Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Τεράστια αλλαγή: Αυτό θα συμβεί στο σώμα σας αν τρώτε ένα σκόρδο την ημέρα

Θα σας σώσει

21 Ιουλίου 2021 21:23
Τεράστια αλλαγή: Αυτό θα συμβεί στο σώμα σας αν τρώτε ένα σκόρδο την ημέρα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το σκόρδο είναι ένα υλικό, που μπορεί να αποβεί σωτήριο για την υγεία μας, πραγματοποιώντας μεγάλη αλλαγή στο σώμα μας, αν το καταναλώνουμε συστηματικά.

Οι ενώσεις του θείου και τα φυτοθρεπτικά συστατικά έχουν κάνει το σκόρδο διάσημο από τα αρχαία χρόνια επειδή έτσι καταπολεμούσαν τις αρρώστιες. Αυτός είναι ο λόγος που το σκόρδο θεωρείται ότι διώχνει όχι μόνο τους βρικόλακες, αλλά και κάθε επιδημία ή ασθένεια, όχι μόνο για εμάς αλλά και για το σπίτι.

Τι είδους πλεονεκτήματα μπορείτε να λάβετε από την κατανάλωση μιας σκελίδας σκόρδου την ημέρα; Πολλά! Στο σημερινό άρθρο, σας καλούμε να ανακαλύψετε τα οφέλη αυτής της φυσικής φαρμακευτικής ρίζας που είναι σχεδόν πάντα διαθέσιμη.

Τι πετυχαίνουμε τρώγοντας ένα σκόρδο την ημέρα

Το σκόρδο βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος

Το σκόρδο είναι πλούσιο σε βιταμίνη Β, μια βασική σύνθεση που μειώνει τα επίπεδα της ομοκυστεΐνης σας. Αυτή η ουσία είναι υπεύθυνη για τη στένωση των αιμοφόρων αγγείων και υπαίτια για μια σειρά προβλημάτων:

  • Τα υψηλά επίπεδα ομοκυστεΐνης προκαλούν την πήξη του αίματος, δημιουργώντας θρόμβους.
  • Έχετε αυξημένο κίνδυνο θρομβώσεων.
  • Όσο υψηλότερα είναι τα επίπεδα της ομοκυστεΐνης τόσο μεγαλύτερη είναι η πιθανότητα να υποφέρετε από στεφανιαία νόσο.
  • Όταν τρώτε σκόρδο με άδειο στομάχι, βοηθάτε στην καταπολέμηση αυτών των προβλημάτων.

Σκόρδο, ένα εξαιρετικό φυσικό αντιβιοτικό

Γνωρίζατε ότι κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, λόγω της έλλειψη φαρμάκων, χρησιμοποιούσαν πολύ σκόρδο;

Είναι αλήθεια. Αυτό το ισχυρό αντιβιοτικό χρησιμοποιούταν τότε αλλά και σήμερα. Η κατανάλωση μιας σκελίδας σκόρδου σε καθημερινή βάση μπορεί να σας βοηθήσει με ποικίλους τρόπους:

  • Ενδυναμώνει το ανοσοποιητικό σας σύστημα.
  • Θεραπεύει τις λοιμώξεις.
  • Βελτιώνει την επούλωση των τραυμάτων.
  • Καταπολεμά τα κρυώματα και τη γρίπη.

Το σκόρδο είναι σπουδαίο για το ήπαρ

Περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, το σκόρδο βελτιώνει την αποτοξίνωση. Βοηθά το σώμα σας να απομακρύνει τις τοξίνες, τα παράσιτα και τα βαρέα μέταλλα όπως ο υδράργυρος ή ίχνη φαρμάκων τα οποία το ήπαρ σας δεν μπορεί να διασπάσει.

Το σκόρδο είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α, Β και C, οι οποίες τονώνουν την λειτουργία του ήπατος.

Ένα άλλο σημαντικό πλεονέκτημα είναι ότι καταπολεμά τη φλεγμονή, αν πάσχετε από λιπώδη ηπατική νόσο.

Αν ξυπνάτε κάθε πρωί με σακούλες κάτω από τα μάτια, με πρησμένο πρόσωπο και κακή γεύση στο στόμα, είναι πιθανό ότι το συκώτι σας να έχει υπερφορτωθεί. Σε αυτές τις περιπτώσεις, το σκόρδο μπορεί να είναι χρήσιμο.

