Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

4 +1 Ιδέες για να φύγουν οι μαύροι κύκλοι με φυσικό τρόπο

Φυσική αντιμετώπιση των μαύρων κύκλων

22 Ιουλίου 2021 15:08
4 +1 Ιδέες για να φύγουν οι μαύροι κύκλοι με φυσικό τρόπο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αγαπάμε concealer! Όταν όμως αφαιρέσεις το μακιγιάζ, τα προβλήματα είναι ακόμη εκεί και σε κοιτάζουν μέσα από τον καθρέφτη. Τι θα έλεγες, αντί να συνεχίσεις να καλύπτεις τους κύκλους κάτω από τα μάτια, να φτάσεις στην καρδιά του προβλήματος;

Διάβασε στη συνέχεια πέντε τρόπους να βελτιώσεις σημαντικά την εμφάνιση των ματιών σου.

  • Ρίξε έναν υπνάκο

Υπάρχει λόγος που η Ωραία Κοιμωμένη είχε τόσο λαμπερά μάτια!!! Η έλλειψη ύπνου μπορεί να προκαλέσει πρήξιμο στις μικρές φλέβες κάτω από τα μάτια, με αποτέλεσμα να πάρουν μια μοβ απόχρωση. Προσπάθησε να κοιμάσαι ανάσκελα, με το κεφάλι ανασηκωμένο για να αποφύγεις την κατακράτηση υγρών που σχετίζεται με τις σακούλες κάτω από τα μάτια και επιδεινώνει τους μαύρους κύκλους.

  • Πιες το νερό σου

Οι μαύροι κύκλοι γίνονται πιο σκούροι όταν είσαι αφυδατωμένη. Πίνε τουλάχιστον οχτώ ποτήρια νερό τη μέρα για να διατηρείς το δέρμα σου σφριγηλό και λαμπερό. Επίσης, περιόρισε την πρόσληψη αλατιού, αλκοόλ και καπνού καθώς αυτά τα τρία μπορεί να προκαλέσουν πρήξιμο στο δέρμα και αφυδάτωση.

  • Μην παραλείπεις την κρέμα ματιών

Οι κρέμες ματιών έχουν ειδική σύνθεση για να φροντίζουν το ευαίσθητο δέρμα κάτω από τα μάτια και να το διατηρούν σούπερ ενυδατωμένο. Για ακόμη καλύτερο αποτέλεσμα κατά των μαύρων κύκλων και των πρηξιμάτων έχε την κρέμα σου στο ψυγείο. Επίσης, να προσέχεις όταν χρησιμοποιείς άλλα προϊόντα που περιέχουν συστατικά όπως ρετινοειδή, άλφα υδροξέα και βιταμίνη C – μπορεί να ερεθίσουν το ευαίσθητο δέρμα και να κάνουν χειρότερο το πρόβλημα. Να θυμάσαι ότι η κρέμα ματιών είναι

  • Δοκίμασε μια σπιτική θεραπεία

Οι πατάτες είναι πλούσιες σε φυσικούς λευκαντικούς παράγοντες που μπορούν να εξαφανίσουν τους μαύρους κύκλους και το πρήξιμο γύρω από τα μάτια. Για την DIY μάσκα σου, τρίψε μια ωμή πατάτα για να πάρεις το ζουμί της και μετά μούλιασε δυο βαμβακάκια σε αυτό. Βάλε τα βαμβακάκια επάνω στο βλέφαρο και κάτω από τα τα μάτια σου για 10 λεπτά. Ξέπλυνε και επανάλαβε μία ή δύο φορές την ημέρα για μερικές εβδομάδες – μετά, θαύμασε τη δουλειά της μητέρας φύσης!

  • Κάνε μασάζ στα μάτια σου

Μία φορά τη μέρα, χρησιμοποίησε τα δάχτυλά σου για να ασκήσεις ελαφρές πιέσεις με κυκλική κίνηση ή με ένα ειδικό μηχάνημα μασάζ που θα σου δώσει ακόμη πιο γρήγορα αποτελέσματα. Αυτό ενθαρρύνει την κυκλοφορία και απομακρύνει την κατακράτηση υγρών.

4 +1 Ιδέες για να φύγουν οι μαύροι κύκλοι με φυσικό τρόπο

Ξενύχτισες; 3+1 tips για να κρύψεις τα σημάδια της προηγούμενης νύχτας!

Ξενύχτησες και φαίνεται. Πέρασες καλά και τίποτα δεν θέλεις να χαλάσει την όμορφη διάθεσή σου την επόμενη μέρα, πόσο μάλλον οι μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια σου. Γι' αυτό τον λόγο σου έχουμε 4 μικρές μα πρακτικές συμβουλές για να δειχνεις υπέρλαμπρη, ακόμη κι αν γύρισες τα ξημερώματα δίνοντας δικαιώματα...

# Μαύρος Κύκλος Alert

undefined

Εκτός από το foundation και το concealer, που απλά θα καλύψουν τους μαύρους κύκλους χωρίς να τους μειώσουν καθόλου, δοκίμασε το trick με τα σακουλάκια τσαγιού. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να βράσεις δύο φακαλέκια τσάι και αφού κρυώσουν (μπορείς να τα βάλεις στο μεταξύ στο ψυγείο για να κρυώσουν πιο πολύ) να τα τοποθετήσεις πάνω στα μάτια σου για περίπου 10-20 λεπτά. Κούραση, κύκλοι και ταλαιπωρία θα γίνουν παρελθόν. Είσαι κουρασμένη; Δες πως θα φαίνεται η επιδερμίδα σου φρέσκια χωρίς μακιγιάζ!

# Λαμπερή επιδερμίδα στο λεπτό

Ακολούθησε το tip της Kate Moss. Γέμισε μία λεκάνη γεμάτη παγωμένο νερό και παγάκια και απλά βύθισε το πρόσωπό σου για μερικά δευτερόλεπτα. Επανάλαβε τουλάχιστον 5-6 φορές. Για να δώσεις extra φρεσκάδα στο πρόσωπό σου πέρασε ένα παγάκι σε όλη την επιδερμίδα, δίνοντας έμφαση στην περιοχή κάτω από τα μάτια. Με αυτόν τον τρόπο βελτιώνεται η κυκλοφορία του αίματος και η επιδερμίδα φαίνεται πιο υγιής.

undefined

# Βάλε μάσκα

Μην υποτιμάς τη δύναμη της μάσκας προσώπου. Φτιάξε καφέ, κάτσε αναπαυτικά στον καναπέ και κάνε μία μάσκα για θρέψη και αναζωογόνηση. Θα δεις αμέσως τη διαφορά. Ποιοι είναι οι τρόποι που θα σε κάνουν να δείχνεις πιο όμορφη;

# Ενυδατώσου

Φρόντισε από την αρχή της ημέρας να πίνεις πολύ νερό και χυμούς και προσπάθησε να ακολουθήσεις μία πιο ισορροπημένη διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά. Plus: Εννοείται πως δεν ξεχνάς να εφαρμόζεις την ενυδατική σου.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share