Σάββατο, 24 Ιουλίου 2021

Απλές πιέσεις στο σώμα που θεραπεύουν

Για να ανακουφιστείτε από τον πονοκέφαλο

23 Ιουνίου 2021 12:02
Απλές πιέσεις στο σώμα που θεραπεύουν
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Για να ανακουφιστείτε από τον πονοκέφαλο ασκήστε κυκλικές πιέσεις σε όλη την περιοχή του αντίχειρα με τον αντίχειρα του άλλου χεριού, για 1-2΄. Επαναλάβετε στο άλλο χέρι. Ο αντίχειρας αντιστοιχεί στο κεφάλι.

Με το δείκτη και τον αντίχειρά σας, πιέστε το λοβό του αυτιού για 30-40΄. Μπορείτε να πιέσετε και τους δύο λοβούς ταυτόχρονα ή, σε περίπτωση ημικρανίας, να επικεντρωθείτε στο αυτί που βρίσκεται από τη μεριά που πονάτε. Ο λοβός αντιστοιχεί στο κεφάλι.

Για να διώξετε το στρες

Πιέστε με το δείκτη του ενός χεριού στο κέντρο της παλάμης του άλλου για 1΄. Το σημείο αυτό αντιστοιχεί στο ηλιακό πλέγμα, την περιοχή κάτω από το στήθος, που συνήθως «σφίγγεται» όταν έχουμε άγχος.

Πιέστε για 1΄ με τα τρία δάχτυλά σας στη μέση της νοητής ευθείας ανάμεσα στη θηλή και την κλείδα. Η πίεση αυτών των σημείων συμβάλλει στη συναισθηματική αποφόρτιση, στη διευκόλυνση της αναπνοής και συνιστάται για τον έλεγχο του τρακ!

Για να καταπολεμήσετε τη δυσκοιλιότητα

Με τον αντίχειρά σας ασκήστε πιέσεις στην καμάρα του ποδιού, με κατεύθυνση προς τη φτέρνα, για 2΄. Η περιοχή από το μέσο της καμάρας έως τη φτέρνα αντιστοιχεί στο έντερο.

Πιέστε δεξιά και αριστερά της γάμπας, με κατεύθυνση από το πάνω μέρος της προς τον αστράγαλο, για 2΄. Τα σημεία αυτά θεωρούνται αντανακλαστικές ζώνες των εντέρων. Εάν πάσχετε από φλεβίτιδα, μην πιέσετε τη γάμπα, αλλά την εσωτερική πλευρά του χεριού, από τον αγκώνα έως τον καρπό.

Για να ανακουφιστείτε από τους πόνους της περιόδου

Πιέστε δεξιά και αριστερά του αχίλλειου τένοντα, τρία δάχτυλα πάνω από τον αστράγαλο, για 1΄.

Πιάστε και πιέστε τα πλαϊνά της φτέρνας και κάντε κυκλικές κινήσεις για 1΄. Η φτέρνα αντιστοιχεί στη λεκάνη και τα πλαϊνά της φτέρνας στα γεννητικά όργανα.

Για να απαλλαγείτε από τη δυσπεψία

Ασκήστε πίεση με τα δάχτυλά σας στο πάνω μέρος του αυτιού -στο χόνδρο- για 30-60΄΄. Η περιοχή αυτή αντιστοιχεί στο πεπτικό σύστημα και η πίεσή της υποβοηθά την έκκριση πεπτικών ενζύμων.

Πιέστε με όλα σας τα δάχτυλα για 1΄ κάτω από την «μπάλα» στην περιοχή των μεταταρσίων του πέλματος. Αυτή η περιοχή της πατούσας αντιστοιχεί στο στομάχι.

Για να ξεκουράσετε τα πόδια σας

Πιέστε με τα δάχτυλά σας κατά μήκος της ράχης του πέλματος, από τον αστράγαλο έως τη βάση των δαχτύλων, για 2΄. Από τα σημεία αυτά περνά ο μεσημβρινός του στομάχου και η πίεσή τους συμβάλλει στην ανακούφιση των ποδιών.

Ασκήστε πίεση με τα δάχτυλα του χεριού σας στην εξωτερική πλαϊνή πλευρά του πέλματος για 1-2΄. Η περιοχή αυτή αντιστοιχεί σε όλο το πόδι.

Για να ξεπιαστεί η μέση σας

Πιέστε με τα δάχτυλά σας για 1-2΄ την περιοχή στο εσωτερικό πλάι του ποδιού, ξεκινώντας ακριβώς κάτω από τον αστράγαλο έως το μέσο της απόστασης μεταξύ αστραγάλου και δαχτύλων. Η περιοχή αυτή αντιστοιχεί στη μέση.

Πιέστε με τα τρία δάχτυλά σας για 1΄ στη λακκουβίτσα ακριβώς πίσω από το γόνατο. Από το σημείο αυτό περνά ο μεσημβρινός της ουροδόχου κύστης, ο οποίος διέρχεται από τη μέση.

Για να χαλαρώσετε τον αυχένα σας

Με το δείκτη και τον αντίχειρά σας, πιέστε το σκληρό σημείο (χόνδρο) ακριβώς πάνω από το λοβό του αυτιού, για 30-40΄΄. Το σημείο αυτό θεωρείται αντανακλαστικό σημείο του αυχένα.

Πιέστε με τα δάχτυλά σας τα δύο λακκουβάκια δεξιά και αριστερά του αυχένα, εκεί όπου ξεκινά το τριχωτό της κεφαλής. Η πίεση σε αυτά τα σημεία βοηθά στην απελευθέρωση της έντασης.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share