Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου 2021

Αν έχετε αυτά τα άσπρα «μισοφέγγαρα» στα νύχια σας, τότε θα πρέπει οπωσδήποτε να διαβάσετε αυτό!

Μεγάλη προσοχή!

12 Ιουλίου 2021 20:23
Αν έχετε αυτά τα άσπρα «μισοφέγγαρα» στα νύχια σας, τότε θα πρέπει οπωσδήποτε να διαβάσετε αυτό!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Έχετε κοιτάξει ποτέ τα δάχτυλά σας και αναρωτηθήκατε ποιο είναι το νόημα του μικρού μισοφέγγαρου στην περιοχή των νυχιών σας;

Λοιπόν, έχουμε την απάντηση για εσάς! Είναι πραγματικά ένα πολύ σημαντικό μέρος της δομής των νυχιών σας που θα πρέπει να αντιμετωπίζεται με ιδιαίτερη προσοχή.

Η λευκή περιοχή γύρω από τη ρίζα των νυχιών σας, που είναι γνωστή ως lunula (η λατινική ονομασία για το “φεγγαράκι”), είναι υπεύθυνη για την προστασία των αιμοφόρων αγγείων που βρίσκονται κάτω από την πέμπτη στρώση της επιδερμίδας σας.

Είναι πολύ σημαντικό να μην βλάψετε το lunula σας με οποιονδήποτε τρόπο, διαφορετικά ολόκληρο το νύχι σας μπορεί να παραμορφωθεί.

Διαβάστε με την ευκαιρία: Πώς τα νύχια των χεριών σας φανερώνουν αν έχετε πρόβλημα στην καρδιά

Επίσης, νέες ανακαλύψεις στην εναλλακτική ιατρική έχουν διαπιστώσει ότι το lunula σας μπορεί να είναι σε θέση να αποκαλύψει ορισμένες πτυχές της συνολικής υγείας σας.

Στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική, το lunula μπορεί να αποκαλύψει αρκετά για την τρέχουσα κατάσταση της υγείας σας. Για παράδειγμα, αν υπάρχει μια κοκκινωπή κηλίδα στο lunula σας, είναι πιθανό ότι πάσχετε από κάποιου είδους καρδιαγγειακή νόσο.

Αν το lunula σας είναι σχεδόν ανύπαρκτο, πιστεύεται ότι είναι μια πιθανή ένδειξη αναιμίας και διαβήτη. Ωστόσο, ένας αργός μεταβολισμός, μαζί με μεγάλες ποσότητες τοξινών στο σώμα σας, θα μπορούσε επίσης να είναι η αιτία της συρρίκνωσης του lunula.

Ένα υγιές άτομο έχει μεταξύ 8 και 10 lunulas με – ως επί το πλείστον – λευκό χρώμα. Επιπλέον, εάν οι αντίχειρές σας είναι τα μόνα δάχτυλα με lunula, είναι πιθανό να έχετε χαμηλή φυσική ενέργεια και να αρρωσταίνετε πιο συχνά.

Έχετε εύθραυστα νύχια ή δεν κοιμάστε καλά; Αν ναι, δοκιμάστε αυτή τη σπιτική συνταγή και θα νιώσετε άλλος άνθρωπος!

Οι επινεφρίδιοι αδένες είναι υψηλής σημασίας για όλο το σώμα, και είναι ενδοκρινείς αδένες που βρίσκονται στα επάνω τμήματα των νεφρών. Τυχόν προβλήματα με αυτούς τους αδένες επηρεάζουν την υγεία του ύπνου, τα νύχια και τα μαλλιά.

Οι επινεφρίδιοι αδένες απελευθερώνουν πολλές ορμόνες, όπως είναι τα στεροειδή και η αδρεναλίνη. Αυτές οι ορμόνες ενισχύουν την ανοσία, βελτιώνουν τον μεταβολικό ρυθμό και ρυθμίζουν την αρτηριακή πίεση. Αυτές οι ορμόνες βοηθούν το σώμα να διαχειρίζεται το άγχος και τα προβλήματα απελευθέρωσής τους, οδηγούν σε πολλά θέματα υγείας.

Η ακόλουθη φυσική σπιτική συνταγή με βραζιλιάνικα καρύδια, θα ενισχύσει τη λειτουργία των επινεφρίδιων αδένων.

Η συνταγή έχει ως εξής:

Συστατικά:

  • Βραζιλιάνικα καρύδια
  • Αποξηραμένα φύλλα μαϊντανού
  • Αγνό φυσικό μέλι
  • Αλεσμένη πιπερόριζα
  • Σταφίδες

Παρασκευή:

Ανακατέψτε τα αποξηραμένα φύλλα μαϊντανού και τα καρύδια σε ένα μπλέντερ και στη συνέχεια προσθέστε το μέλι, τις σταφίδες και το τζίντζερ. Ανακατέψτε, μέχρι να πάρετε ένα ομοιογενές μείγμα.

Χρήση:

Καταναλώστε δύο κουταλιές νωρίς το πρωί, πριν από το πρωινό με άδειο στομάχι.

Θα πρέπει να παίρνετε αυτή την δόση, δύο ή τρεις φορές την εβδομάδα. Με τον τρόπο αυτό, θα δώσετε ώθηση στους επινεφρίδιους αδένες και θα αισθανθείτε άμεσα τις αλλαγές στο σώμα σας.

Η ποιότητα του ύπνου σας θα βελτιωθεί, τα μαλλιά σας θα φαίνονται πιο υγιή και λαμπερά και τα νύχια σας θα σταματήσουν να σπάνε με το παραμικρό.

