής από το ένα αυτί ή οι εμβοές, χρήζουν διερεύνησης από τον γιατρό, ο οποίος θα κρίνει αν πρέπει να σας εξετάσει νευρολόγος.

Υπογονιμότητα: Ο εγκέφαλος ελέγχει σχεδόν τα πάντα στο σώμα, συμπεριλαμβανομένης της παραγωγής ορμονών. Αυτό γίνεται μέσω της υπόφυσης, ενός αδένα που εκκρίνει τις ορμόνες. Όταν ένας όγκος πιέζει την υπόφυση και δεν εκκρίνονται οι απαραίτητες ορμόνες, οι γυναίκες δυσκολεύονται να συλλάβουν ή να παράγουν γάλα μετά τον τοκετό.

Απώλεια ισορροπίας: Ένας από τους πολλούς τομείς που επηρεάζει ο εγκέφαλος είναι η κινητική λειτουργία. Αν δυσκολεύεστε στο περπάτημα, ειδικά στο σκοτάδι ή έχετε την τάση να κλίνετε προς τη μία πλευρά, ίσως οφείλεται σε όγκο στην παρεγκεφαλίδα, την περιοχή του εγκεφάλου που είναι υπεύθυνη για την ισορροπία και τον συντονισμό των κινήσεων.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share