Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Η δίαιτα του Σαββατοκύριακου: Χάστε 3 κιλά σε 2 ημέρες!

Μην το σκέφτεστε! Κάντε τώρα την αλλαγή

27 Ιουνίου 2021 16:26
Η δίαιτα του Σαββατοκύριακου: Χάστε 3 κιλά σε 2 ημέρες!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Δίαιτα του Σαββατοκύριακου: Η συγκεκριμένη διατροφή υπόσχεται απώλεια βάρους, όσο και αποτοξίνωση του οργανισμού. Διαρκεί 2 ημέρες και βασίζεται σε τρόφιμα πλούσια σε πρωτεΐνες, ασβέστιο και βιταμίνες, ώστε να δώσουμε ώθηση στην ενέργεια του οργανισμού μας. Παράλληλα δείτε και την "αμαρτωλή" δίαιτα της Έλντας Πανοπούλου.

Οι 3 απλοί κανόνες της δίαιτας

  • 3 γεύματα ημερησίως
  • 1 λίτρο νερό, κανένα ποτό ή αναψυκτικό κατά τη διάρκεια του γεύματος, αλλά πάντοτε πριν από αυτό.
  • Τροφές που δεν έχουν υποστεί την παραμικρή επεξεργασία. Εννοείται βέβαια ότι αυτές τις δύο μέρες απέχουμε από ζάχαρη και αλάτι και οτιδήποτε μπορεί να «δυναμιτίσει» την προσπάθεια μας για απώλεια βάρους μέσα σ’ αυτές τις δύο μέρες.

*Το μόνο «επιπλέον» αυτής της δίαιτας είναι ο (πολύς) ύπνος

Σάββατο

Πρωινό

Αντί για καφέ ή τσάι, όταν ξυπνάμε, πίνουμε μισό λίτρο νερό, προκειμένου να αποβάλλουμε τις τοξίνες. Μπορούμε, επίσης, να στύψουμε μισό λεμόνι, το οποίο είναι γνωστό για τον τρόπο που καθαρίζει το αίμα και βοηθά στην αποβολή τοξινών.
Περίπου μισή ώρα μετά, πίνουμε έναν χυμό γκρέιπφρουτ. Το συγκεκριμένο εσπεριδοειδές έχει την ίδια ποσότητα βιταμίνης C με δύο πορτοκάλια και θωρακίζει τις ανάγκες του οργανισμού σε κάλιο. Μισή με μία ώρα αργότερα τρώμε ένα άπαχο γιαούρτι με ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι.

Μεσημεριανό

200 γραμμάρια άπαχο ψάρι, μαγειρευτό ή ψητό, με αρκετό λεμόνι και μία κουταλιά ελαιόλαδο.
1 με 1,5 ώρα αργότερα, τρώμε ένα άπαχο γιαούρτι με ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι.

Απογευματινό

Μία φρυγανιά σικάλεως και 1 ποτήρι άπαχο γάλα με ένα κουταλάκι μέλι (προαιρετικό).

Βραδινό

Μια σούπα λαχανικών με καρότο, σέλινο, κολοκύθι. Μπορούμε να καταναλώσουμε όση ποσότητα θέλουμε, με χυμό λεμονιού. Επίσης, αν το αίσθημα πείνας επιμένει, μπορούμε να επιλέξουμε μία μικρή ντοματοσαλάτα με μία κουταλιά άπαχο τυρί, τύπου cottage

*Δεν ξεχνάμε, να καταναλώσουμε την ημερήσια ποσότητα νερού, ενώ επιβάλλονται 8-10 ώρες ύπνου. Στην περίπτωση που οι λιγούρες επιμένουν, συμπληρώνουμε τη διατροφή με 4-5 κουταλιές άπαχου γιαουρτιού.

Η δίαιτα του Σαββατοκύριακου

Κυριακή

Πρωινό

Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία που ακολουθήσαμε το Σάββατο.

Μεσημεριανό

Σούπα χορταρικών (όση ποσότητα θέλουμε) ή ένα μπολ βραστά κολοκύθια με ξύδι ή με χυμό λεμονιού.

