Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Η δίαιτα 5 ημερών που θα σας βοηθήσει να χάσετε με ασφαλή τρόπο κιλά - 5 Πανάρχαια μυστικά για την απώλεια βάρους

Βάλτε τέλος στον εφιάλτη των περιττών κιλών!

22 Ιουνίου 2021 09:04
Η δίαιτα 5 ημερών που θα σας βοηθήσει να χάσετε με ασφαλή τρόπο κιλά - 5 Πανάρχαια μυστικά για την απώλεια βάρους
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η διατροφή είναι ένα σημαντικό μέρος του τρόπου ζωής μας. Για όσους από εμάς είναι υπέρβαροι, τα επιπλέον κιλά αυξάνουν σημαντικά τους κινδύνους για την υγεία – συμπεριλαμβανομένων των κινδύνων διαβήτη, ασθένειες της χοληδόχου κύστης, της καρδιακής νόσου, της υψηλής αρτηριακής πίεσης, της άπνοιας κατά την διάρκεια του ύπνου και ακόμη και ευρέος φάσματος καρκίνων. Φυσικά, η διατήρηση ενός υγιές βάρους μειώνει τους κινδύνους αυτούς τρομερά.

Η δίαιτα που ακολουθεί σχεδιάστηκε από έναν ευρωπαίο καρδιολόγο. Η πρωταρχική πηγή πρωτεΐνης σε αυτή τη δίαιτα είναι τα αυγά, συνιστούμε να αγοράσετε βιολογικά αυγά. Το ίδιο ισχύει και για τα φρέσκα φρούτα που θα επιλέγετε.

Ωστόσο, θα πρέπει να συνδυάσετε αυτή την δίαιτα με τριάντα λεπτά καθημερινής άσκησης, τα οποία θα σας βοηθήσουν να χάσετε με ασφάλεια κιλά.

Πρόκειται για μια πολύ απλή διατροφή.

Δείτε με την ευκαιρία: Δίαιτα της κανέλας: Χάστε 6 κιλά σε 10 ημέρες

Το πρωινό κάθε μέρα είναι το ίδιο:

1 κομμάτι από τα αγαπημένα σας φρούτα, οτιδήποτε άλλο εκτός από σταφύλια ή μπανάνες.
Μια μερίδα βατόμουρων θα σας παρέχει επίσης τα απαραίτητα αντιοξειδωτικά.

Ημέρα 1

Μεσημεριανό: 1 πορτοκάλι, 1 φλιτζάνι γιαούρτι, 1 αυγό
Δείπνο: 2 βραστά αυγά, 2 κομμάτια τοστ, ½ αγγούρι ή μικρό μπολ με μαρούλι, 2 ντομάτες

Ημέρα 2

Μεσημεριανό : 1 πορτοκάλι, ένα φλιτζάνι γιαούρτι, 1 βραστό αυγό
Δείπνο: 1 φέτα του τοστ, 125 γρ. κόκκινο κρέας, ένα φλιτζάνι τσάι ή καφέ χωρίς ζάχαρη, 1 πορτοκάλι

Τα λαχανικά πρέπει να μαγειρεύονται χωρίς αλάτι και θα πρέπει να αποφεύγετε εντελώς το αλκοόλ.

Ημέρα 3

Μεσημεριανό: 1 αγγούρι, 1 πορτοκάλι, 1 βραστό αυγό
Δείπνο: 125 γρ. μαγειρεμένο κόκκινο κρέας, 1 πορτοκάλι, 1 φρυγανιά, ένα φλιτζάνι καφέ ή τσάι χωρίς ζάχαρη

Ημέρα 4

Μεσημεριανό: 1 φέτα τοστ, 1 πορτοκάλι, 125 γρ. τυρί cottage
Δείπνο: το ίδιο με την ημέρα 3

Ημέρα 5

Μεσημεριανό: μια φέτα τοστ, 200 γρ. μαγειρεμένο κρέας ή ψάρι, 1 ντομάτα
Δείπνο: 226 γρ. μαγειρεμένα καρότα, πατάτες και μπιζέλια

Συνιστούμε να ακολουθήσετε το παραπάνω πρόγραμμα για ένα κύκλο πέντε ημερών, ακολουθούμενο από διήμερη ανάπαυση, πριν ξαναρχίσει ο κύκλος. Τα λαχανικά πρέπει να μαγειρεύονται χωρίς αλάτι και θα πρέπει να αποφεύγετε εντελώς το αλκοόλ. Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας, συμβουλευτείτε πρώτα το γιατρό σας.

