Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Αυτή είναι η τροφή που "τρέμει" ο καρκίνος και κοστίζει μόνο 1 ευρώ

Βάλτε την τώρα στην καθημερινότητά σας!

29 Ιουνίου 2021 13:57
Αυτή είναι η τροφή που
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Καρκίνος: Ποια είναι αυτή η πάμφθηνη τροφή που απομακρύνει τον καρκίνο; Το μπρόκολο είναι θαυματουργό και σώζει ζωές. Το μπρόκολο είναι ο εχθρός τους ελικοβακτηριδίου του πυλωρού και κατ΄ επέκταση βοηθά στην καταπολέμηση του έλκους και του καρκίνου του στομάχου.

Μελέτη που έγινε συνεργατικά από Αμερικανούς και Γάλλους ερευνητές, σε εργαστηριακό επίπεδο, διαπίστωσε ότι το μπρόκολο περιέχει την ουσία σουλφοραφάνη, η οποία σκοτώνει το ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού, όπως και τα βακτηρίδια τα οποία είναι ανθεκτικά στα αντιβιοτικά ή βρίσκονται έξω από τα κύτταρα όσο και αυτά που βρίσκονται μέσα στα κύτταρα.

Επιπλέον το μπρόκολο έχει αντικαρκινικές ιδιότητες και μπορεί να συμβάλλει στην πρόληψη εναντίον του καρκίνου του στομάχου. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, οι ποσότητες της σουλφοραφάνης που εμπεριέχονται στο μπρόκολο είναι αρκετές ώστε να επιτευχθεί ένα ευεργετικό αποτέλεσμα. Παράλληλα δείτε πώς συνδέεται ο καρκίνος του παχέος εντέρου με τις πατάτες που τρώτε.

Ποια η πάμφθηνη τροφή που «τρέμει» ο καρκίνος και κοστίζει μόλις 1 ευρώ

Καρκίνος: Το μπρόκολο παίζει σημαντικό ρόλο στην καταπολέμηση του στομαχικού καρκίνου

Μάλιστα, κάποιες από τις ποικιλίες μπρόκολων όπως και οι βλαστοί του φυτού είναι πλουσιότεροι σε σουλφοραφάνη. Τα στοιχεία αυτά είναι σίγουρα ελπιδοφόρα καθώς η διατροφή σύμφωνα με τους ειδικούς, παίζει σημαντικό ρόλο στην πρόληψη και καταπολέμηση του πεπτικού έλκους αλλά και του στομαχικού καρκίνου.

Όπως λένε οι επιστήμονες, οι μολύνσεις με το ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού είναι τόσο συχνές στο στομάχι, που στις αναπτυσσόμενες χώρες το ποσοστό ανέρχεται στο 90%. Το ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού θεωρείται η κυριότερη αιτία πρόκλησης έλκους αλλά και καρκίνου του στομάχου.

Η καταπολέμηση γίνεται με αντιβιοτικά και μάλιστα ισχυρά, όμως ακόμα και από αυτά στο 20% των ασθενών παρατηρείται ανθεκτικότητα των μικροοργανισμών και μη αποτελεσματικότητα των αντιβιοτικών.

14+1 κοινά συμπτώματα του καρκίνου που κάθε γυναίκα αγνοεί

Καρκίνος: Το Athensmagazine.gr σας παρουσιάζει παρακάτω κάποια συμπτώματα, τα οποία αν και δεν υποδεικνύουν πάντα την ύπαρξη καρκίνου, είναι σοβαρά και δεν πρέπει να τα αγνοούμε, καθώς μπορεί να αποδειχτούν βλαβερά στο μέλλον.

1. Χάνετε βάρος χωρίς να προσπαθείτε: Όταν χάνετε πάνω από 5 κιλά χωρίς αλλαγές στην διατροφή ή την άσκηση σας, αυτό μπορεί να υποδεικνύει ένα μεγαλύτερο πρόβλημα. Μπορεί να είναι θυρεοειδής, αλλά μπορεί και να είναι καρκίνος του στομάχου, των πνευμόνων ή του παγκρέατος.

2. Αδυναμία ή κόπωση: Πολλοί νιώθουν κούραση από τους πυρετώδεις ρυθμούς ζωής, αλλά τι γίνεται με την κούραση που δεν περνάει; Δεν είναι υγιής, ειδικά αν συνδέεται με κάποιο άλλο από τα συμπτώματα της λίστας.

3. Αλλαγές στο στόμα: Αν καπνίζετε, έχετε τον νου σας για άσπρα σημάδια στο στόμα ή τα χείλη σας, γιατί αποτελούν ένδειξη για καρκίνο του στόματος.

4. Αλλαγές στο στήθος: Τα περισσότερα εξογκώματα στο στήθος δεν είναι καρκίνος, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να τα παρακολουθεί γιατρός. Άλλες αλλαγές περιλαμβάνουν: εσωστροφή της θηλής, εκκρίσεις από τις θηλές, η επιδερμίδα μοιάζει με ζυμάρι ή φλοιό πορτοκαλιού, ξεφλούδισμα ή ερεθισμός της θηλής ή της γύρω επιδερμίδας.

