Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Το απίστευτο κόλπο με τον ανεμιστήρα, για να εξοντώνετε τα κουνούπια – Δείτε τι κάνει! - Τι πρέπει να κάνετε για να μην σας «τρώνε» τα τσιμπήματα (Βίντεο)

Και πείτε αντίο στους ενοχλητικούς… επισκέπτες

23 Ιουνίου 2021 08:23
Το απίστευτο κόλπο με τον ανεμιστήρα, για να εξοντώνετε τα κουνούπια – Δείτε τι κάνει! - Τι πρέπει να κάνετε για να μην σας «τρώνε» τα τσιμπήματα (Βίντεο)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πρώτα, αυτός ο χαρακτηριστικός θόρυβος δίπλα στο αυτί και μετά το επάρατο τσίμπημα. Λίγα πράγματα μπορεί να γίνουν πιο ενοχλητικά μέσα στην ζέστη της καλοκαιρινής νύχτας από τα κουνούπια. Παράλληλα, δείτε το φυτό που απομακρύνει τα κουνούπια από το σπίτι σου.

Υπάρχουν διάφορες λύσεις για να αντιμετωπίσετε τα κουνούπια, αλλά η πικρή αλήθεια είναι ότι καμία από αυτές δεν μπορεί να δώσει λύση σε μαζικό επίπεδο.

Εκτός από τον Dan Rojas του καναλιού GreenPowerScience στο YouTube. Η μέθοδός του μπορεί να σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από έως και 4.000 κουνούπια τη νύχτα και, μάλιστα, χωρίς να χρησιμοποιήσετε κανενός είδους επικίνδυνο χημικό, ή άλλη σχετική ουσία.

Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα μπουκάλι με ανθρακούχο νερό και έναν μεγάλο, πολύ δυνατό ανεμιστήρα δαπέδου. Στο βίντεο θα δείτε αρχικά το Dan να χρησιμοποιεί ως “δόλωμα” τον σκύλο του, αλλά το βασικό “κόλπο” ξεκινάει στα 2′:00”.

Το κόλπο με τον ανεμιστήρα για να εξοντώνετε τα κουνούπια

Ανοίξτε λίγο το μπουκάλι με το ανθρακούχο νερό, ώστε να επιτρέψετε στο διοξείδιο του άνθρακα που περιέχει, να βγαίνει λίγο-λίγο έξω από αυτό. Τα κουνούπια είναι γνωστό ότι έλκονται πολύ από το διοξείδιο του άνθρακα, το οποίο “εντοπίζουν” στην ατμόσφαιρα. Συνήθως έχουμε την ατυχία να το εντοπίζουν στον αέρα που εκπνέουμε.

Στην συνέχεια βάλτε σε λειτουργία τον ανεμιστήρα που θα έχετε τοποθετήσει σχετικά κοντά στο μπουκάλι. Προσοχή: βάλτε ένα προστατευτικό πλέγμα (σαν τούλι) στο πίσω μέρος του ανεμιστήρα, εκεί όπου “ρουφάει” τον αέρα.

Το απίστευτο κόλπο με τον ανεμιστήρα, για να εξοντώνετε τα κουνούπια

Οι ενοχλητικοί… επισκέπτες έλκονται από το διοξείδιο του άνθρακα στον αέρα, πλησιάζουν την πηγή (το μπουκάλι), αλλά παρασύρονται από το δυνατό ρεύμα αέρα αναρρόφησης του ανεμιστήρα και κολλάνε πάνω στο πλέγμα, αδυνατώντας να ξεφύγουν.

Στο τέλος, ψεκάστε στο πλέγμα με ένα μείγμα καθαρού οινοπνεύματος, για να εξοντώσετε τα κουνούπια. Το οινόπνευμα είναι απόλυτα υγιές και ασφαλές, εξατμίζεται μετά την χρήση και δεν αφήνει χημικά κατάλοιπα.

Πώς να κάνετε τα τσιμπήματα των κουνουπιών να μην σας τρώνε

Τα καλά νέα είναι πως υπάρχουν τρόποι να σταματήσουμε τον κνησμό μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα:

1.Τρίψτε το τσίμπημα με οινόπνευμα

Μπορείτε να τρίψετε την πληγή με μαντιλάκια που έχουν οινόπνευμα. Το οινόπνευμα θα καθαρίσει την πληγή και θα αποτρέψει το πρήξιμο.