5 Πανάρχαια Μυστικά Για Την Απώλεια Βάρους Που Θα Σε Βοηθήσουν Να Αδυνατίσεις ΧΩΡΙΣ Να Κάνεις Δίαιτα Ή Γυμναστική

Η πιεσοθεραπεία ή βελονισμός είναι μια παραδοσιακή κινέζικη ιατρική τεχνική που βασίζεται στην ιδέα ότι η ενέργειά μας ταξιδεύει μέσα στο σώμα μας. Αυτή τεχνική λειτουργεί σε πολλαπλά σημεία πίεσης, που συνδέονται με κάποια εσωτερικά όργανα του σώματός μας. Ασκώντας πίεση σε αυτά τα σημεία μπορούμε να θεραπεύσουμε ένα μεγάλο εύρος από παθήσεις και προβλήματα υγείας.

Σήμερα θα γνωρίσετε τα πιο κοινά σημεία πίεσης για απώλεια βάρους. Ενεργοποιώντας αυτά τα σημεία, θα μπορείτε να ελέγξετε την όρεξή και τη πείνα σας (που συχνά συνδέονται με το άγχος), ενώ παράλληλα θα ενισχύσετε το πεπτικό σας σύστημα. Ξεκινήστε κάνοντας ελαφρύ μασάζ στο σημείο πίεσης, και στη συνέχεια ασκήστε πίεση στη περιοχή για όση ώρα προτείνεται παρακάτω. Προτείνουμε να ολοκληρώσετε τη διαδικασία, κάνοντας ένα ελαφρύ μασάζ στη περιοχή πίεσης.

1. Σημείο πίεσης στο αυτί

5 Πανάρχαια μυστικά για την απώλεια βάρους

Αυτό είναι ένα σημαντικό σημείο πίεσης που ελέγχει την όρεξη. Για να το βρείτε, τοποθετήστε τον αντίχειρα μπροστά από το τριγωνικό πτερύγιο του αυτιού σας. Τώρα ανοιγοκλείστε το στόμα σας και βρείτε ένα σημείο που έχει μέγιστη κίνηση. Πιέστε αυτό το σημείο για 1 έως 3 λεπτά, 2 φορές την ημέρα.

Σύμφωνα με την πιεσοθεραπεία, τα αυτιά, τα χέρια, και τα πόδια είναι τα σημεία που έχουν τη μεγαλύτερη ροή ενέργειας στο σώμα. Η ενεργοποίηση αυτών των σημείων είναι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους ώστε να φτάσετε το στόχο σας για απώλεια κιλών.

2. Άνω χείλος

5 Πανάρχαια μυστικά για την απώλεια βάρους

Αυτό το σημείο βρίσκεται ανάμεσα στο άνω χείλος και τη μύτη, στο κέντρο. Απλά πιέστε το για 1 έως 5 λεπτά δύο φορές την ημέρα ή όταν πεινάτε και είστε αγχωμένοι.

3. Σημείο πίεσης στο γόνατο

5 Πανάρχαια μυστικά για την απώλεια βάρους

Πιέζοντας αυτό το σημείο, όχι μόνο βελτιώνει τη διαδικασία της πέψης, αλλά βοηθάει την εμμηνορυσιακή δυσφορία και τις κράμπες περιόδου. Βρίσκεται 5 εκατοστά κάτω από το γόνατο και ελαφρώς προς το εξωτερικό του ποδιού. Ασκήστε πίεση σε αυτό το σημείο, χρησιμοποιώντας τον αντίχειρα για 2 λεπτά κάθε μέρα για να βοηθήσετε το στομάχι σας να λειτουργήσει αποτελεσματικά. Όταν το πιέζετε, μπορεί να νιώσετε μέτριας έντασης πόνο ή δυσφορία.

4. Σημείο πίεσης στον αγκώνα

5 Πανάρχαια μυστικά για την απώλεια βάρους

Για να εντοπίσετε αυτό το σημείο πίεσης, τοποθετήστε τον αντίχειρά σας σε απόσταση ίση με το πλάτος του αντίχειρά σας από την κλείδωση του αγκώνα προς την εσωτερική πτυχή του αγκώνα. Πιέστε με τον αντίχειρά σας για ένα λεπτό καθημερινά. Ενεργοποιώντας αυτό το σημείο βοηθάει στην αποβολή της υπερβολικής θερμότητα του σώματος, προωθώντας τη καλή εντερική λειτουργία και εμποδίζοντας την κατακράτηση υγρών.

5. Σημείο πίεσης στον αστράγαλο

5 Πανάρχαια μυστικά για την απώλεια βάρους

Αυτό το σημείο βρίσκεται στο εσωτερικό του ποδιού, 5 εκατοστά πάνω από τον αστράγαλο. Εφαρμόστε πίεση με τον αντίχειρα για 1 λεπτό καθημερινά, και απελευθερώστε τη πίεση αργά. Συστήνουμε να μη πιέζετε αυτό το σημείο, αν είστε έγκυος.

Εξασκήστε τις παραπάνω τεχνικές σε καθημερινή βάση και σύντομα θα νιώσετε το σώμα σας να αλλάζει. Παραμείνετε υγιείς και ελέγξτε την όρεξή σας αποτελεσματικά και εύκολα με τη βοήθεια της πιεσοθεραπείας.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share