5. Καούρες: Το άγχος, το στρες ή το πολύ φαγητό (και όλα μαζί) μπορεί να προκαλέσουν καούρα. Δοκιμάστε να αλλάξετε την διατροφή σας για δυο βδομάδες για να δείτε αν θα φύγει. Αν δεν φύγει; Μπορεί να έχετε καρκίνο του στομάχου, του οισοφάγου ή των ωοθηκών.

6. Αλλαγές στα νύχια: Προσέξτε τις αλλαγές στα νύχια σας, όπως τα άσπρα ή ανοιχτόχρωμα σημάδια, ή οι σκούρες κηλίδες κάτω από το νύχι. Το πρήξιμο των άκρων με τα νύχια να σχηματίζουν καμπύλη προς τα πάνω είναι σημάδι καρκίνου των πνευμόνων. Παράλληλα δείτε 10 αλήθειες για τον καρκίνο του δέρματος, που πιθανότατα δεν γνωρίζετε.

7. Βαριά αιμορραγία ή αιμορραγία ενδιάμεσα από τις περιόδους: Πολλοί αναφέρουν αυτό το σύμπτωμα σαν την πρώτη ένδειξη καρκίνου της μήτρας ή του ενδομητρίου. Ζητήστε από τον γιατρό σας να σας κάνει διακολπικό υπερηχογράφημα.

Καρκίνος: 15 κοινά συμπτώματα που κάθε γυναίκα αγνοεί

8. Πόνοι, ειδικά στην μέση: Οι συνεχείς πόνοι μπορεί να είναι σημάδι καρκίνου του εγκεφάλου, των οστών, του ήπατος, του στήθους κ.α. Αν έχετε ανεξήγητους πόνους για πάνω από έναν μήνα, συμβουλευτείτε τον γιατρό σας.

9. Κοιλιακοί πόνοι συνοδευόμενοι από κατάθλιψη: Ανεξήγητος πόνος στην κοιλιά μαζί με κατάθλιψη μπορεί να σημαίνει καρκίνο στο πάγκρεας. Αν η οικογένεια σας έχει ιστορικό αυτής της ασθένειας ή αν πίνετε πολύ, τότε θα πρέπει να επισκεφτείτε έναν γιατρό άμεσα. Διαφορετικά, αν ο πόνος δεν φύγει σε μερικές εβδομάδες, επισκεφτείτε τον γιατρό σας.

10. Συχνές λοιμώξεις ή πυρετός: Ο πυρετός που δεν έχει προφανή εξήγηση ή δεν φεύγει, μπορεί να σημαίνει λευχαιμία ή άλλον καρκίνο του αίματος.

11. Εκκρίσεις: Κολπικές εκκρίσεις με έντονη οσμή μπορεί να σημαίνουν καρκίνο του τραχήλου της μήτρας. Οι εκκρίσεις μπορεί να συμβαίνουν ανάμεσα από τις περιόδους ή μετά την εμμηνόπαυση και μερικές φορές περιέχουν και αίμα. Στην καλύτερη μπορεί να είναι λοίμωξη η οποία απαιτεί συνταγή ιατρού για να θεραπευτεί.

12. Χρόνιος βήχας, πόνοι στο στήθος, λαχάνιασμα ή δυσκολία στην αναπνοή: Κάποιοι τύποι καρκίνου, ανάμεσα τους οι πνευμονικοί όγκοι και η λευχαιμία, προκαλούν συμπτώματα όμοια με τον βήχα ή την βρογχίτιδα. Κάποιοι ασθενείς λένε ότι ο πόνος επεκτείνεται μέχρι τους ώμους ή ακόμη και τα μπράτσα.

13. Διόγκωση των λεμφαδένων, εξογκώματα στον λαιμό, τις μασχάλες ή την βουβωνική χώρα: Αν έχετε πρήξιμο στους λεμφαδένες ή δυσκολία στην κατάποση στερεών ή υγρών που σταδιακά γίνεται χειρότερη, τότε μπορεί να έχετε μυκητίαση ή καρκίνων των λεμφαδένων ή του οισοφάγου – όπως και να έχει θα χρειαστεί να συμβουλευτείτε γιατρό.

14. Πρήξιμο, πόνοι στην κοιλιά, αλλαγή στην κινητικότητα του εντέρου ή αιμορραγία από το ορθό: Οι γυναίκες παθαίνουν πρηξίματα από την φύση τους, αλλά αν δεν φεύγουν μετά από μία ή δύο εβδομάδες, τότε πρέπει να δείτε τον γιατρό σας, ειδικά αν συνδυάζεται με αιμορραγία ή ανεπιθύμητη απώλεια βάρους. Όλα αυτά μπορεί να υποδεικνύουν καρκίνο των ωοθηκών, του παχέος εντέρου, της ουρήθρας ή του νεφρού.

15. Αλλαγές στο δέρμα: Αν κάποια ελιά αλλάξει σήμα/χρώμα/μέγεθος, τότε πρέπει να δείτε άμεσα έναν γιατρό.

15 κοινά συμπτώματα του καρκίνου που κάθε γυναίκα αγνοεί

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share