Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου 2021

Το γνώριζες αυτό; Ποια είναι η μέθοδος 4-7-8 που σε κάνει να κοιμάσαι μέσα σε ένα λεπτό;

Κι όμως γίνεται!

25 Ιουλίου 2021 13:43
Το γνώριζες αυτό; Ποια είναι η μέθοδος 4-7-8 που σε κάνει να κοιμάσαι μέσα σε ένα λεπτό;
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η συγκεκριμένη μέθοδος βασίζεται στη μαθηματική ακολουθία 4-7-8 και μόλις ένα λεπτό είναι αρκετό για να αποκοιμηθείτε χωρίς κόπο.

Η μέθοδος αυτή βασίζεται στις αναπνοές που παίρνουμε πριν κοιμηθούμε, ώστε να βοηθήσουμε την καρδιά να ρίξει τους ρυθμούς τις και τον εγκέφαλο να χαλαρώσει.

μέθοδος 4-7-8 ύπνος

«Ζούμε σε έντονους ρυθμούς και ακόμη και το βράδυ, όταν πέσουμε για ύπνο, ο οργανισμός μας συνεχίζει να δουλεύει στα κόκκινα.

Εκεί βρίσκεται η ρίζα του κακού που δεν μας αφήνει να χαλαρώσουμε και να κοιμηθούμε», επισημαίνοντας: «Οι αναπνοές μας είναι κοφτές και ρηχές, ενώ για να χαλαρώσουμε πρέπει να είναι βαθιές και γεμάτες». Σύμφωνα με το σκεπτικό της δρ Weil, το μυστικό βρίσκεται στην αναπνοή, αφού για να χαλαρώσουμε θα πρέπει να επιβραδύνουμε τον καρδιακό ρυθμό, παίρνοντας περισσότερο οξυγόνο.

Πώς θα εφαρμόσετε τη μέθοδο ύπνου:

  • Εισπνεύστε από τη μύτη για 4 δευτερόλεπτα
  • Κρατήστε την αναπνοή σας για 7 δευτερόλεπτα
  • Εκπνεύστε αργά επί 8 δευτερόλεπτα

Όπως εξηγεί η Weil, η διαδικασία αυτή εξασφαλίζει χαλάρωση, οι ρυθμοί πέφτουν, ενώ ο εγκέφαλος παράγει μια σειρά από χαλαρωτικές χημικές ουσίες, που μας βοηθούν να κοιμηθούμε.

Η μέθοδος έχει γίνει μόδα στις ΗΠΑ, ωστόσο δεν έχει αποδειχθεί ακόμη επιστημονικά κατά πόσο βοηθάει ή όχι…

Ύπνος: Μάθετε γιατί πρέπει να κοιμάστε στην αριστερή πλευρά σας

Ύπνος: Όπως όλοι γνωρίζουμε, ο ύπνος είναι ένα ουσιαστικό μέρος της ζωής μας. Πρέπει να κοιμηθούμε προκειμένου να ξεκουραστεί το σώμα μας, έτσι θα είναι σε θέση να συνεχίζει να δίνει το μέγιστο της ενέργειάς του. Πρέπει να κοιμόμαστε για τουλάχιστον οκτώ ώρες, έτσι ώστε να αφήσουμε το σώμα μας να προβεί στις κατάλληλες εργασίες για την αναζωογόνηση και την ίδια του την αποτοξίνωση.

Οι άνθρωποι που κοιμούνται λιγότερο είναι συνήθως κουρασμένοι και με κακή διάθεση. Σύμφωνα με ορισμένες βουδιστικές γραφές, οι μοναχοί συνήθιζαν να κοιμούνται στο αριστερό πλευρό τους. Μπορεί να σας ακούγεται παράξενο, αλλά ο ύπνος στην αριστερή πλευρά έχει πολλά οφέλη για την υγεία. Για παράδειγμα, όταν κοιμόμαστε προς αυτή την πλευρά μας, η λέμφος ρέει προς την αριστερή πλευρά.

Η μεγαλύτερη ποσότητα ρέει προς τον θωρακικό αγωγό, ο οποίος βρίσκεται στην αριστερή πλευρά, έτσι με αυτό τον τρόπο η λέμφος μεταφέρει την γλυκόζη, απόβλητα του οργανισμού, πρωτεΐνες και μεταβολίτες, τα οποία καθαρίζονται από τους λεμφικούς κόμβους και χρειάζεται να κινηθούν προς την αριστερή πλευρά.

Σύμφωνα δε με τους Ινδούς θα πρέπει να ξαπλώνετε στην αριστερή πλευρά σας εάν θέλετε να ξεκουραστείτε για λίγο, μετά το φαγητό. Ο χρόνος ξεκούρασης δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τα 10 λεπτά και είναι διαφορετικό από το να πάρετε έναν υπνάκο μετά το φαγητό, που είναι συνήθως 20 λεπτά ή και περισσότερο. Παράλληλα δείτε τι θα συμβεί εάν κοιμάστε χωρίς μαξιλάρι.

Γιατί πρέπει να κοιμάστε από την αριστερή πλευρά

'Υπνος: Εδώ είναι μερικά πλεονεκτήματα

Καλύτερη πεπτική λειτουργία

Ο λόγος για τον οποίο θα πρέπει να γυρίζετε προς την αριστερή πλευρά σας, είναι επειδή το στομάχι και το πάγκρεας κρέμονται προς αυτήν την πλευρά, έτσι όταν έχετε μια σύντομη ανάπαυση προς τα εκεί, και τα δύο «κρέμονται» φυσικά επιτρέποντας μια ιδανική και αποτελεσματική πέψη. Αν έχετε μια σύντομη ανάπαυση στην αριστερή πλευρά αμέσως μετά το φαγητό, το γεύμα ωθείται να κινηθεί με φυσικό τρόπο πάνω από την κοιλιά και τα παγκρεατικά ένζυμα εκκρίνονται σταδιακά.

