Τετάρτη, 17 Απριλίου 2024

Κάψιμο από τον ήλιο: Πώς να το αντιμετωπίσουμε γρήγορα

Συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να επανέλθετε πιο γρήγορα…

4 Ιουλίου 2021 14:53
Κάψιμο από τον ήλιο: Πώς να το αντιμετωπίσουμε γρήγορα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι δεν πρέπει να περνάμε πολλή ώρα κάτω από τον ήλιο, ειδικά χωρίς να φοράμε αντηλιακό.

Το κάψιμο από τον ήλιο δεν είναι ποτέ διασκεδαστική υπόθεση για να το αντιμετωπίσουμε, καθώς τα συμπτώματά του είναι ιδιαίτερα ενοχλητικά: ξεφλούδισμα, πόνος, φαγούρα…

Πώς θα το κάνουμε να φύγει γρήγορα;

  • Με κρύο νερό πάνω στην περιοχή που έχει καεί, θα καταφέρουμε να ανακουφιστούμε από τον πόνο άμεσα. Μια ενυδατική κρέμα μπορεί να κλειδώσει υγρασία στο δέρμα και να μας βοηθήσει ακόμα περισσότερο.
  • Χρησιμοποιούμε προϊόντα με αλόη, που μπορεί να ανακουφίσει το καμένο, ευαίσθητο δέρμα όσο θεραπεύεται. Αλλά προσοχή στα προϊόντα με έντονα αρώματα, που μπορούν να ερεθίσουν ακόμα περισσότερο την περιοχή.
  • Μερικά γιατροσόφια που ξέρουμε ότι λειτουργούν είναι ο κρύος χυλός βρώμης, όπως και τα κρύα σακουλάκια τσαγιού, το μέλι και το αγελαδινό γάλα.
  • Πίνουμε πολύ νερό, επειδή η ενυδάτωση πρέπει να γίνεται εσωτερικά και εξωτερικά.
  • Αν το δέρμα μας έχει αρχίσει να ξεφλουδίζει, το αφήνουμε όπως είναι. Δεν το τραβάμε, επειδή θα προκαλέσουμε μεγαλύτερο κακό και θα αυξήσουμε τον κίνδυνο μόλυνσης.
  • Φοράμε προστατευτικά ρούχα όταν βγαίνουμε έξω, και φροντίζουμε οι καμένες περιοχές να είναι καλυμμένες.
  • Αν ο πόνος είναι έντονος, τότε ένα απλό μη συνταγογραφούμενο παυσίπονο μπορεί να μας βοηθήσει.
  • Αν αισθάνεστε παράλληλα πονοκέφαλο, ναυτία, πυρετό ή ρίγος, τότε μπορεί το πρόβλημα να είναι πιο σοβαρό. Καλό θα ήταν να μιλήσετε με έναν γιατρό.
  • Πρέπει να κάνετε υπομονή, καθώς το δέρμα σας θα επανέλθει σταδιακά. Το μέσο κάψιμο μπορεί να διαρκέσει από τρεις ημέρες, μέχρι και περισσότερο από μία εβδομάδα, ανάλογα με την σφοδρότητά του.
  • Αν ο ήλιος σας έκαψε ήδη μία φορά, ξέρετε πλέον καλύτερα, και πρέπει να προστατεύεστε. Συνεπώς, μην αγνοείτε αυτές τις συμβουλές και φροντίστε την επιδερμίδα σας από την βλαβερή ακτινοβολία του ήλιου.

 Κάψιμο από τον ήλιο: Πώς να το αντιμετωπίσουμε γρήγορα

Σοκολατί χρώμα χωρίς κόπο! Το μεγάλο μυστικό για γρήγορο μαύρισμα πριν βγείτε παραλία!

Το καλοκαίρι αυτό που μας απασχολεί περισσότερο από όλα είναι χωρίς αμφιβολία το μαύρισμα και η προστασία από τον ήλιο. Κοινό μυστικό για να μείνει η επιδερμίδα «ανεπηρέαστη» από την ξηρότητα-κοκκινίλα-τράβηγμα που προκαλεί ο ήλιος και για να επιτευχθεί ομοιόμορφο μαύρισμα είναι φυσικά η συνεχής και πολύ καλή ενυδάτωση.

Καθότι η αντηλιακή προστασία είναι υποχρεωτική σε κάθε ώρα της ημέρας, ηδημιούργησε έναν έξυπνο συνδυασμό προϊόντων ο οποίος λειτουργεί σε 2 βήματα και προσφέρει εκπληκτικό αποτέλεσμα σε ότι αφορά το ομοιόμορφο φυσικό μαύρισμα και την σφριγηλότητα της επιδερμίδας κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Κάψιμο από τον ήλιο: Πώς να το αντιμετωπίσουμε γρήγορα

Βήμα 1: Super ενυδατικός ορός για προετοιμασία της επιδερμίδας πριν την έκθεση στον ήλιο. Η βελούδινη υφή της προσφέρει στην επιδερμίδα τέλεια ενυδάτωση και παρέχει άμεση φροντίδα σε υπερβολικά ξηρές και ευαίσθητες επιδερμίδες. Σαν αποτέλεσμα, ο ορός αυτός ενισχύει την επιδερμίδα, μειώνει την κοκκινίλα και «ηρεμεί» προσφέροντας μία υπέροχη αίσθηση. Παράλληλα, τονώνει την επιδερμίδα και την ελαστικότητά της μειώνοντας την εμφάνιση των ρυτίδων και των λεπτών γραμμών. Τέλος, λειτουργεί επιδιορθωτικά σε τυχόν κάψιμο από τον ήλιο αφού έχει και επουλωτικές ιδιότητες.

Βήμα 2: Αντηλιακή κρέμα προσώπου με τριπλή αντηλιακή και αντιγηραντική προστασία, αφού προφυλάσσει από την φωτο-γήρανση, την θερμική γήρανση και την χρονο-γήρανση. Πρόκειται για μία λεπτόρρευστη ματ κρέμα, η οποία παραμένει αόρατη πάνω στην επιδερμίδα και βασίζεται σε δύο καινοτομικά αντιγηραντικά συμπλέγματα που παρέχουν προστασία.

Το καινοτομικό σύμπλεγμα Cell Guard UV-IR προστατεύει αποτελεσματικά τόσο από την ακτινοβολία UV όσο και από την IR καθώς επίσης και από την θερμική γήρανση, η οποία είναι μία έμμεση επίδραση της διείσδυσης της υπέρυθρης ακτινοβολίας. Το συστατικό ELIX-IR™ πλούσιο σε φλαβονοειδή, προστατεύει την επιδερμίδα από φθορές που προκαλούνται λόγο της UV και IR ακτινοβολίας, ενώ ταυτόχρονα συμβάλλει στην διατήρηση της ακεραιότητας των ινών κολλαγόνου, ελαστίνης καθώς και των πρωτεϊνών.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share