Απογευματινό

Άπαχο γιαούρτι με ένα κουταλάκι μέλι.

Βραδινό

200 γρ. ψάρι (βραστό ή ψητό) και ένα μπολ λαχανικών επιλογής μας (απεριόριστη ποσότητα).

Για καλύτερα αποτελέσματα, καλό θα ήταν τη Δευτέρα να διατηρήσουμε τη «συντήρηση», δηλαδή τα γεύματα αυτής της μέρας, να τροποποιηθούν, ώστε ο οργανισμός μας να προσαρμοστεί σταδιακά στην αλλαγή.

Δηλαδή, το πρωινό της Δευτέρας μπορεί να είναι ένα τοστ και ένα φλιτζάνι άπαχο γάλα, ή δυο φρυγανιές με τυρί τύπου cottage και ένα ποτήρι γκρέιπφρουτ. To μεσημεριανό, μπορεί να είναι ένα άπαχο γιαούρτι με φρούτα της εποχής και το βραδινό γεύμα να παραμείνει ελαφρό.

Τα μυστικά της επιτυχίας της δίαιτας

Το μυστικό της δίαιτας του Σαββατοκύριακου κρύβεται στηναποτοξίνωση που σε συνδυασμό με ένα ξεκούραστο και ήρεμο διήμερο, βοηθά τον οργανισμό να αποβάλλει σχετικά εύκολα 2 με 3 περιττά κιλά.

Επίσης, λόγω της μικρής διάρκειας αυτής της δίαιτας, μπορούμε να ρυθμίζουμε καλύτερα την αποχή μας από συγκεκριμένα γεύματα. Σε αυτό βοηθούν και τα 8ωρα ύπνου, καθώς και ηκατανάλωση άφθονου νερού, που ενισχύουν την αποτοξινωτική προσπάθεια του σώματος.

Στην περίπτωση που δεν τα πάμε τόσο καλά με το άπαχο γάλα ή το γιαούρτι, μπορούμε να τα αντικαταστήσουμε με ένα αυγό (για το ασβέστιο) ή με ένα φρούτο, που θα μας «κρατήσει» χορτασμένους.

Πόσα Σαββατοκύριακα θα κρατήσω τη δίαιτα;

Η απάντηση εξαρτάται από το πόσο γρήγορα θα λειτουργήσει ο μεταβολισμός μας στις διατροφικές αλλαγές, αλλά και από το πόσα σαββατοκύριακα θα καταφέρουμε να αποφύγουμε «πειρασμούς» όπως αλκοόλ, φαγητό έξω, κ.λπ. Συνήθως, από το πρώτο Σαββατοκύριακο χάνουμε 1, 1,5, ενδεχομένως και 2 κιλά, ανάλογα με τον μεταβολισμό μας.

Εάν κατά τη διάρκεια της εβδομάδας που θα μεσολαβήσει μέχρι το επόμενο σαββατοκύριακο προσέξουμε λίγο περισσότερο τη διατροφή μας (αν για παράδειγμα, αφαιρέσουμε 1 κουταλάκι ζάχαρη από τη συνηθισμένη ημερήσια ποσότητα μας ή πούμε όχι σε ένα δεύτερο γλυκό), τότε η απώλεια του τρίτου κιλού είναι εγγυημένη.

Επαναλαμβάνοντας την ίδια «διήμερη δίαιτα» το επόμενο σαββατοκύριακο, η απώλεια επιπλέον κιλών θα συνεχιστεί, ωστόσο, όχι με την ίδια ταχύτητα, αλλά σε βάθος χρόνου.

*Προσοχή: Πριν ακολουθήσετε οποιαδήποτε δίαιτα καλό θα ήταν να συμβουλευτείτε το γιατρό σας

Δίαιτα: 7+1 τροφές που ποτέ δεν πρέπει να λείπουν

Το καλοκαίρι έχει έρθει και ίσως θα θέλατε να προσέξετε τη σιλουέτα σας, εν όψει της παραλίας, αποφασίζοντας ενδεχομένως να κάνετε δίαιτα.