Οφέλη του σκόρδου

Είναι ένα καλό αποσυμφορητικό

Υποφέρετε από προβλήματα στους πνεύμονες; Αν είστε από εκείνους τους ανθρώπους, που όταν αρρωσταίνουν, καταλήγουν με τα πνευμόνια τους γεμάτα φλέγματα και βλέννα, το σκόρδο θα μπορούσε να είναι πολύ υγιεινό για σας.

Το σκόρδο αποτελεί ένα φυσικό αποσυμφορητικό κι αντιβιοτικό για την θεραπεία πνευμονικών προβλημάτων.

Αν πάσχετε από ιγμορίτιδα ή έχετε έντονο βήχα, μπορείτε να φτιάξετε ένα σιρόπι ή ένα σπρέι από σκόρδο.

Το σκόρδο είναι καλό για το δέρμα

Πρόκειται για ένα εκπληκτικό πλεονέκτημα που μπορεί να σας ενδιαφέρει: όταν τρώτε μια σκελίδα σκόρδο κάθε μέρα με άδειο στομάχι, αυτό μπορεί να κάνει το δέρμα σας να φαίνεται πιο όμορφο, απαλό και νεότερο.

Το σκόρδο είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, τα οποία προστατεύουν και αναζωογονούν το δέρμα σας.

Τονώνει την ανανέωση των κυττάρων και καταπολεμά την ακμή.

Για να επωφεληθείτε από αυτό, αυτό που χρειάζεται είναι απλά να τρώτε μια σκελίδα σκόρδο με άδειο στομάχι και να το συνοδεύετε με μια κούπα νερό.

Μειώνει τα επίπεδα χοληστερίνης

Το σκόρδο περιέχει αλικίνη, μια θεραπευτική ουσία που φροντίζει το καρδιαγγειακό σας σύστημα. Η δράση της είναι τόσο ισχυρή που μόνο μια σκελίδα την ημέρα φτάνει για να μειώσει το επίπεδο της κακής χοληστερίνης κατά 9%.

Διάφορες μελέτες κατέληξαν σε αυτό το συμπέρασμα. Μια από αυτές διεξήχθη από το Ινστιτούτο Τοξικολογίας του Πανεπιστημίου Shandong (Κίνα), όπου οι ερευνητές συμπέραιναν ότι τα καρδιαγγειακά οφέλη ήταν ουσιώδη.

Στην πραγματικότητα, από τότε, το Ίδρυμα Καρδιάς στην Ισπανία δήλωσε ότι οι άνθρωποι δεν χρησιμοποιούν το σκόρδο μόνο για την μείωση της χοληστερίνης, αλλά κι ως έναν παράγοντα αποτοξίνωσης με αντιβιοτικές κι αντιβακτηριδιακές ιδιότητες.

Υποφέρετε από αναιμία; Μην ξεχνάτε να τρώτε μια σκελίδα σκόρδου την ημέρα

Χωρίς αμφιβολία κάποια στιγμή στη ζωή σας θα έχετε έλλειψη σιδήρου. Γιατί η προσθήκη σκόρδου στην διατροφή σας θα ήταν κατάλληλη;

  • Ενισχύει τις άμυνές σας και σας προστατεύει από ασθένειες.
  • Το σκόρδο βελτιώνει την υγεία του αίματος και παρέχει πολλαπλές βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία.
  • Το σκόρδο τονώνει την παραγωγή γαστρικών υγρών του σώματος σας και βελτιώνει την πέψη.

Φροντίζει το πεπτικό σας σύστημα

Δεν σας προτείνουμε ποτέ να καταναλώνετε ένα ολόκληρο κεφάλι σκόρδου την ημέρα. Το κλειδί είναι να κρατάτε τα πράγματα σε ισορροπία και να γνωρίζετε το σώμα σας.

Μερικοί άνθρωποι ίσως αισθανθούν λίγο άρρωστοι αφού φάνε μερικές σκελίδες σκόρδου. Όμως, αν συνηθίσετε να το παίρνετε ως μια εναλλακτική μορφή φαρμάκου κάθε πρωί, τότε θα αρχίσετε να βλέπετε τα οφέλη του σε λίγες μέρες.

  • Καλύτερη πέψη.
  • Καλύτερη απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών από τις τροφές χάρη στην αύξηση της παραγωγής στομαχικού οξέως.
  • Θα βελτιωθεί η λειτουργία του ήπατος και του παγκρέατος.