2.Βάλτε πάγο

Θα μειώσει το πρήξιμο και θα δώσει προσωρινή ανακούφιση από την φαγούρα. Δεν θα εξουδετερώσει το σάλιο του κουνουπιού, οπότε η φαγούρα θα ξεκινήσει ξανά αφού βγάλετε τον πάγο.

3.Βάλτε Calamine Lotion

Έχει ιδιότητες που θα μειώσουν την φαγούρα και το πρήξιμο.

4.Πάρτε αντιισταμινικό

Αυτό θα περιορίσει την αλλεργική αντίδραση του σώματος που προκλήθηκε από το τσίμπημα. Συνιστάται όταν έχετε τσιμπηθεί πολλαπλές φορές και η αλοιφή δεν φαίνεται να κάνει δουλειά.

Πως θα φύγει η φαγούρα από το τσίμπημα κουνουπιών

5.Δοκιμάστε μαγειρική σόδα

Ανακατέψτε μαγειρική σόδα με λίγο νερό – ώστε να γίνει πάστα. Βάλτε το μείγμα στα τσιμπήματα και θα νιώσετε άμεση ανακούφιση.

6.Δοκιμάστε κρέμα με κορτιζόνη

Έχει τοπικές αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και έχει αποδειχτεί πως μειώνει το πρήξιμο και την φαγούρα. Δεν χρειάζεται συνταγή γιατρού.

Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας Το athensmagazine.gr δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

10 τρόποι για να προφυλαχτείς από τα κουνούπια

Πώς να προστατευτείς από τα κουνούπια; Εκτός από την έντονη φαγούρα και την κοκκινίλα, τα τσιμπήματα των κουνουπιών - που ήδη έχουν ξεκινήσει να κάνουν την εμφάνισή τους, εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών, μπορεί να είναι επικίνδυνα για την υγεία.

Ελλοχεύουν τον κίνδυνο μολύνσεων ή ακόμη και μετάδοσης σοβαρών ασθενειών

όπως η ελονοσία γι΄ αυτό καλό είναι να λάβεις τα μέτρα σου, αρχής γενομένης από σήμερα. Παρακάτω παρουσιάζουμε μερικούς αποτελεσματικούς τρόπους για να προφυλαχτείς από τα τσιμπήματα και την αφαίμαξη των κουνουπιών, κρατώντας τα μακριά.

1. Προσοχή στα λιμνάζοντα νερά
Τα κουνούπια αγαπούν την υγρασία και το στάσιμο νερό. Για το λόγο αυτό φρόντισε να διατηρείς τη βεράντα σου στεγνή ειδικά όταν σουρουπώνει. Ακόμη και στον κήπο, ειδικά αν έχεις γκαζόν δώσε προσοχή στο λιμνάζον νερό.

2. Διάλεξε αντικουνουπική προστασία για το σπίτι
Στο εμπόριο κυκλοφορούν εντομοκτόνα εσωτερικού χώρου και άλλα εντομοαπωθητικά προϊόντα σε διάφορες μορφές, από φιδάκια, τζελ, ταμπλέτες, υγρό, μαντιλάκια και σπρέι σώματος για κάθε ανάγκη. Διάλεξε αυτό που σου ταιριάζει και κράτα τους ανεπιθύμητους επισκέπτες μακριά.

3. Θωράκισε το σπίτι σου
Χρησιμοποίησε κουνουπιέρα και σήτες για να θωρακίσεις το σπίτι και το κρεβάτι σου. Η κουνουπιέρα, δεν είναι μόνο διακοσμητική πινελιά για ρομαντικό ύφος και διάθεση στο δωμάτιο. Είναι πραγματικά από τις πιο αποτελεσματικές λύσεις, ειδικά αν έχεις μικρά παιδιά. Θα κρατήσει τα έντομα μακριά. Στην ίδια λογική επιτακτική κρίνεται και η τοποθέτηση σήτας σε κάθε παράθυρο σπιτιού, φεγγίτη, ακόμη και στο τζάκι έτσι ώστε να μη μπορεί να μπει κουνούπι.

