Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Μαγειρική σόδα: Το μοναδικό κόλπο για να μειώσετε τις ρυτίδες και να δείχνετε νεότεροι

Έτσι θα τις «μηδενίσετε»

16 Ιουλίου 2021 19:07
Μαγειρική σόδα: Το μοναδικό κόλπο για να μειώσετε τις ρυτίδες και να δείχνετε νεότεροι
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η μαγειρική σόδα είναι ένα... θαυματουργό υλικό, που έχουμε στη διάθεσή μας, φτάνοντας σε σημείο να είναι ικανή να μειώσει τις ρυτίδες και τις γραμμές εκφράσεις του προσώπου μας.

Τα πολλά οφέλη που έχει για το δέρμα αποδεικνύονται άκρως αποτελεσματικά, καθώς δρα ως φυσικό απολεπιστικό, ενώ έχει αντισηπτικές, αντιφλεγμονώδεις και αντιβακτηριδιακές ιδιότητες, με υπέροχα πράγματα να πιστεύουν όταν την πίνουμε με λίγο νερό.

Έτσι «μηδενίζει» τις ρυτίδες η μαγειρική σόδα

Η κοκκώδης υφή της μαγειρικής σόδας ασκεί μια ελαφριά δράση απολέπισης που βοηθά στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων από το δέρμα, βοηθώντας, έτσι, στην αναγέννησή του. Είναι διάσημη, επίσης, για τη χρήση της σε μάσκες που αποτρέπουν τις ρυτίδες και μειώνουν τις γραμμές έκφρασης στο πρόσωπο.

Πείτε αντίο στα στίγματα

Χάρη στις αλκαλικές ενώσεις της, βοηθά στην εξισορρόπηση του pH του δέρματος, ρυθμίζοντας την παραγωγή σμήγματος, ειδικά στη ζώνη Τ (μέτωπο, μύτη και πιγούνι). Επιπλέον, οι αντισηπτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές της καθιστούν τη μαγειρική σόδα αποτελεσματικό σύμμαχο κατά των στιγμάτων ή της ακμής.

Μαγειρική σόδα και ρυτίδες

Φυσικός απολεπιστής

Αυτός ο φυσικός απολεπιστής φωτίζει, επίσης, περιοχές του δέρματος όπως μασχάλες, αγκώνες ή γόνατα, ενώ μαλακώνει την επιδερμίδα στα χέρια και τα πόδια.

Πώς να παρασκευάσετε στο σπίτι αντιρυτιδική μάσκα με μαγειρική σόδα

Θα χρειαστείτε 1 κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα και 1 κουταλιά της σούπας λάδι καρύδας.

Εάν το λάδι είναι σε στέρεα κατάσταση θα πρέπει να το λιώσετε σε μπεν μαρί. Στη συνέχεια τοποθετήστε τα σε ένα καθαρό, στεγνό δοχείο και ανακατέψτε μέχρι να πάρετε ένα ομοιογενές μείγμα.

Πλύνετε και στεγνώστε το πρόσωπό σας, φροντίζοντας να αφαιρέσετε τυχόν βρομιά ή μακιγιάζ που μπορεί να έχει ξεμείνει στο πρόσωπό σας. Εφαρμόστε τη μάσκα στο λαιμό και το πρόσωπο, κάνοντας απαλό μασάζ με κυκλικές κινήσεις και αφήστε να δράσει για 10-15 λεπτά. Αφαιρέστε με ζεστό νερό.

Επαναλάβετε την εφαρμογή 1 ή 2 φορές την εβδομάδα. Ως αποτέλεσμα, θα έχετε απαλό, φρέσκο δέρμα χωρίς ρυτίδες ή γραμμές έκφρασης.

Μικρό... tip για να ανοίξετε τα μαλλιά

Μια φορά την εβδομάδα, ρίξτε μαγειρική σόδα πάνω στο κεφάλι σας, κάντε απαλό μασάζ και απομακρύνετε την περιττή σκόνη με το πιστολάκι. Έτσι, θα «ανοίξουν» φυσικά τα μαλλιά σας και θα καθαρίσει η τρίχα από κάθε χημικό κατάλοιπο.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share