Ο λόγος που πρέπει να περιμένετε 10 λεπτά όταν το κόψετε

Αν θέλεις να κρατήσεις τις νεράιδες και τους βρυκόλακες μακριά, κρεμάς σκόρδα. Όπως και για κάθε είδους βαμπίρ, ακριβώς το ίδιο κάνεις. Δεισιδαιμονικό σε λένε και επαφίεσαι στις δυνάμεις του σκόρδου να τρομάξουν κάθε σκοτεινή δύναμη και να την κρατήσουν μακριά.

Αν ετοιμάζεσαι να βγεις ένα πρώτο ραντεβού το βράδυ, αποφεύγεις το μεσημέρι τα πολλά τα σκόρδα. Ρομαντικό σε λένε και δε θέλεις να κρατήσεις το εν δυνάμει ταίρι σου μακριά. Εδώ που τα λέμε, και στο δεύτερο ή τρίτο ή σε κάποιο προχωρημένο ραντεβού, και πάλι το ίδιο κάνεις. Εκτός αν φτάσατε και μένετε μαζί και τα φάτε μαζί τα σκόρδα. Όπου και πάλι θα μυρίζετε, αλλά στους άλλους. μεταξύ σας θα είστε οκ.

“Φτου-φτου σκόρδα”, λέγαμε προ covid για να μη ματιάξει κανείς κάποιον αγαπημένο που είναι στα πάνω του και στα ωραία του. Αφήσαμε τα φτου-φτου ένεκα η πανδημία, τα σκόρδα τα κρατήσαμε.

Πρόκειται για το παλαιότερο καλλιεργήσιμο φυτό που οι άνθρωποι χρησιμοποίησαν ως τροφή. Και μιλάμε για έξι χιλιάδες χρόνια πριν. Εξίσου δημοφιλείς ήταν και οι θεραπευτικές του ιδιότητες. Αναφορές σε αυτές μπορούμε να βρούμε ακόμη και στη Βίβλο και το Κοράνι.

Στην προετοιμασία τους για τους αρχαίους Ολυμπιακούς Αγώνες, οι αρχαίοι Έλληνες κατανάλωναν καθημερινά σκόρδο. Γιατί είχαν βρει πως μειώνει την κόπωση που προκαλείται από την άσκηση και τη σωματική καταπόνηση και αυξάνει τη δύναμη και την απόδοση.

Στην αρχαία Αίγυπτο, το σκόρδο περιλαμβανόταν στην καθημερινή διατροφή των σκλάβων που έχτιζαν τις πυραμίδες, ώστε να είναι πιο παραγωγικοί. Οι σκλάβοι γρήγορα κατάλαβαν την αντοχή που τους έδινε και όταν μια εργάσιμη ημέρα τους δόθηκε φαγητό χωρίς προσθήκη σκόρδου, έστησαν εξέγερση.

Στην αρχαία Ρώμη, το σκόρδο είχε εξέχουσα θέση ως ένα από τα βασικά φάρμακα. Πριν από τις χειρουργικές επεμβάσεις, οι ασθενείς έπιναν ένα κοκτέιλ από χυμό σκόρδου, βάμμα παπαρούνας και κρασί. Λειτουργούσε ως αναισθητικό και προστάτευε το αίμα από δηλητηρίαση.

Στην Κίνα τώρα, για αιώνες πολλούς το σκόρδο αναμείχθηκε και συνεχίζει να αναμειγνύεται με βότκα ή ξύδι με σκοπό να θεραπεύσει ανθρώπους από το θωρακικό άλγος που τους φέρνει η στηθάγχη. Οι Κινέζοι χρησιμοποιούν μια συγκεκριμένη ποικιλία σκόρδου, η οποία έως και σήμερα αποτελεί για τη χώρα τους ένα από τα πέντε πιο συχνά συνταγογραφούμενα φάρμακα για θεραπεία ασθενών με προβλήματα στο κυκλοφορικό.

Μία σκελίδα σκόρδου ποτέ δεν θα τη βρεις μουχλιασμένη ή σαπισμένη. Όπως έχεις κρεμάσει την αρμαθιά σου με τα σκόρδα, οι σκελίδες μέσα τους σιγά-σιγά στεγνώνουν, ξεραίνονται και τελικά καταλήγουν σε μια λεπτή άοσμη σκόνη. Στο μεταξύ, με τη φλούδα απ΄ έξω όλα καλά, δεν έχεις πάρει χαμπάρι τι γίνεται μέσα.

Το χαρακτηριστικό του αυτό είναι ένας από τους βασικούς λόγους που θεωρήθηκε κάποτε το σκόρδο μαγικό. Τα χρόνια πέρασαν και όλα τα φυσικά φαινόμενα έλαβαν τις εξηγήσεις τους. Αλλά το σκόρδο συνεχίζει να είναι μαγικό. Για άλλους λόγους μεν, συνεχίζει δε.

