Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

6 πιθανές συνέπειες στην υγεία σας αν φοράτε κοσμήματα στον ύπνο σας!

Μεγάλη προσοχή!

21 Ιουλίου 2021 10:17
6 πιθανές συνέπειες στην υγεία σας αν φοράτε κοσμήματα στον ύπνο σας!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πολλοί από εμάς έχουν ένα κόσμημα το οποίο έχει τόσο μεγάλη συναισθηματική αξία για εμάς που δε θέλουμε να το αποχωριστούμε ποτέ.

Και μερικές φορές, είμαστε πολύ κουρασμένοι για να αφαιρέσουμε όλα αυτά τα δαχτυλίδια και τα βραχιόλια πριν πέσουμε για ύπνο. Παρόλο που πολλοί από εμάς νιώθουμε ένοχοι όταν μας παίρνει ο ύπνος με κοσμήματα, υπάρχουν αρκετά σοβαρά μειονεκτήματα όταν τα φοράμε κατά τη διάρκεια της νυχτερινής μας ανάπαυσης.

Μπορούμε να ταυτιστούμε με αυτήν την επιλογή που πολλοί από εμάς κάνουμε πριν πάμε για ύπνο. Αποφασίσαμε λοιπόν να μάθουμε γιατί ο ύπνος με τα κοσμήματά σας μπορεί να μην είναι ασφαλής ούτε για την υγεία σας αλλά ούτε και για τους πολύτιμους λίθους σας.

Δείτε επίσης: Έριξε δυο σταγόνες baby oil πάνω στο αγαπημένο της μενταγιόν - Μόλις δείτε το λόγο θα μείνετε άναυδοι

1. Ύπνος με κοσμήματα: Θα είναι δύσκολο να βγάλεις το δαχτυλίδι σου το πρωί.

6 πιθανές συνέπειες στην υγεία σας αν φοράτε κοσμήματα στον ύπνο σας!

Μπορεί να έχετε παρατηρήσει ότι τα χέρια και τα δάχτυλά σας φαίνονται ελαφρώς μεγαλύτερα το πρωί. Αυτό συμβαίνει επειδή, όταν ξαπλώνουμε τη νύχτα, τα υγρά συσσωρεύονται μέσα στους ιστούς και μας κάνουν να ξυπνάμε με ελαφρώς πρησμένα άκρα. Εάν αποκοιμηθείτε φορώντας ένα δαχτυλίδι, θα είναι πολύ πιο δύσκολο να το βγάλετε το πρωί. Για να αφαιρέσετε το δαχτυλίδι σας από τα πρησμένα δάχτυλά σας, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε υγρό σαπούνι ή φυτικό λάδι για να το κάνετε να γλιστρήσει, ή ακόμα και να βάλετε το χέρι σας σε παγωμένο νερό για να μειώσετε το πρήξιμο.

2. Μπορεί να διαταράξει τον ύπνο σας.

6 πιθανές συνέπειες στην υγεία σας αν φοράτε κοσμήματα στον ύπνο σας!

Ο ύπνος με κοσμήματα, όπως για παράδειγμα με ένα κολιέ μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τη βραδινή σας ανάπαυση, ειδικά εάν κάνετε άστατο ύπνο και στριφογυρνάτε ανάμεσα στα σεντόνια. Οι αλυσίδες μπορεί να μπερδευτούν στα μαλλιά σας ή να τυλιχτούν γύρω από το λαιμό σας, διαταράσσοντας τον ύπνο σας. Εάν το αγαπημένο σας κολιέ είναι μενταγιόν ή φυλαχτό, μπορεί να σας ενοχλήσει στον ύπνο σας, ξυπνώντας σας. Εάν δεν μπορείτε να αποχωριστείτε το αγαπημένο σας κόσμημα τη νύχτα, επιλέξτε σχέδια που δε θα επηρεάσουν τον ύπνο σας, όπως κολιέ από μαλακά και εύκαμπτα υλικά.

3. Ύπνος με κοσμήματα: Μπορεί να ερεθίσει την επιδερμίδα σας.

