Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Κονδυλώματα αιδοίου: Αν έχετε αυτά τα σημάδια τρέξτε αμέσως στον γιατρό!

Τεράστια προσοχή!

11 Ιουλίου 2021 19:45
Κονδυλώματα αιδοίου: Αν έχετε αυτά τα σημάδια τρέξτε αμέσως στον γιατρό!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τα κονδυλώματα προκαλούνται χάρη στην ύπαρξη του ιού των ανθρωπίνων θηλωμάτων (HPV) στον οργανισμό και μολύνουν κατ’ εξοχήν τα γεννητικά όργανα της γυναίκας. Πρόκειται για το συχνότερα εμφανιζόμενο σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα. Κονδυλώματα πρωκτού: Αν έχετε αυτά τα συμπτώματα τρέξτε αμέσως στον γιατρό!

Διάγνωση

Στις γυναίκες η διάγνωση γίνεται με δερματολογική εξέταση εφόσον οι βλάβες βρίσκονται σε εμφανή σημεία και συνεπώς είναι ορατές με γυμνό οφθαλμό. Αν όμως είναι εσωτερικά στον κόλπο απαιτείται απαραιτήτως κολποσκόπηση.

 Κονδυλώματα αιδοίου

Τα κονδυλώματα μοιάζουν με ελιά (σπίλο) ή με μορφή κουνουπιδιού σε μικρογραφία και μεταδίδονται εξαιρετικά εύκολα από την άμεση επαφή του δέρματος κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης. Εμφανίζονται στα έσω ή έξω χείλη του αιδοίου, στην κλειτορίδα και στην περιοχή του κόλπου.

Τα κονδυλώματα στο αιδοίο προκαλούν αλλοιώσεις, είτε καλοήθεις είτε κακοήθεις, στο δέρμα και στους βλεννογόνους της περιοχής του γεννητικού συστήματος όπου εμφανίζονται. Μπορεί να είναι οξυτενή (στους βλεννογόνους), βλατιδώδη (κυρίως στο κερατινοποιημένο επιθήλιο) ή κηλιδώδη (βλεννογόνους).

Όταν υπάρχει οποιαδήποτε αλλοίωση που είναι ορατή με γυμνό μάτι, τότε η λοίμωξη HPV χαρακτηρίζεται ως κλινική.

Εφόσον γίνει η διάγνωση, τότε καλό είναι να εξεταστεί δερματολογικά και ο ερωτικός σύντροφος.
Σε κάθε περίπτωση συνίσταται να πραγματοποιείται κολποσκόπηση όπως και τεστ ΠΑΠ για την ασφαλέστερη πρόληψη και διάγνωση του ιού HPV.

Ανάλογα με την έκταση και το μέγεθος των κονδυλωμάτων, αποφασίζεται η θεραπεία από τον ιατρό.

 Κονδυλώματα αιδοίου

Θεραπεία στα κονδυλώματα στο αιδοίο με Laser CO2

Το Laser CO2 αποτελεί την αποτελεσματικότερη μέθοδο για την αφαίρεση των κονδυλωμάτων στο αιδοίο και την ευρύτερη περιοχή των γεννητικών οργάνων. Αφαιρεί τα κονδυλώματα μέσω εξάχνωσης αναίμακτα, χωρίς πόνο και χρόνο αποθεραπείας.

Το αισθητικό αποτέλεσμα είναι άριστο, καθώς η μέθοδος δεν αφήνει ουλές. Ο δερματολόγος στοχεύει με τη δέσμη του laser CO2 στην πάσχουσα περιοχή χωρίς να επηρεάζει τον γύρω ιστό του δέρματος, έχοντας τη δυνατότητα να εξαλείψει όλα τα κονδυλώματα που υπάρχουν τη δεδομένη στιγμή σε μια συνεδρία.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share