Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Πάντα έβαζα το κινητό μου στην πλάγια τσέπη του παντελονιού μου μέχρι που διάβασα αυτό και με έπιασε τρόμος…"

Δώστε προσοχή υπάρχει τεράστιος κίνδυνος!

24 Ιουνίου 2021 14:47
Πάντα έβαζα το κινητό μου στην πλάγια τσέπη του παντελονιού μου μέχρι που διάβασα αυτό και με έπιασε τρόμος…
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Καρκίνος: Για πολλούς από εμάς είναι μια αυτόματη ρουτίνα που κάνουμε κάθε φορά που φεύγουμε από το σπίτι - αρπάζουμε τα κλειδιά μας και τα βάζουμε σε μια τσέπη του παντελονιού μας και στη συνέχεια βάζουμε το κινητό μας στην άλλη τσέπη. Αλλά αυτό που οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν είναι ότι αυτή η απλή συνήθεια μπορεί να είναι πολύ βλαβερή για την υγεία μας.

Παρ' όλο που φαίνεται να είναι ένα προφανές μέρος για να βάλουμε τα κλειδιά μας, κουβαλώντας το κινητό μας στην τσέπη του παντελονιού μας, στην πραγματικότητα είναι το χειρότερο μέρος που θα μπορούσαμε να το βάλουμε. Ακολουθούν ορισμένοι λόγοι γιατί δεν πρέπει ποτέ να το βάζουμε εκεί…

Για πολλά χρόνια, οργανισμοί σε όλο τον κόσμο ερευνούν αν η χρήση των smartphones και η εγγύτητά τους στο σώμα μας μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο καρκίνου. Παράλληλα, δείτε πως

Παρόλο που δεν έχει επιτευχθεί οριστικό συμπέρασμα, τα αποτελέσματα μέχρι στιγμής δεν φαίνονται καλά: πολλές μελέτες έχουν συνδέσει τη χρήση κινητών τηλεφώνων με καρκίνο του δέρματος και των όρχεων στους άντρες. Παράλληλα δείτε και τα συμπτώματα του καρκίνου στο στήθος, που καμία γυναίκα δεν πρέπει να τα αγνοήσει.

Κινητό καρκίνος

Τι ισχύει στην περίπτωση των ανδρών

Επιπλέον, υπάρχουν επίσης στοιχεία που υποδηλώνουν ότι μπορούν να προκαλέσουν βλάβη στο κεντρικό νευρικό μας σύστημα (ΚΝΣ), το οποίο είναι πολύ σοβαρό, διότι αυτό βασικά ελέγχει ολόκληρο το σώμα μας. Αλλά πώς είναι δυνατόν; Τα smartphones παράγουν ηλεκτρομαγνητική ενέργεια υπό μορφή κυμάτων ραδιοσυχνοτήτων (RF).

Αυτό σημαίνει ότι όσο πιο κοντά βρίσκεται η συσκευή στο σώμα μας, σε τόσο περισσότερη ακτινοβολία είμαστε εκτεθειμένοι και αυτό μπορεί να έχει πολύ αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία μας. Στην περίπτωση των ανδρών, η μεταφορά ενός smartphone κοντά στους όρχεις μειώνει την παραγωγή σπέρματος και την κινητικότητα. Αλλά δεν υπάρχει λόγος να πανικοβάλλεστε -αυτό δεν σημαίνει ότι οποιοσδήποτε φέρει ένα τηλέφωνο στην τσέπη του θα γίνει στείρος.

Το βέβαιο είναι ότι ο κίνδυνος υπάρχει. Τα κύματα ραδιοσυχνοτήτων υπάρχουν ακόμη και αν δεν τα βλέπουμε και επηρεάζουν τη γονιμότητα. Ο βαθμός στον οποίο αυτή η ακτινοβολία επηρεάζει τα σπερματοζωάρια στους όρχεις δεν είναι ακόμη γνωστός, αλλά καλύτερα να είστε ασφαλείς, παρά να το μετανιώσετε αργότερα, σωστά;

Καρκίνος κινητό

Και οι γυναίκες αντιμετωπίζουν επίσης πιθανούς κινδύνους

Η πολύ συχνή χρήση κινητού τηλεφώνου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή η διατήρησή του πολύ κοντά στο έμβρυο μπορεί να προκαλέσει σοβαρή βλάβη στο αναπαραγωγικό σύστημα και μπορεί να επηρεάσει ακόμη και το έμβρυο. Με όποιον τρόπο και αν το δείτε, η ακτινοβολία δεν κάνει καλό στο σώμα μας.

Ακόμα κι αν δεν υπάρχουν ακόμη οριστικές μελέτες, είναι καλύτερο να είστε προσεκτικοί και να μη προκαλείτε την τύχη σας. Έτσι, την επόμενη φορά που θα βγείτε από την πόρτα, βάλτε το τηλέφωνό σας στην τσάντα και αποφύγετε όσο το δυνατόν περισσότερο τα καταστροφικά κύματα ραδιοσυχνοτήτων. Θα κάνετε στον οργανισμό σας μια μεγάλη χάρη!

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share