Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

6 + 1 τρόποι να πίνεις περισσότερο νερό το καλοκαίρι

Η ενυδάτωση πάνω απ' όλα

13 Ιουλίου 2021 09:18
6 + 1 τρόποι να πίνεις περισσότερο νερό το καλοκαίρι

Φέτος, το καλοκαίρι είναι πραγματικά πολύ ζεστό. Οι θερμοκρασίες υψηλές και το αεράκι όχι και τόσο συχνό. Φέτος, λοιπόν, η ενυδάτωση είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητη. Και ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να δροσίσεις το σώμα σου; Μα, φυσικά, το νερό. Μήπως, όμως, και εσύ πολλές φορές παραλείπεις να το καταναλώσεις, γιατί προτιμάς άλλα ροφήματα; Αν ναι, τότε αυτό το θέμα είναι για εσένα. Γιατί, σήμερα, μοιραζόμαστε μαζί σου μερικούς έξυπνους τρόπους για να μην ξεχνάς να απολαμβάνεις το παγωμένο σου νερό!

Πριν από κάθε γεύμα

Μπορεί να απολαμβάνεις όσο τίποτα άλλο ένα ποτήρι κρύο νερό, μετά το κυρίως, όμως, μην υποτιμάς τη συνήθεια του να απολαμβάνεις το νεράκι σου πριν από κάθε γεύμα. 10 λεπτά πριν από την πρώτη μπουκιά αρκούν για να ενεργοποιήσεις το μεταβολισμό σου, να ρίξεις τη θερμοκρασία του σώματος, να ενυδατωθείς εσωτερικά και να φας μικρότερη ποσότητα από το φαγητό. Άρα, να αδυνατίσεις.

Βάλε γεύση

Άρωμα, γεύση, κάτι διαφορετικό για τον ουρανίσκο σου που δεν αντέχει την μονοτονία. Αν δεν τρελαίνεσαι για έντονα αρώματα, όπως το λεμόνι, δοκίμασε απλά να προσθέσεις μερικά φύλλα μέντας. Αλλιώς, μην το σκέφτεσαι! Απόλαυσε το flavored water σου και ξεγέλασε τους γευστικούς σου κάλυκες ότι πίνεις… χυμό.

νερό λεμόνι καλοκαίρι

Tροφές πλούσιες σε νερό

Το καλοκαίρι φημίζεται για την πληθώρα φρέσκων φρούτων και λαχανικών. Και πράγματι, λίγα δεν τα λες. Εκτός από εξαιρετική γεύση, τα περισσότερα έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε νερό. Πρόσθεσε πιο συχνά στη Shopping List σου το πλούσιο σε γεύση και χρώμα καρπούζι, το δροσιστικό αγγούρι που τόσο πάει στη σαλάτα σου, το ιδιαίτερο ταξιδιάρικο κολοκυθάκι, το χορταστικό πεπόνι και το αποτοξινωτικό γκρέιπφρουτ.

Με το παγουράκι σου στο χέρι

Ανοίγεις την πόρτα του σπιτιού και νιώθεις τις υψηλές θερμοκρασίες να διαπερνούν το είναι σου. Θες κάτι να δροσιστείς απεγνωσμένα. Κοίταξε το αριστερό σου χέρι. Κρατάς τη λύση σου και ξαφνικά αυξάνεις κατά πολύ την ποσότητα νερού που καταναλώνεις ημερησίως.

Κάν' το συνήθεια

Ή μάλλον καλύτερα ενσωμάτωσε το σε μία άλλη. Για παράδειγμα, μπορείς κάθε φορά που φτάνεις στο γραφείο να ξεκινάς την εργασία σου με ένα ποτήρι νερό ή κάθε φορά που χαλαρώνεις στο διάλειμμα σου να απολαμβάνεις στο έπακρο αυτό το θαύμα της φύσης.

νερό καλοκαίρι στη δουλειά

Αραίωσε το χυμό σου

Πρόσθεσε μερικά παγάκια στο φυσικό σου χυμό. Μόλις λιώσουν – κάτι που δεν πρόκειται να αργήσει και τόσο – θα προσφέρεις στον οργανισμό σου μία γενναία ποσότητα νερού και φυτικών ινών.

Ανθρακούχο νερό αντί για σόδα

Αν δεν μπορείς να αντισταθείς στα αναψυκτικά ή απλά θες λίγο χρόνο μέχρι να τα αποβάλλεις από το διατροφικό σου πλάνο, το ανθρακούχο νερό αποτελεί ιδανική επιλογή. Θα ξαλαφρώσεις, θα αποκτήσεις ευκολότερα επίπεδη κοιλιά και θα απολαύσεις το καλοκαίρι σου ενυδατωμένη

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share