Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

3+1 τρόφιμα για γρήγορο θάνατο - Τα πιο βλαβερά

Δώστε ιδιαίτερη προσοχή υπάρχει τεράστιος κίνδυνος

29 Ιουνίου 2021 10:52
3+1 τρόφιμα για γρήγορο θάνατο - Τα πιο βλαβερά
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ξέρετε ποια είναι τα τρόφιμα που καταστρέφουν τον οργανισμό μας και προκαλούν ένα γρήγορο θάνατο; Το Athensmagazine.gr τα βρήκε και σας τα παρουσιάζει τονίζοντας σας να τα σταματήσετε αμέσως!

Τρόφιμα: Δείτε αναλυτικά τη λίστα

Όλα τα βιομηχανοποιημένα αρτοσκευάσματα:

  • Κουλουράκια
  • κουλούρια
  • κέικ
  • μπισκότα
  • κρουασάν
  • κριτσίνια
  • cookies

Πραγματικές διατροφικές βόμβες που περιέχουν πολλά τρανς λιπαρά, ζάχαρη, άσπρο αλεύρι αλλά και αρκετά συντηρητικά και ενισχυτικά γεύσης. Ωστόσο σας παρουσιάζουμε και τις 8 τροφές που είναι κίνδυνος - θάνατος για την καρδιά.

επικίνδυνα αρτοσκευάσματα

Πολλές και 100% κενές θερμίδες, σάκχαρο εκτός ελέγχου, κακό ενεργειακό προφίλ, μικρή ικανότητα κορεσμού. Από τις κυριότερες αιτίες για το διατροφικό χάλι του δυτικού κόσμου γιατί ο όλεθρος που προκαλούν δεν τους φαίνεται σε πρώτη θεώρηση. Αν δεν μπορείτε να κάνετε χωρίς αυτά περιοριστείτε τουλάχιστον στις σπιτικές βερσιόν

Τα ντόνατς

Το μόνο καλό που έχουν τα ντόνατς είναι η τρύπα στη μέση! Τηγανισμένα σε παλιολάδια, αποτελούνται από ζάχαρη, επεξεργασμένο άσπρο αλεύρι και υδρογονωμένα έλαια. Καμία θρεπτική αξία,100% νεκρές και άφθονες θερμίδες, και ούτε καν ικανότητα κορεσμού.

ντόνατς - καταστροφή για την υγεία

Oι τηγανιτές πατάτες των ταχυφαγείων

Οι προτηγανισμένες πατάτες των ταχυφαγείων είναι από τις χειρότερες τροφές και είναι ιδιαίτερα επικίνδυνες γιατί καταναλώνονται μαζικά. Οι περισσότεροι σίγουρα δεν έχουν συνειδητοποιήσει τι τρώνε και ότι το φαινομενικά αθώο αυτό φαγητό είναι από τους βασικούς υπεύθυνους για την πανευρωπαϊκή πρωτιά που έχουν στην παχυσαρκία τα στρουμπουλά ελληνόπουλα. Για να δούμε τα γεγονότα:

  • Είναι γεμάτες με τρανς λιπαρά.
  • Έχουν πολύ μεγάλες ποσότητες καρκινογόνου ακρυλαμιδίου.
  • Τα λάδια για το τηγάνισμά τους χρησιμοποιούνται πολλές φορές με αποτέλεσμα να επιβαρύνονται με ταγκισμένα παραπροϊόντα οξειδώσεων και πολυμερισμών.
  • Έχουν παρά πολλές θερμίδες και μάλιστα κενές. Μια μερίδα των 170gr έχει 540 θερμίδες.
  • Η μικρή ικανότητα κορεσμού τους μπορεί να οδηγήσει σε υπερκατανάλωση. Εξ ου και οι μερίδες “γίγας” των ταχυφαγείων.