Πώς τα νύχια των χεριών σας φανερώνουν αν έχετε πρόβλημα στην καρδιά

Νύχια: Μπορεί να σας φαίνεται παράδοξο, ωστόσο το σώμα μας μας προειδοποιεί για την ύπαρξη κρυφών προβλημάτων υγείας σε ζωτικά όργανα όπως η καρδιά, αποτυπώνοντάς τα στα νύχια.

Σύμφωνα με σχετική μελέτη, οι λεπτές, κοκκινωπές ή καφετί γραμμές που εμφανίζονται κάτω από τα νύχια αποτελούν συχνά ένδειξη ενδοκαρδίτιδας. Παράλληλα δείτε πώς τα νύχια των ποδιών σας δείχνουν αν κινδυνεύετε από καρκίνο.

Τι είναι η ενδοκαρδίτιδα

Με τον όρο ενδοκαρδίτιδα περιγράφονται οι λοιμώξεις του ενδοκαρδίου, δηλαδή του εσωτερικού τοιχώματος της καρδιάς.

Πού οφείλεται

Οφείλεται συνήθως σε βακτήρια ή άλλους μικροοργανισμούς που μεταφέρονται στην καρδιά από άλλα μέρη του σώματος, όπως το στόμα και εξαπλώνονται μέσω του αίματος. Εάν δεν αντιμετωπιστεί, η ενδοκαρδίτιδα μπορεί να προκαλέσει ανεπανόρθωτες βλάβες στις βαλβίδες της καρδιάς.

Δείτε αν λειτουργεί σωστά η καρδιά σας - Τι δείχνουν τα νύχια σας

Νύχια: Ποιοι κινδυνεύουν περισσότερο

Ο κίνδυνος ενδοκαρδίτιδας είναι αυξημένος σε άτομα που έχουν προϋπάρχουσες βλάβες στις βαλβίδες, άτομα που έχουν υποβληθεί σε μεταμόσχευση τεχνητών βαλβίδων ή έχουν άλλα υποκείμενα καρδιαγγειακά προβλήματα.

Τι είναι οι λεπτές γραμμές

Οι λεπτές γραμμές που εμφανίζονται κάτω από τα νύχια είναι στην πραγματικότητα μικρά αιματοπήγματα (θρόμβοι) που «μεταναστεύουν» από την πάσχουσα βαλβίδα και εναποτίθενται στα μικρά αιμοφόρα αγγεία κάτω από τα νύχια. Αρχικά μπορεί το χρώμα τους να είναι κοκκινωπό και στη συνέχεια οι γραμμές να σκουρύνουν.

Νύχια: Δείτε αν λειτουργεί σωστά η καρδιά σας

Παρατήρησε μια μαύρη γραμμή μέσα στο νύχι της - Τότε ο γιατρός της αποκάλυψε ότι… (Video)

Καρκίνος: Ενώ τα μικρά σημάδια και οι λευκές κηλίδες στα νύχια μας μπορεί να σημαίνουν έλλειψη βιταμινών και πρόβλημα του θυρεοειδούς, αξιοσημείωτες αλλαγές στην περιοχή κάτω από τα νύχια μας μπορεί να δείχνουν κάτι πολύ πιο σοβαρό. Για χρόνια, η Julie είχε μία ανοιχτού χρώματος καφέ γραμμή κατά μήκος σε ένα από τα νύχια της, αλλά η γραμμή τελικά μεγάλωσε σε πιο σκούρα και ευρύτερη στη μέση.

Τότε η Julie αναζήτησε έναν γιατρό. “Ακριβώς όπως έχετε κρεατοελιές στο δέρμα σας μπορεί να έχετε μια ελιά στη μήτρα των νυχιών σας, από όπου το νύχι μεγαλώνει” δήλωσε ο ειδικός Δρ Dana Stern στο CBS. Η Julie είχε διαγνωστεί με καρκίνο των νυχιών και το νύχι της της αφαιρέθηκε εντελώς.

Σύμφωνα με το CBS, ο αντίχειρας, το μεγάλο δάχτυλο του ποδιού, και ο δείκτης των νυχιών είναι τα πιο κοινά δάχτυλα που επηρεάζονται. Παράλληλα δείτε και άλλη μια ιστορία με έναν άνδρα, ο οποίος έκανε τεστ εγκυμοσύνης και έμαθε πως έχει καρκίνο.

Μερικά προειδοποιητικά σημάδια περιλαμβάνουν:

  • Μία πολύ σκούρα λωρίδα / ράβδωση
  • Η λωρίδα / ράβδωση έχει θολά πλευρικά πλαϊνά
  • Αλλαγές σε μια λωρίδα που υπήρχε ήδη
  • Ιατρικό ιστορικό του ασθενούς

Η έγκαιρη ανίχνευση είναι πάντα το κλειδί, γι ‘αυτό είναι σημαντικό να είστε προσεκτικοί, αν δείτε κάτι παράξενο κάτω από τα νύχια σας. Ενώ οι περισσότεροι αποχρωματισμοί ή λωρίδες στα νύχια δεν σημαίνουν καρκίνο, είναι κάτι που ένας δερματολόγος θα πρέπει να ελέγξει.

ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ: Γιατροί προειδοποιούν για μια νέα θανάσιμη μορφή καρκίνου των νυχιών.

Παρατήρησε μια μαύρη γραμμή μέσα στο νύχι της

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share