Τετάρτη, 29 Μαΐου 2024

Προσοχή! 8 σημάδια στα αυτιά που φανερώνουν την κατάσταση της υγείας μας

Δεν πρέπει να τα αγνοήσουμε

4 Ιουλίου 2021 13:57
Προσοχή! 8 σημάδια στα αυτιά που φανερώνουν την κατάσταση της υγείας μας
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το καθάρισμα των αυτιών μία φορά κάθε λίγες μέρες αποτελεί τυπική διαδικασία υγιεινής. Ωστόσο, δεν γνωρίζουμε όλοι ότι το αυτί έχει προστατευτική λειτουργία και μπορεί να δείξει την κατάσταση της υγείας μας.

Με τη βοήθεια μιας μπατονέτας, μπορείτε να ελέγξετε το χρώμα του κεριού του αυτιού σας. Και παρακάτω σας εξηγούμε τι μπορεί να σημαίνει.

  • Κερί αυτιού γκρι χρώματος

Εάν το κερί του αυτιού σας είναι γκρι χωρίς άλλα συμπτώματα, δεν υπάρχει τίποτα το ανασυχητικό. Πρόκειται μάλλον για σκόνη.

Αυτό το χρώμα του αυτιού είναι συνηθισμένο στους κατοίκους μεγαλουπόλεων, επειδή ο αέρας σε αυτά τα μέρη πιθανόν να είναι μολυσμένος.

  • Κερί αυτιού με ίχνη αίματος

Εάν παρατηρήσετε ίχνη αίματος όταν καθαρίζετε τα αυτιά σας, μπορεί να υποδηλώνει ότι το τύμπανο σας είναι διάτρητο. Σε αυτήν την περίπτωση, τα αυτιά σας μπορεί να επηρεαστούν από λοιμώξεις, οι οποίες μπορεί να οδηγήσουν σε ωτίτιδα και κατά συνέπεια στην επιδείνωση της ακοής σας. Γι ‘αυτό αξίζει να επισκεφθείτε έναν γιατρό.

  • Κερί αυτιού καφέ χρώματος

Εάν η το κερί του αυτιού σας είναι υπερβολικά πολύ σε ποσότητα και έχει πιο σκούρο χρώμα, αυτό μπορεί να υποδηλώσει ότι το σώμα σας έχει περάσει μια πολύ αγχωτική περίοδο.

Γι ‘αυτό καλό θα ήταν να περάσετε μερικές μέρες σε ένα ήρεμο και γαλήνιο περιβάλλον.

Προσοχή! 8 σημάδια στα αυτιά που φανερώνουν την κατάσταση της υγείας μας

  • Κερί αυτιού μαύρου χρώματος

Εάν συνέβη μόνο μία φορά, δεν υπάρχει τίποτα να ανησυχείτε. Ωστόσο, εάν τα αυτιά σας σας τρώνε και ο κνησμός γίνεται όλο και πιο έντονος, τότε θα πρέπει να επισκεφθείτε έναν γιατρό επειδή το μαύρο χρώμα του κεριού σημαίνει λοίμωξη από μύκητες.

  • Κερί αυτιού λευκού χρώματος

Το λευκό χρώμα του κεριού του αυτιού σας μπορεί να σημαίνει ότι υπάρχει έλλειψη βιταμινών και μικροστοιχείων στον οργανισμό σας, ειδικά σιδήρου και χαλκού.

Γι ‘αυτό συνιστάται να προσθέτετε φασόλια και βρώμη στη διατροφή σας. Δεν είναι κακή ιδέα να παίρνετε και συμπληρώματα βιταμινών.

  • Κερί αυτιού με δυσάρεστη μυρωδιά

Εάν υπάρχει έντονη και δυσάρεστη μυρωδιά στο κερί του αυτιού σας, μπορεί να σημαίνει λοίμωξη στο μέσο αυτί σας.

Εκτός από τη μυρωδιά, μπορεί επίσης να ακούτε έναν θόρυβο ή να αισθάνεστε κατά καιρούς ότι τα αυτιά σας «κάνουν ένα μπαμ» . Εάν έχετε αυτά τα συμπτώματα, αξίζει να επισκεφθείτε έναν ωτορινολαρυγγολόγο.

  • Υγρό κερί αυτιού

Εάν η πυκνότητα του κεριού του αυτιού σας έχει αλλάξει πρόσφατα, μπορεί είναι δείγμα έναρξης σχηματισμού φλεγμονής. Σε αυτήν την περίπτωση, πρέπει να κλείσετε ραντεβού με έναν ειδικό.

  • Στεγνό κερί αυτιού

Η ευκολότερη εξήγηση για την ξηρότητα του κεριού στο αυτί είναι η έλλειψη λιπαρών στον οργανισμό σας.

Ένας άλλο αίτιο μπορεί να είναι η δερματίτιδα και άλλες δερματικές παθήσεις, οι οποίες καθιστούν το δέρμα σας ξηρό.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share