τηγανητές πατάτες αρνητικά

  • Συνήθως είναι γεμάτες αλάτι.
  • Οι περισσότεροι τις συνοδεύουν με κέτσαπ ή άλλα παχυντικά αρτύματα.
  • Πρόκειται για μια πολύ εθιστική τροφή.
  • Τέλος έχουν έχουν πολύ υψηλό γλυκαιμικό δείκτη που με την ταυτόχρονη παρουσία λίπους ευνοεί αφάνταστα τη συσσώρευση του στον οργανισμό. Αν θέλετε οπωσδήποτε τηγανιτές πατάτες προτιμήστε αυτές της μαμάς.

Διάφορα βιομηχανοποιημένα αρτύματα/καρυκεύματα

  • Μαγιονέζα: δεν έχει καμία σχέση με τις σπιτικές βερσιόν (ελαιόλαδο και κρόκοι αυγών). Περιέχει υποκατάστατα αυγών, συνήθως σογιέλαιο από γενετικά μεταλλαγμένη σόγια και εξαιρετικά πολλές θερμίδες.
  • Κέτσαπ: όχι και η καλύτερη πηγή για το λυκοπένιό σας. Περιέχει μεγάλες ποσότητες από ζάχαρη ή ισογλυκόζη (HFCS) κι αλάτι. ακόμη χειρότερες είναι οι πιο επεξεργασμένες σάλτσες όπως πχ η σως ταρτάρ.

Αν η σάλτσα σόγιας σας φέρνει συνειρμούς υγείας να ξέρετε ότι απατάσθε. Το μεγαλύτερο κακό με τα καρυκεύματα αυτού του τύπου είναι ότι μας εθίζουν σε ζάχαρη, αλάτι και λίπη και κυρίως ότι αλλοιώνουν τη γεύση μας. Αν συνηθίσεις πχ να τρως μπρόκολο με σάλτσα τυριών είναι σχεδόν αδύνατον να φας μετά σκέτο μπρόκολο και αυτό είναι μια μέγιστη διατροφική ήττα.

επεξεργασμένες σως

Η συμβουλή είναι: Μακριά από από τέτοιες τεχνητές, πολυεπεξεργασμένες γεύσεις. Μάθετε να απολαμβάνετε τις γεύσεις της φύσης.

Κίνδυνος - θάνατος: Η τροφή που πρέπει να κόψετε μαχαίρι αν θέλετε να «πολεμήσετε» τον καρκίνο

Πολλές τροφές είναι χρήσιμες για τον οργανισμό μας, ώστε να προχωρήσουμε στην πρόληψη διάφορων ασθενειών, όπως και ο καρκίνος, με τη διατροφή σε αυτή την περίπτωση να παίζει πρωτεύοντα ρόλο. Εκτός από τις τροφές που πρέπει να καταναλώνουμε, όμως, υπάρχουν κι εκείνες που οφείλουμε να αποφεύγουμε, με μια εξ αυτών να είναι εξαιρετικά επικίνδυνη και να πρέπει να τη σταματήσουμε... μαχαίρι. Παράλληλα δείτε πώς οι μπανάνες βοηθούν στην καταπολέμηση του καρκίνου.

Η τροφή που πρέπει να σταματήσετε άμεσα για να αποφύγετε τον καρκίνο

Η ζάχαρη δεν προκαλεί καρκίνο με άμεσο τρόπο. Μπορεί όμως να εκτοπίσει τις ευεργετικές δράσεις άλλων θρεπτικών ουσιών που βοηθούν στην πρόληψη ενάντια στον καρκίνο. Επιπλέον, αυξάνει τις θερμίδες, συμβάλλοντας στην αύξηση βάρους, το οποίο επίσης ενοχοποιείται για μορφές καρκίνου, όπως και του μαστού. Ως εναλλακτική, επιλέγετε φρούτα, τα οποία προσφέρουν φυσική ζάχαρη και πολλές βιταμίνες.

Αποφύγετε τη ζάχαρη λόγω καρκίνου

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share