Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

7+1 γιατροσόφια της γιαγιάς για το κάψιμο από τον ήλιο – Δείτε τι συμβαίνει με το μέλι

Απαλλαγείτε με φυσικούς τρόπους

19 Ιουλίου 2021 14:50
7+1 γιατροσόφια της γιαγιάς για το κάψιμο από τον ήλιο – Δείτε τι συμβαίνει με το μέλι
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τα εγκαύματα από τον ήλιο είναι ο φόβος και ο τρόμος για πολλούς ανθρώπους, ειδικά όταν σκέφτονται ότι το καλοκαίρι πλησιάζει. Απαλλαγείτε με φυσικούς τρόπους χωρίς να σπαταλάτε χρήματα σε κρέμες.

Οι ακτίνες του ήλιου, όπως θα δείτε εδώ, μπορούν να βλάψουν σοβαρά την υγεία ενός ανθρώπου. Αν ωστόσο καείτε, υπάρχουν και υλικά που βρίσκονται ήδη στα ντουλάπια σας και θα μπορούσαν να σας προσφέρουν τεράστια ανακούφιση. Φυσικά, το δέρμα του καθενός είναι διαφορετικό και μπορεί να αντιδράσει διαφορετικά σε καθένα από αυτά. Καλό θα ήταν να χρησιμοποιήσετε μία θεραπεία σε ένα μικρό κομμάτι του δέρματος για να δείτε πώς αντέδρασε πριν τη βάλετε σε όλο το σώμα.

Μία γυναίκα που έπαθε σοβαρό έγκαυμα από τον ήλιο της παραλίας, αποφάσισε να δοκιμάσει 8 σπιτικές θεραπείες και να μας πει πώς της φάνηκαν:

Το γιαούρτι είναι γεμάτο προβιοτικά, ασβέστιο, προτεΐνες και ψευδάργυρο – όλα εκ των οποίων βοηθούν την διαδικασία ίασης. Μπορείτε να βάλετε ένα λεπτό στρώμα για 10 με 20 λεπτά πριν ξεπλύνετε.

Ετυμηγορία: Αρχικά ένιωσε ανακούφιση λόγω της δροσιάς του αλλά μετά την πρώτη εφαρμογή δεν είδε κάποιο άλλο όφελος.

Έχει αντιμικροβιακές ιδιότητες και κάνει καλό στο δέρμα. Καλό θα ήταν όμως να διαλυθεί σε νερό πριν το βάλετε ειδικά όταν το δέρμα είναι ευαίσθητο.

Ετυμηγορία: Έβαλε λίγο στο δέρμα της με μία πετσέτα και μύριζε πολύ άσχημα, σε βαθμό που δεν ήθελε να χρησιμοποιήσει αυτή την μέθοδο ξανά. Εκτός από αυτό δεν ήταν και ότι πιο ευχάριστο για το δέρμα της.

Η βρώμη είναι γνωστή για τις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές της στο δέρμα.

7+1 γιατροσόφια της γιαγιάς για το κάψιμο από τον ήλιο

Ετυμηγορία: Την ανακούφισε αλλά η αίσθηση στο δέρμα της δεν ήταν και πολύ καλή.

Το χαμομήλι είναι ένα βότανο που ανακουφίζει από εγκαύματα και έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.

Ετυμηγορία: Ένιωσε αμέσως ανακούφιση από το έγκαυμα.

Έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και κάλο καλό στο δέρμα.

Ετυμηγορία: Παρά την απολέπιση, ένιωθε πολύ ευχάριστα το δέρμα της και δεν πονούσε καθόλου.

Όπως το γιαούρτι, το γάλα έχει πρωτεΐνες και λιπαρά που κλειδώνουν την υγρασία.

Ετυμηγορία: Πάλι όπως το γιαούρτι, δεν εντυπωσιάστηκε. Στην αρχή, η κρύα αίσθηση του γάλακτος βοήθησε αλλά δεν είδε κάποιο άλλο αποτέλεσμα όσο περνούσε η ώρα.

Επειδή απορροφάει την υγρασία, κάνει πολύ καλό σε ερεθισμούς του δέρματος.

7+1 γιατροσόφια της γιαγιάς για το κάψιμο από τον ήλιο – Δείτε τι συμβαίνει με το μέλι

Ετυμηγορία: Δυσκολεύτηκε το μίγμα να ρυθμίσει την υγρασία έτσι ώστε μα να είναι αρκετά ρευστό αλλά και πάλι δεν είδε κάποιο ιδιαίτερο αποτέλεσμα.

Έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και κάνει καλό για πολλές ασθένειες.

Ετυμηγορία: Κολλούσε πολύ στην αρχή αλλά μετά από λίγα λεπτά ένιωσε πολύ ανακούφιση και το δέρμα της να ηρεμεί. Εκτός από αυτό, κατάφερε να το ξεπλύνει πιο γρήγορα από ότι νόμιζε.

Τι δούλεψε καλύτερα;

Πιστεύει πως το μέλι έκανε την καλύτερη δουλειά. Φαινόταν η διαφορά αμέσως αφού το ξέπλυνε και το δέρμα της πονούσε πολύ λιγότερο. Η αμαμηλίδα έκανε επίσης καλή δουλειά. Οι κοκκινίλες έφυγαν μετά από λίγες μέρες χρησιμοποιώντας μόνο αυτά τα δύο προϊόντα.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share