Με βιταμίνες Β6, Β1, C, Ε και Κ, με ψευδάργυρο, φυλλικό οξύ, σελήνιο, ασβέστιο, νάτριο, κάλιο, μαγνήσιο, μαγγάνιο, σίδηρο και φώσφορο, αν όχι μαγικό, τότε πώς να το πούμε; Με όλα αυτά μέσα του, το σκόρδο μας βοηθά στα κρυολογήματα και τις ιογενείς λοιμώξεις. Κατά μέσο όρο, με την καθημερινή του χρήση, μειώνεται η πιθανότητα κρυολογήματος κατά 63%, ενώ οι 5 ημέρες ανάρρωσης μειώνονται σε 1,5.

Εμποδίζοντας την ομαδοποίηση των αιμοπεταλίων, το σκόρδο αποτρέπει δυνητικά επικίνδυνους θρόμβους του αίματος. Παράλληλα περιορίζει τη χοληστερόλη, η οποία και προκαλεί φράξιμο των αρτηριών. Μειώνει μάλιστα την κακή (LDL), αφήνοντας αμετάβλητη την καλή (HDL). Βοηθά και στη μετρίαση του αριθμού των τριγλυκεριδίων και με αυτό το συνδυασμό τελικά μειώνει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων.

Πρόκειται για ισχυρό αντιοξειδωτικό, που εξουδετερώνει τις ελεύθερες ρίζες που είναι πολλές φορές υπεύθυνες για διάφορες κακοήθειες. Και βοηθά το σώμα να απομακρύνει τα βαρέα μέταλλα και τις τοξίνες. Αυξάνοντας το οιστρογόνο, υποστηρίζει τη διατήρηση της οστικής μάζας, ειδικά στο γυναικείο πληθυσμό που με την πάροδο των ετών και την εμμηνόπαυση αντιμετωπίζει απώλειες εκεί. Με εκείνα και με τα άλλα φαίνεται πως, επί συνόλου, η ένταξη του σκόρδου στην καθημερινή διατροφή προάγει τη μακροζωία.

Τη στιγμή που το σκόρδο θα κοπεί, ενεργοποιείται ένα ένζυμο που ονομάζεται αλλιινάση. Το οποίο επιδρά σε ένα αμινοξύ που κουβαλά το σκόρδο, την αλιίνη. Από την ένωση αυτή προκύπτει η αλλισίνη. Με αντιβακτηριδιακές, αντιικές και αντιμυκητιακές ιδιότητες, η αλλισίνη δεν είναι παρά ένα μικρό θαύμα στην κουζίνα μας.

Κατά τον γαστρεντερολόγο Will Bulsiewicz, για να λάβουμε τα μέγιστα οφέλη, πρέπει να περιμένουμε 10 λεπτά από την ώρα που θα τεμαχίσουμε το σκόρδο, μέχρι την ώρα που θα το χρησιμοποιήσουμε. Αυτός είναι περίπου ο χρόνος που χρειάζεται η όλη χημική διαδικασία για να ολοκληρωθεί.

Το έντερό μας θεωρείται ο εγκέφαλος του κορμού. Η καλή του κατάσταση δε, είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη συνολική μας υγεία. Η αλλισίνη δρα εδώ ως αντιβιοτικό, σκοτώνοντας το κακά βακτήρια του εντέρου και επιτρέποντας στα ευεργετικά είδη να ευδοκιμήσουν.

Η σκόνη αποξηραμένου σκόρδου και το κατεψυγμένο ψιλοκομμένο σκόρδο είναι οι εύκολες λύσεις για νόστιμα πιάτα τις μέρες δίχως χρόνο. Αλλά έτσι δεν παίρνουμε όλα τα δώρα που αυτό το είδος κρίνου έχει να μας χαρίσει. Άσε που, όπως και να το κάνουμε, δεν απολαμβάνουμε και όλη τη νοστιμάδα που μας προσφέρει η φρεσκοκομμένη σκελίδα. Κι όταν λέμε φρεσκοκομμένη, όχι κόβουμε και χρησιμοποιούμε, ε; Αφήνουμε 10 λεπτάκια! Όσο να ποτίσουμε τρεις-τέσσερις γλάστρες, να στρώσουμε το κρεβάτι ή να κάνουμε μια μάσκα ομορφιάς. Ε, δεν το λες και κόπο.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share