Σάββατο, 15 Ιουνίου 2024

3+1 απλές στάσεις γιόγκα που θα κάνουν το στομάχι σας επίπεδο σε χρόνο μηδέν!

Τρόποι για να παραμείνετε σε φόρμα

16 Ιουλίου 2021 15:00
3+1 απλές στάσεις γιόγκα που θα κάνουν το στομάχι σας επίπεδο σε χρόνο μηδέν!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η γιόγκα είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να παραμένουμε σε φόρμα. Αν δυσκολεύεστε με την γυμναστική, τότε πρέπει σίγουρα να την δοκιμάσετε, γιατί με τις κινήσεις τις γιόγκα θα γίνεται πιο δραστήριοι σίγουρα!

Δεν είναι δύσκολη, αλλά είναι απαιτητική για το σώμα και την ενέργεια σας, κάτι που θα νιώσετε κάνοντας τις παρακάτω στάσεις.

Η γιόγκα μπορεί:

– να χαλαρώσει το μυαλό σας
– να μειώσει το άγχος σας
– να μειώσει την πίεση σας
– να δυναμώσει και να τονώσει τους μυς
– να κάψει λίπος
– να τεντώσει το σώμα σας
– να χαλαρώσει τις αρθρώσεις και τους μυς, ενώ ταυτόχρονα μειώνει την πιθανότητα τραυματισμού. Και το καλύτερο: είναι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους να ξεφορτωθείτε το επίμονο λίπος γύρω από την κοιλιά! Η μέση είναι ένα σημείο του σώματος το οποίο φαινομενικά δύσκολα τονώνεται, αλλά με την βοήθεια της γιόγκα θα μπορέσετε να αποκτήσετε ένα επίπεδο και δυνατό στομάχι.

Φυσικά, θα πρέπει να ακολουθείτε παράλληλα και μια ισορροπημένη διατροφή. Δείτε τις καλύτερες στάσεις για να κάψετε το λίπος γύρω από την κοιλιά παρακάτω!

γιόγκα στάση

Στάση κόμπρα

Ξαπλώστε μπρούμυτα με τα πόδια απλωμένα πίσω, το μέτωπο να ακουμπά ελαφρώς στο πάτωμα, τις παλάμες ακουμπισμένες στο πάτωμα κάτω ακριβώς από τους ώμους, τους αγκώνες μαζεμένους και κολλημένους στα πλευρά. Εισπνεύσετε και αρχίστε σιγά σιγά να ισιώνετε τα χέρια σας δημιουργώντας μια καμπύλη με την πλάτη σας, έτσι ώστε να σηκωθεί το στήθος, το κεφάλι και οι ώμοι σας από το πάτωμα. Οι γοφοί και τα μπούτια σας θα πρέπει να μείνουν στο πάτωμα. Σηκωθείτε όσο πιο πολύ μπορείτε. Μείνετε σε αυτή την στάση για 15-30 δευτερόλεπτα και μετά σιγά σιγά κατεβείτε. Επαναλάβετε 5 φορές με ενδιάμεσα διαλείμματα 15 δευτερολέπτων.

Οφέλη

Η στάση αυτή δουλεύει τους κοιλιακούς μυς πολύ καλά. Δυναμώνει την πλάτη και το πάνω μέρος του σώματος, σας κάνει πιο ευκίνητους και κάνει την σπονδυλική στήλη πιο ευέλικτη.

γιόγκα επίπεδη κοιλιά

Στάση τόξο

Ξαπλώστε πάνω στο στομάχι σας, με τα πόδια απλωμένα και τα χέρια στο πλάι να κοιτάνε προς τα πάνω. Εκπνεύστε καθώς λυγίζετε τα πόδια σας προς τα πάνω, φέρτε τα όσο πιο κοντά στον πισινό σας μπορείτε, μετά απλώστε τα χέρια σας πίσω και πιάστε τους αστραγάλους. Αναπνεύστε σταθερά και μείνετε στην στάση αυτή για 15-30 δευτερόλεπτα πριν εκπνεύσετε και αφήσετε τα πόδια σας. Επαναλάβετε 5 φορές με ενδιάμεσα διαλείμματα 15 δευτερολέπτων.

Οφέλη

Αυτή η στάση δουλεύει τους μυς του κορμού στο στομάχι και τους σφίγγει. Επίσης, τεντώνει ολόκληρο το σώμα, ειδικά την πλάτη και την σπονδυλική στήλη. Ο κόσμος την αγαπά για την ηρεμιστική αλλά γεμάτη ενέργεια επίδραση της και την χρησιμοποιεί όχι μόνο για την τόνωση των μυών αλλά και του μυαλού.

στάσεις γιόγκα επίπεδη κοιλιά

Γόνατα στο στήθος

Ξαπλώστε ανάσκελα με τα πόδια απλωμένα, τις φτέρνες ενωμένες και τα χέρια χαλαρά στο πλάι. Εκπνεύστε καθώς λυγίζετε αργά τα γόνατα, μετακινώντας τα προς το στήθος σας. Πιάστε και τραβήξτε προς το μέρος σας τα γόνατα, αγκαλιάστε τα κολλημένα με το σώμα σας και μείνετε για ένα λεπτό. Εκπνεύστε ενώ ελευθερώνετε τα γόνατα σας, κάντε διάλειμμα για 15 δευτερόλεπτα και επαναλάβετε 5 φορές.

Οφέλη

Φέρνοντας τα γόνατα στο στήθος σας με αυτόν τον αργό και προσεκτικό τρόπο, σφίγγετε τους κοιλιακούς σας, τεντώνετε το κάτω μέρος της πλάτης και τονώνετε την μέση σας. Κάνει ακόμη θαύματα και στην επιτάχυνση του μεταβολισμού και την απομάκρυνση του περιττού λίπους στην μέση.

στάση γιόγκα ήλιος

Χαιρετισμοί στον ήλιο

Αυτή δεν είναι μία κίνηση, αλλά μία σειρά 12 διαφορετικών στάσεων που γίνονται με συγκεκριμένη σειρά. Δείτε στο βίντεο αναλυτικά πώς γίνονται. Είναι πιο αποτελεσματικές όταν τις κάνετε το πρωί που ξυπνάτε και είναι ευεργετικές για ολόκληρο το σώμα.

Οφέλη

Οι χαιρετισμοί στον ήλιο σας ξυπνάνε και σας δίνουν ενέργεια για την μέρα σας. Αποτοξινώνουν το σώμα ενεργοποιώντας το λεμφικό σύστημα, από όπου περνάνε οι τοξίνες στο σώμα. Επίσης, συμβάλλουν και στο πεπτικό σύστημα.

Οι κινήσεις αυτές τονώνουν και σφίγγουν τους κοιλιακούς, αυξάνουν την ευελιξία της σπονδυλικής στήλης και βοηθούν στην απώλεια βάρους αποτρέποντας την συσσώρευση λίπους στην μέση.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share