Εφόσον ξαπλώσετε στην αριστερή πλευρά σας, το συκώτι και η χοληδόχος κύστη κρέμονται προς τα εκεί από δεξιά. Αυτό, τους επιτρέπει να κρέμονται και να εκκρίνουν τα ένζυμα τους προς τον πεπτικό σωλήνα, ώστε να επιτευχθεί η γαλακτωματοποίηση των λιπών και η εξουδετέρωση των οξέων του στομάχου.

Φροντίστε να καταναλώνετε φαγητό όταν έχετε χαλαρή διάθεση κατά την διάρκεια της ημέρας και μην ξεχάσετε στην συνέχεια να ξεκουραστείτε ξαπλώνοντας στην αριστερή πλευρά σας, διότι θα σας βοηθήσει να αισθάνεστε πιο ενεργητικοί και με μια πολύ καλύτερη πέψη. Δείτε πόσο σημαντικό για την υγεία μας είναι να τρώμε με καλή διάθεση, αλλά και με καλή παρέα, οπότε κλείστε τις τηλεοράσεις πάση θυσία ειδικά κατά την διάρκεια του φαγητού.

Καλύτερη αποτοξίνωση

Επιπλέον, το να κοιμάστε στην αριστερή πλευρά επιτρέπει καλύτερη αποβολή των τοξινών. Το λεπτό έντερο ρίχνει τις τοξίνες διαμέσου της ειλεοτυφλικής βαλβίδας στην δεξιά πλευρά του σώματος προς την αρχή του παχέος εντέρου. Σκεφτείτε ότι το παχύ έντερο περνάει από την δεξιά πλευρά του σώματός σας, διασχίζει την κοιλιά και κατεβαίνει από την αριστερή πλευρά.

Αυτός είναι ο λόγος που εξηγεί πως το να κοιμάστε στην αριστερή πλευρά επιτρέπει στην βαρύτητα να παρακινεί τις σωματικές τοξίνες από το λεπτό έντερο προς το παχύ έντερο με τον απλούστερο δυνατό τρόπο. Οι τοξίνες κινούνται πολύ εύκολα προς τη φθίνουσα φορά του παχέος εντέρου και η πρωινή αποβολή απλοποιείται.

Ύπνος: Γιατί πρέπει να κοιμάστε από την αριστερή πλευρά

Μπορεί να μειώσει την καούρα

Σε μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Journal of Clinical Gastroenterology διαπιστώθηκε ότι το να ξαπλώνουμε στην αριστερή πλευρά μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των συμπτωμάτων της γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης.

Και πάλι αυτό είναι επειδή το στομάχι μας βρίσκεται στην αριστερή πλευρά. Αντίθετα το να κοιμάστε στη δεξιά πλευρά μπορεί να επιδεινώσει τα συμπτώματα αυτά. Τα αποτελέσματα είναι αρκετά άμεσα. (Δείτε και την φωτογραφία του άρθρου)

Καλύτερη καρδιακή λειτουργία

Εάν δεν το γνωρίζετε, περισσότερο από το 80% της καρδιάς είναι στην αριστερή πλευρά του σώματος. («Τροφή»: Δεν είναι έτσι ακριβώς… Η καρδιά είναι σχεδόν στην μέση και λειτουργεί σαν μια αντλία παίρνοντας οξυγονωμένο αίμα από τους πνεύμονες και εξωθώντας το προς την αορτή για να κυκλοφορήσει σε όλο το σώμα. Από τις 4 κοιλότητες της καρδιάς σπουδαιότερη είναι αριστερή κοιλία.

Θα μπορούσε να πει κανείς με κάποια υπερβολή ότι ουσιαστικά το καρδιακό έργο είναι υπόθεση της αριστερής κοιλίας. Και τούτο διότι η μεγάλη ωστική δύναμη που χρειάζεται για να κυκλοφορήσει το αίμα στο υψηλών αντιστάσεων περιφερικό αρτηριακό δίκτυο μέχρι τα τριχοειδή και να επιστρέψει πάλι, μέσω των φλεβών, στο δεξιό κόλπο γίνεται από την αριστερή κοιλία.)

Αν κοιμάστε στην αριστερή πλευρά, το λεμφικό αποστραγγίζεται προς την καρδιά παρακινημένο από τη βαρύτητα αφαιρώντας έτσι μέρος του έργου της καρδιάς, ενώ κοιμάστε. Η αορτή είναι η μεγαλύτερη αρτηρία του σώματος μας και περνάει από την καρδιά κάνοντας καμάρα προς την αριστερή πλευρά πριν πάει προς τα κάτω προς την κοιλιακή χώρα.

Έτσι εάν κοιμάστε στην αριστερή πλευρά θα βοηθήσετε την καρδιά σας να αντλεί το αίμα πιο εύκολα προς την καθοδική/φθίνουσα αορτή. Που σημαίνει πως όταν έχετε μια σύντομη ανάπαυση προς την αριστερή πλευρά, η βαρύτητα διευκολύνει την δουλειά της καρδιάς.

Επιπλέον, ο σπλήνας είναι μέρος του λεμφικού συστήματος και επίσης βρίσκεται στην αριστερή πλευρά του σώματος. Η λειτουργία της είναι αυτή του μεγάλου λεμφαδένα που φιλτράρει τη λέμφο και επιπλέον φιλτράρει και το αίμα!

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share