6 πιθανές συνέπειες στην υγεία σας αν φοράτε κοσμήματα στον ύπνο σας!

Ορισμένα υλικά που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή κοσμημάτων, όπως το νικέλιο, μπορεί να προκαλέσουν αλλεργικές αντιδράσεις συνοδευόμενες από φαγούρα και ερεθισμούς στο δέρμα σας. Και παρόλο που ο χρυσός και το ασήμι μπορεί να ακούγονται σαν μια ασφαλής επιλογή, συχνά περιέχουν και άλλα μέταλλα. Εάν έχετε ευαίσθητο και επιρρεπές σε αλλεργίες δέρμα, βεβαιωθείτε ότι τα κοσμήματά σας είναι κατασκευασμένα από χρυσό τουλάχιστον 14 καρατίων. Το υψηλότερο καράτι σημαίνει ότι ο χρυσός είναι καθαρότερος και είναι λιγότερο πιθανό να προκαλέσει αντίδραση.

4. Οι λοβοί των αυτιών σας μπορεί να χαλαρώσουν.

6 πιθανές συνέπειες στην υγεία σας αν φοράτε κοσμήματα στον ύπνο σας!

Αν κοιμάστε με τα σκουλαρίκια σας μπορεί να σας προκαλέσει δυσφορία, τα μεγάλα και βαριά σκουλαρίκια μπορεί να γερνάει και να επιμηκύνουν τους λοβούς των αυτιών σας. Οι λοβοί χάνουν την ελαστικότητα τους με την πάροδο του χρόνου και αν δεν τους δώσετε λίγο χρόνο να ξεκουραστούν και να αναπνεύσουν τη νύχτα, μπορεί να γεράσουν και να χαλαρώνουν. Το να φοράτε τα σκουλαρίκια σας τη νύχτα μπορεί επίσης να προκαλέσει δυσοσμία. Όταν το σμήγμα που εκκρίνεται από το δέρμα σας αναμιγνύεται με τα νεκρά κύτταρα του δέρματος και τα βακτήρια, μπορεί να κάνει τις τρύπες στα αυτιά σας αρκετά δύσοσμες.

5. Ύπνος με κοσμήματα : Μπορεί να συσσωρεύσει βακτήρια.

6 πιθανές συνέπειες στην υγεία σας αν φοράτε κοσμήματα στον ύπνο σας!

Εάν δεν αφαιρέσετε τα κοσμήματά σας για να τα καθαρίσετε σωστά, τα αγαπημένα σας κομμάτια μπορεί να γίνουν έδαφος αναπαραγωγής για βρωμιά και βακτήρια. Δαχτυλίδια που έρχονται σε στενή επαφή με το δέρμα μετατρέπονται σε παγίδες υγρασίας, δημιουργώντας το ιδανικό περιβάλλον για την ανάπτυξη βακτηρίων.

6. Ο ύπνος με κοσμήματα δεν είναι καλός για τα κοσμήματά σας.

6 πιθανές συνέπειες στην υγεία σας αν φοράτε κοσμήματα στον ύπνο σας!

Παρόλο που πολλοί άνθρωποι έχουν τη συνήθεια να κοιμούνται με το δαχτυλίδι αρραβώνων ή την βέρα τους, είναι προτιμότερο να τα αφαιρέσετε πριν πάτε για ύπνο για να τα διατηρήσετε στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Εάν κοιμάστε άστατα μπορείτε να χτυπήσετε το διαμάντι σας στο κρεβάτι ή στο κομοδίνο και να το σπάσετε. Όταν στριφογυρίζετε στον ύπνο σας, τα άκρα σας μπορεί να πιαστούν στα υφάσματα, τα οποία μπορεί να τα φθείρουν. Ο ύπνος με τα κοσμήματά σας μπορεί επίσης να τα κάνει να αμαυρώσουν, καθώς ιδρώνουμε στον ύπνο μας και ο ιδρώτας που καταλήγει στα κοσμήματα μπορεί να μειώσει τη λάμψη τους.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share