Αρκετές είναι οι τροφές, που προσφέρονται για αυτό το σκοπό, αλλά ορισμένες είναι απαραίτητες, προκειμένου η δίαιτά σας να πετύχει, με ένα ρόφημα επίσης να είναι εξαιρετικά χρήσιμο.

Αβγό

Πλούσιο σε πρωτεΐνη και θρεπτικά συστατικά, ένα αβγό την ημέρα τα περιττά κιλά κάνει πέρα. Από τη μία, αισθάνεσαι χορτάτη για μεγάλο χρονικό διάστημα, κάτι που σε βοηθάει να μην τρως συχνά μεγάλες μερίδες. Από την άλλη, αν πήρες την απόφαση να επισκεφτείς το γυμναστήριο σου τώρα που άνοιξε ξανά, η τροφή αυτή θα σου προσφέρει την ενέργεια που χρειάζεσαι και θα θρέψει τους μύες σου.

Ζυμαρικά ολικής άλεσης

Μεσημεριανό χωρίς ζυμαρικά γίνεται; Ξέρεις την απάντηση. Όπως και το ότι οι λευκοί υδατάνθρακες πρέπει να μείνουν στην άκρη. Για να γλιτώσεις από το ενοχλητικό φούσκωμα και να απολαύσεις τη μερίδα σου χωρίς τύψεις. Η ολική άλεση μπαίνει στο παιχνίδι και εσύ χορταίνεις με λιγότερες θερμίδες. Προτίμησε να τα συνοδεύσεις με τυρί χαμηλό σε λιπαρά ή αρακά.

Μπανάνα

Είναι πάντα στην κουζίνα σου. Καιρός να μπει και στο lunch box σου. Μπορείς να την πάρεις παντού μαζί σου και να απολαύσεις το πιο χορταστικό δεκατιανό που μπορείς να φανταστείς. Και άσε το μαγνήσιο και το κάλιο να αλλάξουν το σώμα σου και να διαλύσουν την κατακράτηση υγρών.

Μαύρη Σοκολάτα

Ένα γλυκάκι δεν θα βάλεις; Ο ουρανίσκος σου θα το ζητήσει και – πίστεψε με! – αν δεν του το προσφέρεις, η απόφαση αυτή μελλοντικά θα σου γυρίσει boomerang. Τι θα έλεγες για λίγη μαύρη σοκολάτα; Λιγότερες θερμίδες, περισσότερα αντιοξειδωτικά και όλα πάνε καλά.

Τόνος

Τον χρησιμοποιείς ως βασικό συστατικό στη σαλάτα σου ή απολαμβάνεις το φιλέτο του με λίγα ψητά λαχανικά. Χορταίνεις. Και στις δύο περιπτώσεις. Με λίγες θερμίδες και πολλά θρεπτικά στοιχεία. Τι άλλο θέλεις;

Πράσινα λαχανικά

Kale, σπανάκι, λάχανο. Μερικά από τα καλύτερα πράσινα λαχανικά για την σαλάτα και τη σιλουέτα σου. Οι φυτικές ίνες εισβάλλουν στη διατροφή σου και κάπως έτσι ο αριθμός στη ζυγαριά πέφτει.

Στήθος κοτόπουλου

Κλασικό, αγαπημένο και απαραίτητο. Αν δεν το συνοδεύσεις με πατάτες ή μία παχυντική σος – δίαιτα δεν κάνουμε είπαμε; -, τότε ετοιμάσου να χορτάσεις με λίγες θερμίδες και πολλή πρωτεΐνη.

Μούρα

Είναι στην εποχή τους. Είναι νόστιμα, έχουν χρώμα και λίγες θερμίδες. Πλούσια σε βιταμίνες, αλλά και σίδηρο, τα μούρα δεν μπορούν να λείπουν από το μπολάκι και τη διατροφή σου.

Δίαιτα τροφές

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share