4. Πες “ΝΑΙ” στα αρωματικά φυτά
Τα αρωματικά φυτά εκτός από την ομορφιά που προσθέτουν σε ένα μπαλκόνι ή κήπο, μπορούν να λειτουργήσουν ως εντομοαπωθητικά. Μέντα, αρμπαρόριζα, βασιλικός, μελισσόχορτο ή η γνωστή σιτρονέλα μπορούν πραγματικά να δώσουν λύση στο πρόβλημα συγκέντρωσης κουνουπιών με απόλυτα φυσικό τρόπο χάρη στα έλαια που εκλύουν.

5. Προτίμησε κίτρινο φωτισμό
Οι λαμπτήρες κίτρινου χρώματος είναι αποδεδειγμένο πως δεν προσελκύουν τόσο έντονα τα κουνούπια όπως οι λάμπες λευκού φωτός. Φρόντισε λοιπόν να αντικαταστήσεις τις λάμπες σε κάθε εξωτερικό χώρο. Φυσικά, το μέτρο αυτό δε σε προφυλάσσει απόλυτα και πρέπει να συνδυαστεί με κάποια άλλη μορφή αντικουνουπικής προστασίας.

Κουνούπια: Η τροφή που καταναλώνεις και δεν σε τσιμπάνε

6. Θυμήσου τον ανεμιστήρα
Ο αέρας είναι ένας φυσικός τρόπος για να διώξεις τα κουνούπια μακριά. Σε αυτή τη λογική ένας ανεμιστήρας στη βεράντα ή τον κήπο δεν θα ήταν κακή ιδέα. Στην ίδια λογική, η λειτουργία του κλιματιστικού μειώνει τα τσιμπήματα των κουνουπιών εντός του σπιτιού.

7. Ντύσου σωστά
Τα δροσερά υφάσματα και τα ανοιχτόχρωμα ρούχα είναι προτιμότερα. Ο ιδρώτας αλλά και οι σκούρες αποχρώσεις όπως έχει αποδειχτεί ελκύουν τα κουνούπια. Φρόντισε επίσης να έχεις καλυμμένα τα πόδια και τα χέρια σου. Μακριά αέρινα παντελόνια από υφάσματα που αναπνέουν και δροσερά πουκάμισα με μακριά μανίκια είναι η καλύτερη επιλογή.

8. Απόφυγε τα έντονα αρώματα
Τα έντονα, φρουτένια και λουλουδάτα καλοκαιρινά αρώματα ελκύουν τα κουνούπια σαν μαγνήτης. Για το λόγο αυτό κατά τους καλοκαιρινούς μήνες καλό είναι να αποφεύγεται η χρήση τους. Ακόμη και στα καλλυντικά και τις κρέμες επίλεξε προϊόντα χωρίς άρωμα για να μη δεχτείς επιδρομή κουνουπιών.

9. Προσοχή στο τι τρως και τι πίνεις
Στην ίδια λογική απέφυγε την κατανάλωση μπίρας αλλά και γενικότερα όλων των αλκοολούχων ποτών όπως και τον τροφών που είναι πλούσια σε κάλιο, όπως για παράδειγμα οι μπανάνες και τα γαλακτοκομικά. Το αλκοόλ αυξάνει τη θερμοκρασία του σώματος, κάτι που βοηθά τα κουνούπια να σε εντοπίσουν και η έντονη φρουτώδης μυρωδιά της μπίρας λειτουργεί σαν μαγνήτης. Από την άλλη, τροφές που εμπεριέχουν κάλιο αυξάνουν την ποσότητα γαλακτικού οξέος που απελευθερώνεται από την επιδερμίδα, προσελκύοντας τα κουνούπια.

10. Φτιάξε σπιτικό εντομοαπωθητικό χώρου ή σώματος
Μερικά έλαια όπως για παράδειγμα το έλαιο ευκαλύπτου ή της μέντας αποδεδειγμένα έχουν εντομοαπωθητικές ιδιότητες. Η έντονη μυρωδιά τους κρατάει τα κουνούπια μακριά γι΄ αυτό και προτείνονται σε όσους προτιμούν μια απόλυτα φυσική λύση.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share